Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η σκοτεινή πλευρά του Halloween


Άρθρο από: The American Dream / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Στις 31 Οκτωβρίου, δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί θα γιορτάσουν το ‘Halloween’ με το έθιμο του ‘trick-or-treating’ και με τα πάρτυ των μασκαρεμένων. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το Halloween είναι ένα διασκεδαστικό βράδυ που μεταμφιέζεσαι και τρως πάρα πολλές καραμέλες και είναι μία γιορτή που όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από την National Retail Federation, επτά στους δέκα Αμερικανούς σχεδιάζουν να γιορτάσουν το Halloween φέτος. Αυτό είναι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο που η National Retail Federation έχει καταγράψει ποτέ. Αυτό το έτος, προβλέπεται ότι οι Αμερικανοί θα δαπανήσουν 6.860 εκατομμύρια δολάρια για την γιορτή. Κάθε χρόνο το Halloween γίνεται μεγαλύτερο και μεγαλύτερο. Αλλά υπάρχει και μια σκοτεινή πλευρά στο Halloween. Δεν είναι «πολιτικά ορθό» να μιλήσει κάποιος για αυτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να γιορτάσουν το Halloween είναι ακριβώς εκείνο το υλικό από το οποίο οι αληθινοί εφιάλτες της ζωής είναι κατασκευασμένοι.

Αυτό το άρθρο είναι αμφιλεγόμενο. Εάν πρόκειται να αισθανθείτε πολύ προσβεβλημένοι ή πολύ φοβισμένοι για αυτό που πραγματικά συμβαίνει βαθιά μέσα στο δάσος το βράδυ του Halloween, τότε μάλλον δεν θα πρέπει να το διαβάσετε.

Δεν είναι "cool" να μιλήσουμε για τα σκοτεινά πράγματα που συμβαίνουν στο Halloween. Πολλοί ίσως ταραχθούν. Αλλά επειδή οι άνθρωποι θέλουν να αρνηθούν για το τι συμβαίνει, δεν σημαίνει ότι οι τρομακτικές τελετές και θυσίες αίματος που περιγράφονται παρακάτω δεν υπάρχουν.

Λοιπόν, πώς ακριβώς φτάσαμε σε αυτή την γιορτή που ονομάζουμε "Halloween";

Ένα πρόσφατο άρθρο δημοσιεύτηκε στο Raiders News Update λέει συνοπτικά κάποια στοιχεία από την ιστορία πίσω από αυτή την γιορτή ....

Η γιορτή ‘ALL HALLOWS' EVE’ (όλων των αγίων) ή Hallows, προέρχεται από τον 7ο μ.Χ. αιώνα. Εορτάζονταν στις 13 Μαΐου και ήταν μια νύχτα μνήμης των νεκρών αγίων και μαρτύρων. Η ημερομηνία άλλαξε αργότερα και έγινε 1 Νοεμβρίου, προκειμένου να εκχριστιανίσουν τις παγανιστικές γιορτές Beltane και Samhain - του καλοκαιριού, του χειμώνα και της φωτιάς.

Η Καθολική Εκκλησία προσπάθησε να κάνει μία πολύ δημοφιλή παγανιστική γιορτή επίσημη αργία του καθολικισμού. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το Samhain γιορτάζονταν για πολλούς αιώνες πριν εφευρεθεί το "Halloween". Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές ομάδες που γιορτάζουν το Samhain ακόμη και σήμερα.

Πολλοί Προτεστάντες δεν ενέκριναν το "Halloween". Σε πολλές περιοχές της πρώιμης Αμερικής, θεωρήθηκε ότι είναι τόσο σατανικό που ήταν απαγορευμένο. Αλλά αργότερα, καθώς τα κύματα των μεταναστών έρχονταν από την Ευρώπη, η γιορτή του Halloween άρχισε να διαδίδεται και σήμερα έχει γίνει συντριπτικά αποδεκτή από την πλειονότητα της κοινωνίας.

Όταν ήμουν μικρός τα περισσότερα παιδιά ντύνονταν σαν φαντάσματα, ή χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων ή σούπερ ήρωες κατά το Halloween.

Αλλά σήμερα, το Halloween έχει γίνει πολύ πιο «προκλητικό» και πολύ πιο "σαγηνευτικό".

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των LA Times σημείωσε ότι ακόμα και τα κορίτσια από την ηλικία των επτά ή οκτώ ετών, ντύνονται τώρα πολύ "σέξι" για το Halloween ....

Αλλά είναι αυτό καλό πράγμα; Σε ένα πρόσφατο άρθρο για την Washington Times, η Tricia Owen θρήνησε πώς διεφθάρη το Halloween ....

Τι συνέβη στο Halloween; Ζω σε απόσταση αναπνοής από ένα από αυτά τα pop-up καταστήματα που πουλάνε κοστούμια, και κοιτάζοντας από το παράθυρο αυτό που βλέπω είναι πραγματικά τρομακτικό. Όχι για τα φαντάσματα και τα ξωτικά, αλλά γι’ αυτό που δεν μπορεί να περιγραφεί παρά μόνο ως η υποτίμηση του Halloween. Υπάρχουν οι στολές σέξι νοσοκόμας, σέξι δασκάλας, σέξι μάγισσας, άτακτης καλόγριας - μια φαινομενικά ατελείωτη προσφορά σέξι κοστουμιών.

Από πότε το Halloween έγινε μια δικαιολογία για να ντυθείς σαν… Slutty ;

Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι ποτέ το Halloween δεν ήταν "αθώα" γιορτή. Αλλά τώρα η mainstream Αμερική είναι αρκετά πιο πρόθυμη να αγκαλιάσει το σκοτάδι του Halloween αυτές τις μέρες.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί αγνοούν παντελώς, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μερικές πολύ, πολύ παράξενες τελετές λαμβάνουν χώρα τη νύχτα του Halloween. Για μερικούς, η νύχτα του Halloween είναι η πιο σημαντική βραδιά της χρονιάς.

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο πολλά καταφύγια ζώων και καταστήματα κατοικίδιων ζώων αρνούνται να δώσουν μαύρες γάτες κατά τις προηγούμενες εβδομάδες μέχρι το Halloween.

Το παρακάτω προέρχεται από ένα άρθρο στους New York Daily News ....

"Αυτή είναι μια στιγμή που τελετουργίες αίματος λαμβάνουν χώρα", δήλωσε ο Hedy Litke, διευθυντής της τοποθέτησης των ζώων στην ASPCA. «Οι μαύρες γάτες συχνά θυσιάζονται».

Για άλλη μια φορά αυτό το Halloween, θα υπάρχουν γάτες, σκύλοι και άλλα ζώα που θα υποβληθούν σε βασανιστήρια ή / και θυσιαστούν.

Οι άνθρωποι που εργάζονται σε καταφύγια ζώων ξέρουν τι συμβαίνει. Το παρακάτω είναι από ένα άρθρο της Baltimore Sun ....

«Όσο φρικτό και αν ακούγεται, οι γάτες βασανίζονται την περίοδο του Halloween», δήλωσε ο Deborah Thomas, εκτελεστικός διευθυντής του SPCA του Μέριλαντ, που για χρόνια έχει επιβάλει ένα εικονικό μορατόριουμ στις υιοθεσίες μαύρων γατών στις ημέρες πριν το Halloween. "Είναι απίστευτο αυτό που οι άνθρωποι θα κάνουν στις γάτες, σαν να μην έχουν καθόλου συναισθήματα."

Σύμφωνα με αναφορές, μαύρες γάτες και λευκές γάτες είναι αυτές που χρησιμοποιούνται πιο συχνά σε αυτές τις τελετές, αλλά όπως ένα άρθρο στους LA Times σημείωσε, αυτές οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν τις γάτες οποιουδήποτε χρώματος, αν είναι απελπισμένοι ....

"Υπάρχουν επίσης αυτοαποκαλούμενες θρησκευτικές ομάδες που θυσιάζουν ζώα», δήλωσε ο Leslie Eppick του Glendale SPCA. «Αν απελπιστούν θα πάρουν κάθε γάτα, δεν έχει σημασία το χρώμα."

Για εκείνους που αγαπούν τις γάτες, ιστορίες όπως αυτές είναι απόλυτα τρομακτικές. Το να αντιμετωπίζει κανείς τις γάτες με αυτόν τον τρόπο είναι απολύτως αδιανόητο.

Αλλά αυτά τα φρικτά πράγματα συμβαίνουν πραγματικά.

Το παρακάτω είναι από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο wsbtv.com ....

Η μαύρη γάτα μεταφέρθηκε στο δάσος κοντά σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην επαρχία Clayton της Georgia, την ψέκασαν με εύφλεκτο υγρό και της έβαλαν φωτιά.

Στο Stockbridge, κάποιος προσπάθησε να κάψει με χημικά μία διαβολική φιγούρα με κέρατα στο πρόσωπο ενός μαύρου γατιού.

Καθώς ένα ακόμη Halloween πλησιάζει, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων και υπεύθυνοι σε καταφύγια ζώων λένε ότι οι μαύρες γάτες που ήταν πάντα συνδυασμένες με την δεισιδαιμονία και με την κακή τύχη, και πάλι κινδυνεύουν από διεστραμμένα εορταστικά τελετουργικά.

"Νομίζω ότι συμβαίνουν περισσότερα από ό, τι ξέρουμε", λέει η Deborah Rumbold της PeachState Pet Partners.

Τα τελευταία χρόνια, έχει υπάρξει μια έκρηξη του ενδιαφέροντος για τον αποκρυφισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μερικά από τα πιο δημοφιλή βιβλία, τις τηλεοπτικές εκπομπές και τις ταινίες έχουν ως θέμα βρικόλακες, μάγισσες, μάγους, φαντάσματα και σκοτεινά υπερφυσικά φαινόμενα.

Δυστυχώς, μερικοί άνθρωποι φαίνεται ότι θέλουν να εξασκηθούν με αυτά τα πράγματα στην πραγματική ζωή. Για παράδειγμα, κάτω στη Φλόριντα πρόσφατα ένα 18χρονο κορίτσι κατηγορήθηκε μαζί με τέσσερις άλλους ότι χτύπησε μέχρι θανάτου ένα 16χρονο αγόρι.

