Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

video: Οι Σύριες γυναίκες καταγγέλλουν τους άνδρες που τις εγκαταλείπουν για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη: «Ποιος θα μας ελευθερώσει; Ποιος θα μας προστατέψει; Είναι λάθος να εγκαταλείπεις την πατρίδα σου..»

Οι Σύριες σύζυγοι και μητέρες που μένουν πίσω μόνες τους και βιώνουν δύσκολες καταστάσεις σε καταυλισμούς, καταδικάζουν τους άντρες που εγκατέλειψαν τη χώρα και ρωτάνε : «Ποιος θα μας ελευθερώσει; Ποιος θα μας προστατέψει; Είναι λάθος να εγκαταλείπεις τη χώρα σου»

Κατηγορούν τους άνδρες που εγκαταλείπουν τη χώρα τους σε περιόδους κρίσης.

Μια γυναίκα λέει ότι απαγορεύεται από το Ισλάμ να αφήσεις την πατρίδα σου.

Όταν ερωτώνται για τα συναισθήματά τους σχετικά με τον μεγάλο αριθμό των ανδρών που έχει εγκαταλείψει τη Συρία για την Ευρώπη χωρίς τις συζύγους και τα παιδιά τους, αυτές οι γυναίκες δεν μασάνε τα λόγια τους.

Το "δράμα" 
«Έχουμε μια κρίση εδώ. Αν αυτοί [οι άνδρες] φύγουν, ποιος θα μας ελευθερώσει; Ποιος θα μας προστατέψει;», λέει μια νεαρή γυναίκα

«Είμαστε η τιμή τους. Είμαστε η τιμή τους ... Ποιος θα εκδικηθεί [αυτούς που μαρτύρησαν];»

«Μα τον Αλλάχ, είναι λάθος! Δεν είναι λάθος; Είναι λάθος να φεύγεις από τη χώρα σου και την οικογένειά σου.

«Εμείς [οι γυναίκες] υποφέρουμε τα πάντα για να μην φύγουμε από τη χώρα μας ... είναι πιο δύσκολο από ό,τι να πας σε χώρες της Ευρώπης, είναι σκληρό».


Μια άλλη λέει: «Αυτοί [οι άνδρες] πρέπει να σταθούν στο πλευρό του λαού της χώρας τους και να μην φεύγουν έτσι απλά».

Όταν ο δημοσιογράφος ρωτάει μια γυναίκα τι θα ήθελε να πει στους χιλιάδες άνδρες που έχουν εγκαταλείψει τη Συρία για την Ευρώπη, απαντάει ότι θα τους καλούσε να έρθουν πίσω και να πολεμήσουν για να «υπερασπιστούν την πατρίδα».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή 

4 σχόλια:

polycmike είπε...

.... και είναι κάποιος που μπορεί να πείσει, πώς αυτοί οι σύγχρονοι "Εφιάλτες" θα ενταχθούν στην κοινωνία μας? Εδώ απαρνήθηκαν την πατρίδα τους και τους συνανθρώπους τους. Τί να πω, εισάγωουμε ... το κατακάθι των άλλων χωρών!!!

Orthodox True είπε...

Έγινε καί στη Σερβία πόλεμος. Είδαμε να εγκαταλείπουν τά σπίτια τους οι Σέρβοι;
Είδαμε πρόσφυγες να μετακινούνται κατά χιλιάδες;
Είδαμε ποτέ να γίνονται τρομοκράτες καί να χτυπάνε άλλες πόλεις;
Είδαμε ποτέ να έρχονται καί να ζητούν άσυλο;
Και όμως αυτός ο Λαός πού πάλεψε περήφανα για την εδαφική ακεραιότητα, βλήθηκε από τους Δυτικούς τού Νατο καί ουδέποτε ζήτησαν τα εαυτοίς. Ούτε σημαία το Facebook, ούτε είμαστε Σέρβοι από τους Δυτικούς, ούτε πορείες από άλλες χώρες πλήν της Ελλάδος, για να διαμαρτυρηθούν καί να τους υπερασπιστούν.
Καταλαβαίνετε τώρα τι μεγάλοι μαέστροι είναι στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Τα πρόβατα περιμένουν οδηγίες από τα κανάλια των πουλημένων απατεώνων δημοσιογράφων για τη στάση και τη γνώμη που πρέπει να έχουν απέναντι στα γεγονότα.
Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων.

News Feed GR είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Νίκος είπε...


Οι άντρες στη Συρία φεύγουν και οι γυναίκες μένουν με τα παιδιά πίσω και πολεμούν… Θρασύδειλοι, τόσους αιώνες φέρονταν στις γυναίκες σαν σκλάβες, σαν κατώτερα όντα από αυτούς. Η τωρινή τους κίνηση δείχνει το «μεγαλείο» της ψυχής τους… Αντί να μείνουν πίσω και να πολεμήσουν για ένα καλύτερο μέλλον…