Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γάλλος φιλόσοφος Αλαίν ντε Μπενουά, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία



Ο Γάλος φιλόσοφος Αλαίν ντε Μπενουά*, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, από την συνέντευξή του στο γαλλόφωνο ιρανικό ραδιόφωνο (Iran French Radio).

"Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να περικυκλώσουν τη Ρωσία με διάφορες κινήσεις τους, παρεμπιπτόντως, θυμάστε τις χρωματιστές επαναστάσεις στη Γεωργία; Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος, δηλαδή η επέκταση του ΝΑΤΟ ως τα σύνορα της Ρωσίας, η οποία Ρωσία τα αντιλαμβάνεται αυτά ως πρόκληση ή ακόμα και ως επίθεση. Η γεωγραφική και γεωπολιτική θέση της Ουκρανίας την κάνει μία χώρα κλειδί, καθώς βρίσκεται μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης. Οι Αμερικανοί προσπαθούν να μεγεθύνουν, με όλες τις μεθόδους, την επιρροή τους στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, προκειμένου να περικυκλώσουν τη Ρωσία όλο και περισσότερο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι επισκέψεις των αξιωματούχων των ΗΠΑ στο Κίεβο έγιναν ακριβώς μετά από μια εκστρατεία προπαγάνδας εναντίον της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν όπως τις πιο όμορφες εποχές του Ψυχρού Πολέμου. Οι Αμερικανοί προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα δικά τους συμφέροντα, μέσω εθνικών γεγονότων που δεν είναι ασυνήθιστα σε αυτές τις χώρες." Πηγή



* Ο Alain de Benoist (γεννημένος στις 11 Δεκεμβρίου 1943) είναι Γάλλος ακαδημαϊκός, φιλόσοφος και ένας από τους ιδρυτές της ‘Nouvelle Droite’ (Νέα Δεξιά) και επικεφαλής του γαλλικού εθνοτικο-εθνικιστικού think tank ‘GRECE’ (Groupement de recherche et d'études pour la civilisation européenne). Άρθρο του που μετέφρασε ο ΚΟ: Το να υπάρχει «αντιρατσισμός» χωρίς να υπάρχει φυλή (ράτσα) είναι αρκετά μπερδεμένο !

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις να προτείνεις κανένα καλό βιβλίο για την γαλλική επανάσταση;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ήταν το πιο επίκαιρο και καυτό που είχες να ανεβάσεις για την Ουκρανία Ουρανέ; Αντι-ΝΤΠ ο Ουρανός, αντι-politically correct ο Ουρανός, αμερικανοεβραϊκό πραξικόπημα με Εβραίους βετεράνους "διαδηλωτές" στην Ουκρανία ο Ουρανός ΑΛΛΑΑΑΑΑ...
μόλις ανέλαβαν οι "πατριώτες" ουκρανοί ΜΟΥΓΚΑ ο Ουρανός! Τη γλώσσα του κατάπιε!

http://trelogiannis.blogspot.gr/2014/02/blog-post_1505.html

Αυτός ο περιορισμός των ελευθεριών δε σε αφορά; Κι αφού είναι νεοταξίτικη η ψευδοεπανάσταση πώς γίνεται οι ουκρανοί (και λοιποί) εθνικιστές να μην είναι μαριονέττες της ΝΤΠ και των Εβραίων, μου λες;

SkyWatcher είπε...

Στην Ουκρανία υπάρχει χάος. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι "καλοί" και ποιοι οι "κακοί", αλλά στο τέλος κερδισμένη (προφανώς) θα βγει η Νέα Τάξη.

Ανώνυμος είπε...

Απάντησες σαν καλός δικηγόρος. (νομοθεσία γράφει και το προφίλ σου, ε;)

Ανώνυμος είπε...

Ποιους καλούς και κακούς ρε φίλε; Καμιά είδηση λέμε ν' ανεβάσεις, όχι παραμύθια. Τις ξέρουμε τις απόψεις σου. 100.000 Ελληνες και βάλε στην Ουκρανία, μοναστήρια πολιορκούνται και δε μεταδίδεις τίποτα; Κατά τα άλλα χτυπιέσαι ότι γράφεις για να υπερασπιστείς τους Έλληνες και τους χριστιανούς;;; Τουλάχιστον τα μεγκαλα κανάλια μας κοροιδεύουν εξαρχής.
Από την ίδρυση του κράτους κυβερνάνε άτομα με τη λογική σου, το κόμμα πάνω από το έθνος και εννοείται πάνω από το Χριστό. Και ορίστε που φτάσαμε.

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΘΝΗ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΡΙΚΝΩΣΕΙ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ.