Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Στην Γαλλία θεωρούν ότι οι Μασόνοι λειτουργούν ως «πέμπτη φάλαγγα»



ΚΟ: Το παρακάτω άρθρο είναι του Αμερικάνου (εβραϊκής καταγωγής) δημοσιογράφου Joshua Levine, από το Bloomberg Businessweek, ενός εβδομαδιαίου περιοδικού του πρακτορείου Bloomberg (ο ιδρυτής του είναι ο εβραϊκής καταγωγής σημερινός δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg). Το άρθρο αντιμετωπίζει με μια δόση ‘ελαφρότητας’ έως και ειρωνείας, το θέμα των Μασόνων και την επιρροή τους στα δρώμενα, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι όλα αποτελούν «θεωρίες συνομωσίας» και όσοι γράφουν άρθρα και βιβλία για τους Μασόνους το κάνουν για τα λεφτά... Ο τίτλος του άρθρου μάλιστα, ήταν "Οι Γάλλοι ακόμα φοβούνται τους Τέκτονες". Ο ΚΟ προσπάθησε να αφαιρέσει από το μακροσκελές άρθρο το κλίμα «ελαφρότητας» και άλλα ανούσια και άφησε τα δεδομένα να μιλήσουν.

* Πέμπτη φάλαγγα ονομάζεται η εντός πολιορκημένης πόλης, ή και εμπόλεμης χώρας γενικότερα, εκδηλωθείσα προπαγάνδα επ’ ωφελεία του εχθρού.

Στη Γαλλία, τα περιοδικά έχουν συχνά αναφορές στους Μασόνους. Τα περισσότερα μεγάλα γαλλικά περιοδικά έχουν τουλάχιστον μια φορά το χρόνο μία ιστορία με κάποιον Ελευθεροτέκτονα. Τα βιβλία μιλάνε για αυτό το "κράτος εν κράτει", όπως είναι ο τίτλος ενός πρόσφατου βιβλίου. Τα blogs έχουν επίσης άφθονα άρθρα για αυτούς.

«Στη Γαλλία έχουμε αρκετές τέτοιες σαχλαμάρες» σχολιάζει ο μασόνος Alain Bauer, (φώτο) ο οποίος υπήρξε Μέγας Διδάσκαλος της Στοάς της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας (Grand Orient de France) και ο σύνδεσμος μεταξύ των Μασόνων και του προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Ανάμεσα στα άρθρα για τις τιμές των ακινήτων και τον τρόπο θεραπείας των πονοκεφάλων, υπάρχουν και αυτά με τους Ελευθεροτέκτονες. Δεν μας αρέσουν αυτές οι ιστορίες, αλλά την ίδια στιγμή, τις αγαπάμε, γιατί μας κάνουν να νιώθουμε σαν να είμαστε ακόμα σημαντικοί. "

Στη Γαλλία, δεν αντιμετωπίζουν με ‘ελαφρότητα’ τους Μασόνους, όπως στις ΗΠΑ. Για τους Γάλλους, οι Τέκτονες είναι μια πέμπτη φάλαγγα στην καρδιά της γαλλικής κοινωνίας, μια σκευωρία ισχυρών πολιτικών, επιχειρηματιών, διανοούμενων που έχουν μια κρυφή ατζέντα που είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή.

«Ελευθεροτέκτονες - Πώς χειραγωγούν τους υποψηφίους», έγραφε στις 10 Ιανουαρίου του 2012 η ‘L'Express’, ένα από τα τρία μεγάλα περιοδικά της Γαλλίας. Πολλοί βέβαια, δεν κατανόησαν πλήρως το "πώς" τους "χειραγωγούν", ενώ ακόμα και ο Francois Koch, συγγραφέας του άρθρου, παραδέχτηκε ότι ο τίτλος ήταν "εντελώς υπερβολικός." Το ‘Le Point’, το δεύτερο μεγάλο εβδομαδιαίο περιοδικό, ακολούθησε στις 26 Ιανουαρίου γράφοντας στο τεύχος του "Ελευθεροτέκτονες – οι δολιοφθορείς". Το τρίτο εβδομαδιαίο περιοδικό, το ‘Le Nouvel Observateur’, μπήκε στο παιχνίδι γράφοντας άρθρο για τους Μασόνους και την πολιτική τον περασμένο Αύγουστο.

«Τα θέματα με μασόνους πάντοτε προκαλούν το ενδιαφέρον», λέει ο Koch. "Είναι το μυστήριο που προσελκύει την προσοχή." Το άρθρο του Koch πούλησε 80.000 αντίτυπα, σχεδόν 10 τοις εκατό περισσότερα από ό, τι ο μέσος όρος της ‘L'Express's’ που είναι 73.000 αντίτυπα. "Οι πωλήσεις μερικές φορές είναι πραγματικά μεγάλες. Είναι πάντα ένα ρίσκο, αλλά αξίζει", λέει ο Koch, ο οποίος ασχολείται με θέματα ποινικής δικαιοσύνης, αλλά πριν από δύο χρόνια, ξεκίνησε ένα blog αφιερωμένο στα μασονικά θέματα.

Οι πρώτοι Τέκτονες έκαναν εχθρούς από όλες τις πλευρές. Η εκκλησία τους χαρακτήρισε αντι-Χριστιανούς, η καθιερωμένη πολιτική τάξη τους είπε επαναστάτες, και πολλοί άλλοι άνθρωποι απλά τους βρήκαν ελιτίστικους και ανατριχιαστικούς. Ήταν αναμενόμενο. Κάθε διεθνής αδελφότητα με μυστικές χειραψίες και συμβολικά κοσμήματα γίνεται θέμα στις θεωρίες συνωμοσίας. Οι Τέκτονες έχουν προκαλέσει πολλούς, μέχρι και τους Ναζί, που θέλησαν να τους απαλλάξουν την ευρωπαϊκή ήπειρο από την Μασονία.
........................
Με πολλούς τρόπους, η Μασονία στην Γαλλία, διαμόρφωσε ένα δικό της στίγμα, αγνοώντας τους βασικούς κανόνες των αγγλοσαξόνων αδελφών και παίρνοντας μια θέση ως αντίβαρο στα βαθιά συντηρητικά Καθολικά και μοναρχικά στελέχη της γαλλικής κοινωνίας. «Ο Τεκτονισμός είχε πάντα έναν πολιτικό ρόλο στη Γαλλία», λέει ο Pierre Mollier, διευθυντής των αρχείων της Στοάς της Μεγάλης Ανατολής. "Εμείς ποτέ δεν θα πούμε στους ανθρώπους τι να ψηφίσουν, αλλά είμαστε μια ηθική αρχή."

Από το 1880 έως το 1905, η Μεγάλη Ανατολή αγωνίστηκε κατά της Καθολικής Εκκλησίας "για την ψυχή της Γαλλίας", και εξακολουθεί να θεωρεί ότι η Τρίτη Δημοκρατία είναι το θετό τέκνο της. "Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα πήρε την υποστήριξή του από τους Μασόνους, το ένα τρίτο των βουλευτών ήταν Τέκτονες," λέει ο Mollier. «Όλη η προοδευτική νομοθεσία της Τρίτης Δημοκρατίας* προέρχεται από εδώ», λέει, δείχνοντας γύρω του, στα κεντρικά γραφεία της Στοάς στην Rue Cadet. "Οι σημερινοί προεδρικοί υποψήφιοι, όλοι χτύπησαν την πόρτα μας φέτος**. Για έναν Άγγλο ή έναν Αμερικάνο Τέκτονα, αυτό είναι απλά απαίσιο!"

* Η Τρίτη Γαλλική Δημοκρατία, (1870/75-10 Ιουλίου 1940) ήταν το σώμα κυβέρνησης της Γαλλίας μεταξύ της Δεύτερης γαλλικής αυτοκρατορίας και της Τέταρτης Δημοκρατίας. Ήταν μια κοινοβουλευτική δημοκρατία που δημιουργήθηκε μετά από την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του Ναπολέοντα. Επέζησε μέχρι την εισβολή των Γερμανών το 1940.

** Με την Marine Le Pen, οι Μασόνοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους να έχουν οποιαδήποτε σχέση

Από το 1880 η Στοά της Μεγάλης Ανατολής αφαίρεσε κάθε αναφορά στη θεότητα. Οι Ελευθεροτέκτονες παντού μένουν μακριά από την οργανωμένη θρησκεία, και ποτέ δεν μιλούν για το Θεό. Αλλά επιμένουν σε μία πίστη σε αυτό που αποκαλούν κατά τη μασονική ορολογία, «ο Μεγάλος Αρχιτέκτονας του Σύμπαντος», ωστόσο, κάθε μέλος μπορεί να το ορίσει όπως θέλει.

