Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

«Απόσχιση εάν μας πάρουν τα όπλα», προτείνουν με νομοσχέδιο βουλευτές της Νότιας Καρολίνας


COLUMBIA, S.C. – Η Νότια Καρολίνα συζητά την απόσχιση από την Ένωση μετά από περισσότερα από 150 χρόνια, από το ξέσπασμα του «Εμφυλίου Πολέμου». Τώρα, το θέμα επανήλθε, εν μέσω εθνικής συζήτησης για τα πυροβόλα όπλα και τα δικαιώματα οπλοκατοχής και οπλοφορίας (to keep and bear arms).

Μία ομάδα τριών Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων που εκπροσωπούν την Νότια Καρολίνα εισήγαγε αθόρυβα ένα νομοσχέδιο το οποίο θα επιτρέπει στους βουλευτές να συζητήσουν την απόσχιση από τις ΗΠΑ "αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατασχέσει νόμιμα αγορασμένα πυροβόλα όπλα σε αυτή την Πολιτεία".

Ο Mike Pitts, ο κύριος υποστηρικτής του μέτρου, αναγνώρισε την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο Associated Press ότι το νομοσχέδιο δεν έχει καμία πιθανότητα να περάσει αυτό το έτος, αλλά δεσμεύθηκε να συνεχίσει να θέτει το ζήτημα με βάση αυτό που περιέγραψε ως υπεράσπιση του Bill of Rights (Η Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 1791, όπου ορίζονται οι δέκα πρώτες τροποποιήσεις του συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι οποίες περιορίζουν την δύναμη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και εγγυώνται συγκεκριμένα δικαιώματα στους πολίτες της χώρας).

"Χωρίς Bill of Rights, το έθνος μας δεν είναι αυτό που είναι," είπε ο Pitts. "Βλέπω γύρω μου άνθρωποι να μιλούν ακόμη και για την πλήρη κατάργηση της Δεύτερης Τροποποίησης, η οποία μας χωρίζει από ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο".

Ο Pitts, ένθερμος υποστηρικτής των "gun rights", δήλωσε ότι είχε διατυπώσει μια τέτοια πρόταση για λίγο και θεώρησε ότι ήταν απαραίτητο να προωθήσει το νομοσχέδιο. Είπε ότι δεν ωθήθηκε από τα πρόσφατα σχόλια του συνταξιούχου δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, John Paul Stevens, ο οποίος πρόσφατα έγραψε σε ένα άρθρο ότι η κατάργηση της Δεύτερης Τροποποίησης "θα ήταν απλή και θα έκανε περισσότερα για να αποδυναμώσει την ικανότητα της N.R.A. να θέτει υπό αμφισβήτηση τη νομοθετική συζήτηση και να μπλοκάρει την νομοθεσία ελέγχου των όπλων από οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη επιλογή".

Η Νότια Καρολίνα ήταν η πρώτη πολιτεία που αποσχίσθηκε από την Ένωση πριν από τον «εμφύλιο πόλεμο» τον Δεκέμβριο του 1860.   
Άλλες πολιτείες πρότειναν σχετικά με την απόσχιση μέτρα. Το 2013, αρκετές επαρχίες επιχείρησαν να αποσχιστούν από το Κολοράντο και να σχηματίσουν την δική τους πολιτεία, μία ανεπιτυχής κίνηση που οδηγήθηκε εν μέρει από τους νέους νόμους ελέγχου όπλων που ψηφίστηκαν από το Δημοκρατικό νομοθετικό σώμα.

KO / πηγή

3 σχόλια:

kris είπε...

Συγνωμη αλλα μηπως ειναι αναγκη να αλλαξετε την μεταφραση ; σε δικαιωμα οπλοφοριας ; supporter of gun rights υποστηρικτής του δικαιώματος της οπλοχρησίας

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

Να και μια είδηση τονωτική και ελπιδοφόρα αν και το ''βουλευτής'' ενσπείρει ανησυχία καθώς δείχνει επιδίωξη να τους καπελώσουν κι αυτούς όπως καπέλωσαν κι εδώ τα ανεπανάληπτα ογκώδη συλλαλητήρια με τα πιόνια τα ρουφιάνικα του βρωμερού σάπιου συστήματος που έβαλαν για ομιλητές

Ahoy είπε...

Μηπως το γεγονος οτι στο Τεξας η ομσπονδιακη και πολιτειακη σημαια κυμματιζουν στο ιδιο υψος στελνει καποιο μηνυμα;