Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Αθεϊστική ακτιβιστική ομάδα έχει στόχο τον προσηλυτισμό παιδιών και εφήβων



The Blaze / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η αθεϊστική ακτιβιστική κοινότητα στην Αμερική έχει έναν ολοένα και περισσότερο-ενεργό ρόλο στην προσπάθειά της να πείσει τους Αμερικάνους πολίτες, δημιουργώντας αμφιβολίες για την πίστη τους, να εξελιχθούν πλήρως σε μη-πιστούς και να «βγουν» να ανακηρύξουν δημοσίως τον αντι-θεϊσμό τους. Μοιάζει με ένα είδος ‘κοσμικού ευαγγελισμού/προσηλυτισμού’. Ήδη, μη-πιστοί προσπάθησαν να φτάσουν ακόμα και σε κληρικούς που βρίσκονται σε κατάσταση αμφιβολίας μέσω του έργου που ονόμασαν ‘The Clergy Project’ (‘Επιχείρηση Κλήρος’). Επιπλέον, υπάρχει μια «λειτουργία» ‘Ουμανιστικής εκκλησίας’ κάθε εβδομάδα στην Tulsa της Oklahoma (και αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα). Τώρα, εκτός από τον να προσπαθούν να πλησιάσουν ενήλικες, οι ακτιβιστές του αθεϊσμού στρέφουν τα μάτια τους στο να προσηλυτίσουν παιδιά και εφήβους.

Η Αμερικανική Ουμανιστική* Ένωση (American Humanist Association - AHA), μια ομάδα που επιδιώκει να δημιουργήσει «μια προοδευτική κοινωνία που θα είναι καλή χωρίς θεούς», έχει ξεκινήσει ένα νέο ιστότοπο που ονομάζεται KidsWithoutGod.com. (παιδιά χωρίς Θεό). Σύμφωνα με δελτίο τύπου της οργάνωσης, βασική πρόθεση του έργου είναι να προσελκύσει «παιδιά με ουμανιστικές, αθεϊστικές και μη-παραδοσιακά θρησκευτικές απόψεις», έτσι ώστε να μπορούν να βρίσκουν πληροφορίες που δεν θα είναι χρωματισμένες με το «υπερφυσικό».
 
«Είτε ήδη έχουν αποφασίσει να απορρίψουν τις υπερφυσικές εξηγήσεις, είτε είναι απλώς σε αναζήτηση, είναι ώρα να έχουν στην διάθεσή τους μια διαδικτυακή πηγή που έχει στηθεί μόνο για παιδιά χωρίς Θεό», εξήγησε ο Roy Speckhardt, εκτελεστικός διευθυντής της AHA.

Ο Speckhardt στη συνέχεια εξηγεί ότι τα παιδιά στα οποία η εκστρατεία KidsWithoutGod.com απευθύνεται μπορεί να είναι από διάφορες οικογένειες. Οι  γονείς τους, ίσως, είναι «παραδοσιακά θρησκευόμενοι». Ή μπορεί να είναι «από οικογένειες όπως εκείνη του Προέδρου Barack Obama, του οποίου η μητέρα ήταν κοσμική ουμανίστρια». Ο Speckhardt ισχυρίζεται ότι η ιστοσελίδα είναι μια φιλική Κοινότητα για παιδιά που μπορεί να είναι έτοιμα ή διατεθειμένα να ρωτήσουν κάποιον ενήλικα για θέματα μη-πίστης.

Ανάμεσα στα εκπαιδευτικά θέματα της ιστοσελίδας είναι: η θρησκεία στα δημόσια σχολεία, η επιστήμη, η σεξουαλικότητα και οι διακρίσεις, και άλλα. Ένα βίντεο δείχνει τον επιστήμονα Bill Nye (φωτο), να περιγράφει την εξέλιξη. Καθώς η ιστοσελίδα απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε έφηβους, υπάρχουν δύο ξεχωριστές δικτυακές πύλες, σχεδιασμένες για αυτές τις δύο ομάδες.

«Με την πληθώρα των τοποθεσιών στο διαδίκτυο που είναι προσανατολισμένες στο να διδάσκουν τα παιδιά για τον Χριστιανισμό, τον Ιουδαϊσμό και το Ισλάμ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσθέσουμε τον Ουμανισμό στην συζήτηση», συνέχισε ο Speckhardt. «Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να μάθουν για τα ήθη και τις αξίες - δεν είναι ανάγκη να προέρχονται από την παραδοσιακή θρησκεία».
Σε μια προσπάθεια να διαδώσει το μήνυμά της, η AHA ξόδεψε 30.000 δολάρια για  μία διαφημιστική εκστρατεία σε 140 λεωφορεία στην περιοχή της Ουάσινγκτον. Επίσης θα υπάρχουν διαφημίσεις στο Internet σε Pandora, Facebook, Google, YouTube και αλλού.

* Ως «Ουμανισμός» (καλύτερη απόδοση από το «Ανθρωπισμός»), θεωρείται η ‘κοσμική’ (μη θεϊστική) φιλοσοφία που υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος και μόνο ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για την ζωή του και την πορεία της.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: