Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

«Πολιτισμός»: Νοσοκομεία στην Βρετανία χρησιμοποιούν για την θέρμανσή τους αποτεφρωμένα έμβρυα από εκτρώσεις…



Αναφέρει η Telegraph :

Τα σώματα χιλιάδων μωρών από εκτρώσεις αποτεφρώθηκαν ως κλινικά απόβλητα, και κάποια χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και για τη θέρμανση των νοσοκομείων, αναφέρει έρευνα.

Δέκα δημόσια νοσοκομεία (NHS) παραδέχτηκαν την καύση εμβρύων μαζί με άλλα σκουπίδια, ενώ δύο άλλα χρησιμοποίησαν τα σώματα σε «ενέργεια από απόβλητα» που παράγουν ενέργεια για την παραγωγή θερμότητας.

Χθες το βράδυ, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε μια άμεση απαγόρευση της πρακτικής που ο υπουργός Υγείας Δρ Dan Poulter αποκάλεσε «εντελώς απαράδεκτη».

Τουλάχιστον 15.500 έμβρυα αποτεφρώθηκαν από 27 νοσοκομεία μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, αποκάλυψε εκπομπή του Channel 4.

Η εκπομπή η οποία θα μεταδοθεί απόψε, διαπίστωσε ότι γονείς που χάνουν τα παιδιά στην αρχή της εγκυμοσύνης συχνά αντιμετωπίζονται χωρίς συμπόνια και δεν τους ζητείται η γνώμη σχετικά με το τι θα ήθελαν να συμβεί στα νεκρά έμβρυα.

Ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία της χώρας, στο Cambridge, αποτέφρωσε 797 βρέφη κάτω των 13 εβδομάδων κύησης σε δική του μονάδα «ενέργειας από απόβλητα». Στις μητέρες είπαν ότι τα νεκρά έμβρυα είχαν απλά «αποτεφρωθεί».

Μια άλλη τέτοια μονάδα σε Νοσοκομείο στο Ipswich, λειτουργεί από ιδιώτη εργολάβο, έχοντας αποτεφρώσει 1.101 έμβρυα μεταξύ των ετών 2011 και 2013.

«Η πρακτική αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη», δήλωσε ο Δρ Poulter.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1ον) Έτσι που πάμε θα μας κάψει εμάς ο Θεός.

2ον) Τι θα πει "η πρακτική αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη"; Δηλαδή δεν μας μάραναν οι εκτρώσεις, μας μάραναν οι καύσεις των σκοτωμένων εμβρύων. Ή μήπως έχει διαφορά το εκτρωμένο από το αποβλημένο έμβρυο στην αξία του ως νεκρού;

3ον) Άκου "νοσοκομειακά απόβλητα" τα έμβρυα... Μάλλον οι γιατροί και οι μαίες που συμμετέχουν στους φόνους έπρεπε να ονομαστούν έτσι.

4ον) Γνωστοί μου έδωσαν μάχη για να τους δοθεί το 5 μηνών αποβλημένο παιδάκι τους να το θάψουν, το οποίο γεννήθηκε ζωντανό και πέθανε 2 ώρες αργότερα. Τελικά τους το έδωσαν από την πίσω πόρτα.
Εκτός του ότι είπαν "δεν θα γράψουμε ότι γεννήθηκε ζωντανό" και "δεν θα φωνάξουμε παιδίατρο αφού δεν έχει καμία ελπίδα επιβίωσης". Και οι γονείς ρώτησαν "Ωραία λοιπόν, και θα το έχουμε πάνω στο τραπέζι αβοήθητο και θα το κοιτάμε περιμένοντας πότε θα πεθάνει;"

Μιλάμε οι γυναικολόγοι πρέπει να είναι οι πιο κυνικοί άνθρωποι στον πλανήτη.

konion είπε...

Προφανῶς τὰ καῖνε λόγῳ μειώσεως κόστους. Ξέρετε τί κόστος ἔχει ἡ ἀποκομιδή τῶν νοσοκομειακῶν ἀποβλήτων;
Ὑπολογίσιμο. Ἐὰν δέ, σοῦ ποῦν πάρ΄ το καὶ θάψ΄ το, ἄσ΄ το καλύτερα.

Τέλος ἐξ ὀρισμοῦ εἶναι νοσοκομειακὰ ἀπόβλητα, ὅπως ὄργανα, χέρια, πόδια ἀπὸ χειρουργεία κ.λπ.

Ἐμένα προσωπικῶς μὲ ἐνοχλοῦν οἱ ἐκτρώσεις καὶ μετὰ ἡ ὑπογεννητικότης.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα πια είναι ότι ο σεβασμός στους νεκρούς έχει σχεδόν πετάξει εις άλλες ακτές.

Το πρώτο πράγμα που με ενοχλεί πάντως ούτε οι εκτρώσεις είναι, ούτε η υπογεννητικότητα:

Είναι αυτοί που για άγνωστους λόγους βοήθησαν στην καταστροφή της ηθικής των Ελληνών: κάνανε την πλειοψηφία μεγάλα παιδιά, που ο Θεός προνόησε να μην τεκνοποιήσουν λόγω της ανωριμότητάς τους, που κάναν τον Έλληνα γονέα να υποστηρίζει και να ωθεί την κόρη του στην έκτρωση και που προωθούν τις συνευρέσεις σε όλο και μικρότερες ηλικίες ώστε να αρχίζουν οι νεώτερες γενιές, χωρίς να μπορούν να το πολυκαταλάβουν, πιο πρόωρα την αφύπνισή τους. Ας μην αναφέρω όσους προωθούν την ομοφυλοφιλία, την ατεκνία και λοιπά φαινόμενα. το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι μέθοδοι και η κατάσταση, άμα θέλαμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε και πράτταμε θα το αλλάζαμε. Το θέμα είναι πως πλεόν δεν αναφερόμαστε στην υπογεννητικότητα, δεν το θεωρούμε πρόβλημα και είναι ¨ρατσιστικό, ναζιστικό, φασιστικό¨ να το αναφέρει αυτό κανείς. Αλλά ούτε η νέα γενιά προσπαθεί να κάνει κάτι, μάλλον ούτε θέλει, ή χειρότερα ούτε ενδιαφέρεται.Εκπρόσωπος της νέας γενιά είμαι (21 ετών) και είμαι είμαι μειοψηφία, στη σχολή τουλάχιστον.