Σήμερα λέγεται ότι υπάρχουν 160.000 Γάλλοι Τέκτονες, οι οποίοι έχουν κάποιο πρόβλημα με τον υπόλοιπο μασονικό κόσμο. Η Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας δεν αναγνωρίζει δύο από τις τρεις μεγάλες γαλλικές Στοές, την Grand Orient και την Grande Loge de France. Επίσης, ανέστειλε πρόσφατα την αναγνώριση της τρίτης μεγάλης Στοάς, της Grande Loge Nationale Française, κυρίως λόγω εσωτερικής διαμάχης και σχίσματος.

"Οι Γάλλοι έχουν μια μάλλον ρευστή στάση απέναντι σε αυτό που κάνουμε," λέει ο John Hamill, διευθυντής ειδικών προγραμμάτων της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας. Ο Millier της Μεγάλης Ανατολής απαντά: "Νοιάζει τους Προτεστάντες αν είναι αναγνωρισμένοι από τον Πάπα; Απλά γυρίστε το άλλο μάγουλο. "

Ο Jean-Claude Zambelli είναι ένας Γάλλος δημόσιος υπάλληλος ο οποίος έχει ζήσει στις ΗΠΑ για 30 χρόνια. Εντάχθηκε για πρώτη φορά σε μία αμερικάνικη μασονική στοά στο Σαν Φρανσίσκο. Το 1996 βοήθησε να ιδρυθεί εκ νέου η Ένωση George Washington, μία Στοά που έχει αναγνωριστεί από την Grand Orient. Είναι πολύ «γαλλική». Στον Θεό λένε: Όχι. Στις γυναίκες μέλη λένε: Ναι.

«Οι Αμερικάνοι Τέκτονες, αυτό δεν το καταλαβαίνουν», λέει ο Zambelli. «Δεν είναι η ίδια Μασονία. Κάνουν περισσότερο φιλανθρωπικό έργο, όπως το μεγάλο νοσοκομείο Shriner στο Σαν Φρανσίσκο. Εμείς κάνουμε πολύ περισσότερη δουλειά για τον εαυτό μας. Δεν είμαστε μια κοινωνική λέσχη. Είμαστε εδώ για να προοδεύσουμε πνευματικά".

Η συμμετοχή στις γαλλικές Στοές έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 40 χρόνια-μια εκπληκτική αύξηση..

Η Sophie Coignard έχει γράψει το άρθρο για τους Μασόνους στο περιοδικό Le Point και έγραψε το βιβλίο «Ένα κράτος εν κράτει». "Οι περισσότεροι από τους Τέκτονες ξέρω ότι είναι υπερ-ειλικρινείς», λέει η Coignard. "Αλλά είναι επίσης δίκαιο να πούμε ότι στα περισσότερα από τα μεγάλα οικονομικά-πολιτικά σκάνδαλα των τελευταίων 20 ετών, θα βρείτε Ελευθεροτέκτονες."

Η Coignard αναφέρεται στο σκάνδαλο δωροδοκίας Elf-Aquitaine της Αφρικής, το σκάνδαλο με τα έργα οικημάτων του Παρισιού στη δεκαετία του 1990, και τώρα την υπόθεση-Carlton μια εν εξελίξει έρευνα για ένα δαχτυλίδι πορνείας στη Λιλ (ΚΟ: σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο Ντομινίκ Στρος Καν). "Είναι ως επί το πλείστον όλοι οι Τέκτονες," λέει η Coignard (o Dominique Strauss-Kahn, που εμπλέκεται στην υπόθεση Carlton, δεν είναι Μασόνος).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Ἀπὸ ὄσα γνωρίζω ὁ ὅρος πέμπτη φάλαγγα προέρχεται ἀπὸ τὸν ἰσπανικὸ ἐμφύλιο.
Ὁ Φράνκο πολιορκώντας τὴν Μαδρίτη εἶχε 4 φάλλαγες καὶ σὲ μία συζήτησι ἀνέφερε ὡς πέμπτη φάλαγγα ὅλους τοὺς συμπαθοῦντες, προδότες καὶ δρῶντες μυστικὰ ἐντὸς τὴς πόλεως ἀνθρώπους.

Δεῖτε σχετικῶς:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AD%CE%BC%CF%80%CF%84%CE%B7_%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B1