Αυτό που ήταν περίεργο σε αυτό το περιστατικό ήταν ότι το 18χρονο κορίτσι πίστευε πραγματικά ότι είναι μισό βαμπίρ και μισό λυκάνθρωπος.

Το π αρακάτω προέρχεται από ένα άρθρο σχετικά με αυτό το παράξενο περιστατικό από το NBC στο Μαϊάμι ....

Η Stephanie Pistey επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς στην αστυνομία στο Parker της Φλόριντα, ότι οι άνθρωποι που εμπλέκονται στη δολοφονία του 16χρονου Jacob Hendershot ήταν σε μια βαμπιρική σέκτα. Η Pistey, η οποία συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα και κατηγορείται για συμμετοχή σε φόνο, είπε ότι βλέπει τον εαυτό της ως ένα σύγχρονο Δράκουλα.

"Από τότε που ήμουν 12 χρονών, το ξέρω, αν και αυτό ακούγεται τρελό, αλλά πιστεύω ότι είμαι μισό βαμπίρ και μισό λυκάνθρωπος", είπε η Pistey στο WBBH-TV.

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό. Να άλλο ένα "έγκλημα βαμπίρ" όπως περιγράφεται σε ένα πρόσφατο άρθρο στο Christian Post....

Μόλις πριν από λίγους μήνες, ένας 19χρονος από το Τέξας, που ισχυρίζεται ότι είναι ένα ηλικίας 500 ετών βαμπίρ που χρειάζεται να τρέφεται, διέρρηξε το σπίτι μιας γυναίκας, την έριξε στον τοίχο, και προσπάθησε να ρουφήξει το αίμα της.

Είτε θέλετε να το αρνηθείτε ή όχι, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι εκεί έξω που παίρνουν αυτά τα πράγματα πάρα πολύ σοβαρά.

Για πολλούς από αυτούς, το Halloween είναι το highlight της χρονιάς.

Βλέπετε, δεν είναι μόνο οι γάτες που υφίστανται κακομεταχείριση και θυσιάζονται κατά την ‘εορτή’.

Τα παιδιά εμπλέκονται συχνά επίσης.

Δεν θα τα βρείτε συχνά στις mainstream ειδήσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν μιλήσει για ανάλογες ιστορίες για το τι πραγματικά συμβαίνει στη νύχτα του Halloween.

Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο από ένα ντοκιμαντέρ με ένα πρώην Σατανιστή που περιγράφει τη συμμετοχή του σε φρικτές τελετές αίματος τη νύχτα του Halloween εδώ.

Άραγε λέτε να λέει ψέματα σχετικά με τη θυσία ενός μικρού κοριτσιού και για το πώς οι σατανιστές πίνουν το αίμα της;

Πολλοί άνθρωποι απλά δεν θέλουν να πιστέψουν ότι τέτοια πράγματα συμβαίνουν στην Αμερική.

Όμως, πολλοί άνθρωποι έχουν μιλήσει ανοιχτά για ιστορίες της κακοποίησης σε τελετουργικά. Εδώ είναι από μία blogger σχετικά με τις εφιαλτικές αναμνήσεις της για την κακοποίησή της κατά το Halloween από την παιδική της ηλικία ....

Υπάρχουν κάποιες ομάδες που χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα "εκτροφείς" για να παράγουν μωρά που θα χρησιμοποιηθούν ως θυσίες παιδιών!... Το παρακάτω είναι αυτό που η Nancy Dunn (που μεγάλωσε σε μια οικογένεια Σατανιστών) δήλωσε πρόσφατα στο CBN ....

«Ο πατέρας μου εργαζόταν στην αεροναυπηγική βιομηχανία. Η μητέρα μου εργαζόταν για ένα γιατρό. Εξωτερικά όλα φαίνονταν φυσιολογικά, αλλά κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Ο πατέρας μου ήταν στην πραγματικότητα ένας αρχιερέας του σατανά, έτσι έκανε όλων των ειδών τα κακά πράγματα. Εκείνος μου επιτέθηκε σεξουαλικά, με πήρε σε σατανικές τελετές. Ο πατέρας μου με χρησιμοποίησε στην πραγματικότητα ως ένα «εκτροφέα» μωρού, που σημαίνει ότι θα έμενα έγκυος έτσι ώστε οι σατανιστές να είχαν ένα μωρό να θυσιάσουν στο διάβολο στις σατανικές τελετές τους. Από τη στιγμή που ήμουν σε θέση να έχω ένα μωρό, έμεινα έγκυος. "

Όπως ανέφερα νωρίτερα, είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενο το να συζητήσει κάποιος για τη σκοτεινή πλευρά του Halloween.

Υπάρχουν πράγματα συμβαίνουν εκεί έξω που είναι απολύτως αδιανόητα.

Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να δεχτούν τους αληθινούς εφιάλτες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του Halloween, αλλά το να αρνείσαι να τους δεχτείς δεν θα τους κάνει και να φύγουν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: