Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Την βρώμικη ιστορία παιδοφιλίας στο Χόλιγουντ καταγγέλλουν πρώην παιδιά ηθοποιοί


Μετά από μια σειρά αποκαλύψεων για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο Hollywood το περασμένο καλοκαίρι, τόσο εμπειρογνώμονες όσο και πρώην παιδιά ηθοποιοί λένε ότι αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου ενός καλά κρυμμένου μυστικού της βιομηχανίας του θεάματος.

Το Fox News ανέφερε ότι πρώην παιδιά ηθοποιοί πολλών εποχών αντέδρασαν στις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης που ανακαλύφθηκαν κατά τριών υπαλλήλων του Χόλιγουντ: του Martin Weiss, ενός 47χρονου διευθυντή του Χόλιγουντ ο οποίος εκπροσωπούσε παιδιά ηθοποιούς, του Fernando Rivas, 59 ετών, βραβευμένου συνθέτη του "Sesame Street" και του Jason James Murphy, 35 ετών, ατζέντη που συχνά συνεργάστηκε με νεαρούς πελάτες.

Τον Αύγουστο, το παιδί ηθοποιός του '80, Corey Feldman είπε στην εκπομπή «Nightline» του ABC ότι οι παιδόφιλοι που περιβάλλουν τα παιδιά ηθοποιούς στο Χόλιγουντ "σαν όρνια."

«Μπορώ να σας πω ότι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στο Χόλιγουντ ήταν και είναι, και πάντα θα είναι η παιδοφιλία», δήλωσε ο Feldman. "Υπήρχε ένας κύκλος ανδρών μεγαλύτερης ηλικίας που τους περιτριγυρίζουν τα παιδιά, και όλοι είχαν είτε τη δική τους δύναμη ή συνδέσεις με μεγάλη δύναμη στον κλάδο της ψυχαγωγίας."

Η ηθοποιός που έπαιζε στο "Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι", Alison Arngrim συμφωνεί.

«Αυτό γίνεται εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε η Arngrim στο Fox News. «Κουτσομπολιά υπήρχαν από τη δεκαετία του 80. Οι άνθρωποι μιλούσαν γι’ αυτό σαν να μην ήταν καμιά μεγάλη υπόθεση. Η Arngrim αναφέρεται στον Feldman και τον συμπρωταγωνιστή του στο ‘The Lost Boys’, Corey Haim, τοξικομανή ο οποίος πέθανε πέρυσι, ένας θάνατος τον οποίον ο Feldman απέδωσε στην ψυχολογική ταλαιπωρία που προκλήθηκα από σεξουαλική κακοποίηση.

«Χρησιμοποιούσαν τη φράση ‘passed around’, λέει η Arngrim εννοώντας ότι τους έδιναν ναρκωτικά και τους χρησιμοποιούσαν για σεξ. Ήταν φοβερό - αυτά τα παιδιά, δεν ήταν 18 ετών ακόμα. Υπήρχαν πολλές ιστορίες για τον καθένα τους, ότι και οι δύο είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και είχαν καταστραφεί με κάθε δυνατό τρόπο".

Η Arngrim είναι τώρα μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εθνικός εκπρόσωπος της οργάνωσης Protect.org για την υπεράσπιση των παιδιών.

Ο Paul Peterson, 66 ετών, αστέρι του ‘Donna Reed Show’, μιας δημοφιλούς κωμικής σειράς στη δεκαετία του 1950 και του '60, και πρόεδρος της οργάνωσης ‘A Minor Consideration’, δήλωσε ότι ακόμη και σε μια φαινομενικά πιο αθώα εποχή, το Hollywood ήταν ήδη σοβαρή απειλή για τα παιδιά.

Ο ψυχοθεραπευτής με βάση το Beverly Hills, Δρ Jenn Berman είπε ότι το Χόλυγουντ προσελκύει παιδεραστές, "επειδή τα παιδιά είναι ευάλωτα και λιγότερο επιτηρούμενα". "Τα παιδιά ζητούν την προσοχή, και όταν βάζεις ένα παιδί σε ένα περιβάλλον που δεν υπάρχει έλεγχος και τους δώσει προσοχή κάποιος που είναι ισχυρός, δημιουργεί μια ευπάθεια για μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση», είπε.

Η Arngrim είπε ότι το πρόβλημα είναι εξαιρετικά δύσκολο ξεσκεπαστεί χάρη στην προσοδοφόρα φύση του Χόλιγουντ. «Κανείς δεν θέλει να σταματήσει το τρένο», λέει η Arngrim. "Αν ένα παιδί ηθοποιός κακοποιηθεί σεξουαλικά από κάποιον, η οικογένεια, οι πράκτορες ή οι διαχειριστές - οι άνθρωποι που παίρνουν χρήματα από την ταινία – θα πουν «ας καταθέσουμε μήνυση»; Όχι, γιατί πρόκειται να σταματήσει το show και να σταματήσουν όλα τα τσεκ. Έτσι, ουσιαστική πίεση δεν μπορεί να ασκηθεί".

Ο Peterson εξήρε την στάση του Feldman που έσπασε τη σιωπή στη συνέντευξη ορόσημο, κάτι που ονομάζει «αρκετά γενναία» πράξη.

"Θα ήταν πραγματικά υπέροχο εάν οι ισχυρισμοί του έφθασε σε όλα τα προστατευτικά στρώματα και προσδιόριζε τους πραγματικούς ανθρώπους που αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας, που είναι τεράστιο και δεν έχει σύνορα, όπως ακριβώς δεν έχει σύνορα η ηλικία των παιδιών που εμπλέκονται", είπε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: