Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Αθεϊστές και χριστιανοί συμμαχούν κατά ενός νέου οργουελιανού νόμου που θα απαγορεύει κάθε «εξτρεμιστικό» λόγο



Οι αθεϊστές της Εθνικής Κοσμικής Κοινωνίας (National Secular Society - NSS) και οι χριστιανοί του Χριστιανικού Ινστιτούτου (Christian Institute) - δύο οργανώσεις με συχνά διαμετρικά αντίθετα συμφέροντα – έχουν τους ίδιους φόβους για ένα νέο σχέδιο νόμου για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», σύμφωνα με τον οποίον, όποιος επικρίνει το νόμο της Σαρία ή τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «εξτρεμιστής», αναφέρει η Telegraph.

Η υπουργός Εσωτερικών Theresa May, παρουσίασε το σχέδιο τον περασμένο μήνα για τις λεγόμενες Εντολές Εξτρεμιστικής Αναστάτωσης (Extremism Disruption Orders), που θα επιτρέπει στους δικαστές να απαγορεύσουν ανθρώπους που θα θεωρούνται εξτρεμιστές να μιλούν δημόσια σε εκπομπές, να διαμαρτύρονται σε ορισμένους χώρους ή ακόμα και να αποστέλλουν μηνύματα στο Facebook ή το Twitter, χωρίς άδεια.

Η May υποστήριξε την πρότασή της σε ομιλία της στο συνέδριο του κόμματος των Συντηρητικών, όπου μίλησε για την απειλή από το Ισλαμικό Κράτος και την ισλαμιστική Boko Haram της Νιγηρίας.

Μια συμμαχία από αθεϊστές  και χριστιανούς φοβάται όμως, ότι το ευρύ πεδίο εφαρμογής του «εξτρεμισμού» θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική απειλή για την ελευθερία του λόγου.

Ο Keith Porteous Wood, διευθυντής της NSS, δήλωσε ότι οι «κοσμικοί» (secularists) ίσως θα πρέπει να σκέφτονται δύο φορές πριν επικρίνουν τον Χριστιανισμό ή το Ισλάμ. Είπε ότι οι κοσμικοί κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ισλαμοφοβικοί και ρατσιστές λόγω της εκστρατείας τους εναντίον της εδραίωσης του νόμου της Σαρία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει κάθε εργαλείο που είναι δυνατόν να παταχθεί ο εξτρεμισμός και η τρομοκρατία, αλλά υπάρχει ένα τεράστιο οπλοστάσιο από νόμους που ήδη εφαρμόζονται και δεν χρειάζεται να γίνει εισαγωγή δρακόντειων μέτρων όπως αυτό περί εξτρεμισμού, που θα στερεί από άτομα τις ελευθερίες τους», είπε.

«Χωρίς ακριβή νομοθετικό ορισμό, το να αποφασίζεται τι είναι «επιβλαβείς δραστηριότητες εξτρεμιστικών ατόμων που διαδίδουν το μίσος» είναι κάτι υποκειμενικό και ανοιχτό σε κατάχρηση από την σημερινή ή από οποιαδήποτε μελλοντική αυταρχική κυβέρνηση».

Ο Simon Calvert, αναπληρωτής διευθυντής του Χριστιανικού Ιδρύματος, λέει ότι αυτή είναι μια τρελή ιδέα από τους Συντηρητικούς και ότι οι παραδοσιακοί  ευαγγελικοί που επικρίνουν τον «γάμο» των γκέι ή ακόμη ισχυρίζονται ότι όλες οι θρησκείες «δεν είναι οι ίδιες», θα μπορούσαν να βρεθούν κατηγορούμενοι για τον «εξτρεμισμό».

«Όποιος εκφράζει μια άποψη που δεν θεωρείται ως απόλυτα συμβατή με το νόμο περί ισότητας θα μπορούσε να θεωρηθεί ίδιος με τον φανατικό ισλαμιστή Anjem Choudary, το Ισλαμικό κράτος ή την Boko Haram», είπε.

Και πρόσθεσε: «Πόσες φορές την ημέρα ένας ανεγκέφαλος ακτιβιστής δεν κατηγορεί τους αντιπάλους του για “διάδοση μίσους”»;

«Οι αριστεροί το κάνουν, οι δεξιοί το κάνουν, οι φιλελεύθεροι το κάνουν, οι συντηρητικοί το κάνουν, έχει καταντήσει ρουτίνα».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

konion είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
konion είπε...

Τὸ προηγούμενο σχόλιό μου εἶναι γιὰ τὴν ἀνάρτησι «Το newspeak του προοδευτισμού και η αποκωδικοποίησή του», κατὰ λάθος τὸ ἔβαλα ἐδῶ!