Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στην Αμερική είναι το Ισλάμ


The American Dream / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ξέρετε ποια είναι η ταχύτερα αυξανόμενη θρησκεία στην Αμερική; Δεν είναι ο Χριστιανισμός. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του Religion Census, που μόλις κυκλοφόρησε την 1η Μαΐου 2012, η ​​ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στην Αμερική είναι το Ισλάμ. Τα στοιχεία για την απογραφή συντάχθηκε από την Association of Statisticians of American Religious Bodies, καθώς και τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν από την Association of Religion Data Archives.
Από το έτος 2000 έως το έτος 2010, η απογραφή διαπίστωσε ότι ο αριθμός των μουσουλμάνων που ζουν στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών αυξήθηκε από το 1 εκατομμύριο σε περίπου 2,6 εκατομμύρια - μια εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 66,7 τοις εκατό. Αυτός είναι ένας εκπληκτικό ρυθμό ανάπτυξης.
Εν τω μεταξύ, τα περισσότερα χριστιανικά δόγματα είχαν ρυθμούς ανάπτυξης που ήταν πολύ κάτω από το συνολικό ποσοστό αύξησης του πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ορισμένες χριστιανικές ομολογίες έχασαν μέλη. Δυστυχώς, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα είπε κάποτε ότι «δεν είμαστε πλέον ένα χριστιανικό έθνος» δεν απείχε πολύ από την πραγματικότητα. Ο Χριστιανισμός χάνει γρήγορα την επιρροή του και άλλες θρησκείες όπως το Ισλάμ κερδίζουν γρήγορα μέλη και δημιουργούν νέους τόπους λατρείας. Όπως άλλες μεγάλες θρησκείες, όπως το Ισλάμ, συνεχίζουν να αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι αναπόφευκτο ότι σύντομα θα έχουμε μια τελείως διαφορετική Αμερική με πολλούς διαφορετικούς τρόπους κατά τα επόμενα έτη.

Τι συμβαίνει με τις άλλες θρησκευτικές ομάδες; Πώς τα πάνε σύμφωνα με τα στοιχεία της Απογραφής; Τα στοιχεία για τους ρυθμούς ανάπτυξης για τις μεγάλες θρησκευτικές οργανώσεις από το 2000 έως το έτος 2010 λένε τα εξής:

Μορμόνοι: +45,5%

Ευαγγελικοί Προτεστάντες: +1,7% (πολύ πίσω από το συνολικό ποσοστό της δημογραφικής ανάπτυξης)

Καθολικοί: -5,0%

Mainline Προτεστάντες: -12,8% (μια εκπληκτική μείωση)

Αλλά είναι το Ισλάμ αυτό που γνωρίζει την πιο εκρηκτική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον Ihsan Bagby, καθηγητή Ισλαμικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, υπήρχαν περίπου 1.200 τζαμιά στην Αμερική πίσω στο έτος 2000.

Σύμφωνα με τη νέα απογραφή, υπάρχουν σήμερα 2.106.
 
Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, βλέπουμε «mega-τζαμιά» να κατασκευάζονται και σε πολλές περιπτώσεις, η χρηματοδότηση να προέρχεται από το εξωτερικό.

Και αυτά τα mega-τζαμιά δεν μένουν αχρησιμοποίητα. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ισλαμικές κοινότητες βιώνουν μια απόλυτα εκρηκτική ανάπτυξη.

Το ακόλουθο παράδειγμα προέρχεται από ένα πρόσφατο άρθρο τουUSA Today....

Ο ιμάμης Muhammad Musri, πρόεδρος της Ισλαμικής Κοινότητας της Κεντρικής Φλόριντα, αναφέρει την εκρηκτική αύξηση ενός επιβλητικού 473% (!) μέσα και γύρω από την επαρχία Orange του Ορλάντο, σύμφωνα με τη μελέτη RCMS, και νομίζει ότι η ανάπτυξη είναι διπλάσιο στην πραγματικότητα από τους 10.000 νέους μουσουλμάνους που αναφέρθηκαν στη μελέτη.

Είπε ότι η αύξηση των μουσουλμάνων τροφοδοτήθηκε από ένα κύμα προσήλυτων μετά την 11η Σεπτεμβρίου, γεννημένων στις ΗΠΑ – παιδιά μεταναστών που έχουν δικά τους παιδιά και δουλειές στην ανθούσα ιατρική βιομηχανία. Στην κεντρική Φλόριντα, είπε, οι Μουσουλμάνοι έρχονται, αναζητώντας όπως και όλοι οι άλλοι "καλύτερες καιρικές συνθήκες, χαμηλότερες τιμές και φθηνότερα σπίτια."

Ένα μεγάλο μέρος της αύξησης των μουσουλμάνων τροφοδοτείται από τους μετανάστες. Μια έρευνα που διενεργήθηκε από το Pew Research Center πίσω στο 2007 ανακάλυψε ότι το 39 τοις εκατό όλων των ενηλίκων μουσουλμάνων που ζουν στην Αμερική ήταν οι μετανάστες που είχαν έρθει στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1990.

Αυτή η ταχεία εισροή μουσουλμάνων αλλάζει τη μορφή των κοινοτήτων σε όλη την Αμερική. Για παράδειγμα, οι μουσουλμάνοι μαθητές αντιπροσωπεύουν σήμερα περίπου το 10 τοις εκατό του συνολικού αριθμού των μαθητών στα σχολεία της Νέας Υόρκης.

Και σε όλη την Αμερική πολλά σχολεία τώρα αλλάζουν τα ημερολόγια του σχολείου τους ώστε να τηρούν ισλαμικές γιορτές.

Έτσι, στο Dearborn του Michigan οι πρακτικές του αμερικάνικου ποδοσφαίρου προγραμματίζονται γύρω από το Ραμαζάνι. Το παρακάτω είναι από ένα άρθρο του Fox News ....

Στο Dearborn, όπου τα σχολεία είναι κλειστά τόσο την ημέρα πριν όσο και κατά την ημέρα του Eid Al-Fitr και του Eid al-Adha, η κατά κύριο λόγο-μουσουλμανική ομάδα ποδοσφαίρου έχει αλλάξει το πρόγραμμα του καλοκαιριού κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι μουσουλμάνοι παίκτες - που νηστεύουν, μέχρι να δύσει ο ήλιος.

Το Dearborn βρίσκεται λίγο έξω από το Ντιτρόιτ, και εκεί βρίσκεται μια από τις πυκνότερα αραβικές κοινότητες έξω από τη Μέση Ανατολή. Κάθε μέρα, το τοπικό τζαμί καλεί στην προσευχή και το κάλεσμα του ιμάμη ακούγεται καθαρά σε όλη την πόλη. Το Dearborn είναι ένα σαφές παράδειγμα του γιατί δεν μπορούμε πλέον να λέμε την Αμερική ένα "χριστιανικό έθνος".

Αλλά το Ισλάμ δεν είναι η μόνη  μη-χριστιανική θρησκεία, που αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς στην Αμερική.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή οι μη-χριστιανικές ομάδες αυξήθηκαν κατά 32 τοις εκατό συνολικά από το έτος 2000 έως το έτος 2010.


Πίσω στο 1990, μια έρευνα βρήκε ότι το 86 τοις εκατό του συνόλου των Αμερικανών αυτοπροσδιορίζονταν ως "χριστιανοί".

Φτάνοντας στο 2008, μόνο το 76 τοις εκατό του συνόλου των Αμερικανών αυτοπροσδιορίζονται ως "χριστιανοί".


Εν τω μεταξύ, όσοι πρεσβεύουν αθεϊσμό ή δηλώνουν «μη θρησκευόμενοι» γνωρίζουν αριθμητική αύξηση. Για παράδειγμα, η Υπηρεσία Απογραφής των ΗΠΑ αναφέρει ότι ο αριθμός των Αμερικανών με «χωρίς καμία θρησκεία» υπερδιπλασιάστηκε μεταξύ 1990 και 2008.

Ακόμα και πολλοί από εκείνους που εξακολουθούν να αυτοπροσδιορίζονται "χριστιανοί" δεν ανήκουν κάπου. Η τελευταία απογραφή διαπίστωσε ότι περίπου 150 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν ασχολούνται ενεργά με κάποια θρησκευτική κοινότητα. Αυτό είναι σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού.

Απ’ ότι φαίνεται η Αμερική αλλάζει.

Γίνεται όλο και λιγότερο θρησκευόμενη και γίνεται όλο και λιγότερο χριστιανική.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τις προαλλες ειχα διαβασει οτι ειναι η γουικα

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΟΜΩΣ.....
ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ....ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΒΑΑΛ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΣΥΝΝΕΦΑ ΨΕΚΑΣΜΩΝ.....ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗ.....