Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Όλος ο κόσμος θέλει να αποσχιστεί στις ΗΠΑ!


Ενώ μαίνονται οι αναταραχές στον αραβικό κόσμο, πολλοί αναρωτιούνται εάν μια επανάσταση θα μπορούσε ποτέ να συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μερικοί Αμερικανοί, ωστόσο, έχουν προγραμματίσει ένα τέτοιο κίνημα εδώ και χρόνια προκειμένου να επαναστατήσουν ενάντια σε αυτό που θεωρούν αδικία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου οι Συνομόσπονδες Πολιτείες ήθελαν να αφήσουν τις ΗΠΑ, δημιουργώντας τις δικές τους Συνομόσπονδες Πολιτείες Αμερικής (C.S.A.).

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι που και σήμερα κάποιοι Αμερικανοί θέλουν να αποχωρήσουν από την Ένωση και που για λόγους θρησκευτικούς, πολιτικούς ή και περιβαλλοντολογικούς δεν θέλουν να ζουν στην ίδια χώρα με τους υπόλοιπους Αμερικάνους.

Η ομάδα της Δεύτερης Δημοκρατίας του Βερμόντ θέλει ακόμη να επιστρέψει το Βερμόντ σε ένα καθεστώς ανεξαρτησίας.


Εδώ είναι μερικά παραδείγματα ορισμένων από τις πιο μοναδικά αποσχιστικά κινήματα που υπάρχουν επί του παρόντος στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η Χριστιανική Έξοδος της Νότιας Καρολίνας (‘South Carolinas Christian Exodus’)

Μπουχτίσατε με την ηθικά διεφθαρμένη κυβέρνηση των ΗΠΑ; Πιστεύετε ότι η Lindsay Lohan, η τηλεοπτική σειρά ‘The Jersey Shore’ και ο Ομπάμα είναι σημάδια της ηθικής διαστροφής της Αμερικής; Έχετε λαχταρήσει για ένα πιο χριστιανικό έθνος; Το κίνημα της Χριστιανικής Εξόδου της Νότιας Καρολίνας μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους "Ο αρχικός στόχος ήταν να κινηθούν χιλιάδες χριστιανών που υπερασπίζονται το αμερικάνικο Σύνταγμα (στο Σύνταγμα των ΗΠΑ υπάρχει ακόμα το δικαίωμα κάθε Πολιτείας να αποσχιστεί!) στη Νότια Καρολίνα για να επιταχυνθεί η επιστροφή στην αυτοδιοίκηση με βάση τις χριστιανικές αρχές σε τοπικό και εθνικό επίπεδο .... με απώτερο στόχο την διαμόρφωση ενός ανεξάρτητου χριστιανικού έθνους που θα επιβιώσει μετά την παρακμή και την πτώση της οικονομικά και ηθικά πτωχής αμερικανικής αυτοκρατορίας».

Η Νότια Καρολίνα ήταν η πρώτη πολιτεία που αποχώρησε από την Ένωση κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφύλιου πολέμου και από τότε έχει δει ισχυρά φιλο-αποσχιστικά κινήματα. Η Christian Exodus έχει ένα σχέδιο ώστε αυτή τη φορά να είναι επιτυχής και ισχυρίζεται ότι είχε 15 πλήρεις οικογένειες που μετακινήθηκαν στο Anderson της Νότιας Καρολίνας, απέχοντας ελαφρά από τον στόχο τους που είναι δώδεκα χιλιάδες άνθρωποι να μετακομίσουν και να εγκατασταθούν στην πόλη. Ο ιδρυτής της Christian Exodus, Cory Burnell δεν ήταν σε θέση να μετακομίσει προς τη Νότια Καρολίνα από την Καλιφόρνια ο ίδιος μετά από μια ευκαιρία για δουλειά που του ήρθε, όταν ο πιθανός εργοδότης του, έμαθε για τις αποσχιστικές πολιτικές του απόψεις. Η ομάδα επικεντρώνεται τώρα στην παροχή βοήθειας στους χριστιανούς να δημιουργήσουν μια «προσωπική απόσχιση».


Το Έθνος της Cascadia (The Nation of Cascadia) *

Νομίζετε ότι οι ΗΠΑ και ο Καναδάς δεν κάνουν αρκετά για την προστασία των πολιτικών ελευθεριών μας; Θέλετε να δώσετε την εξουσία πίσω στο λαό; Θέλετε να προστατεύσετε μια περιβαλλοντικά ευαίσθητη βιο-περιοχή; Δέστε λοιπόν το λουράκι στα σανδάλια σας και πηγαίνετε προς τη βορειοδυτική περιοχή του επίδοξου έθνους της Cascadia.

Αυτή η προτεινόμενη ανεξάρτητη χώρα θα συσταθεί μετά την απόσχιση της πολιτείας της Ουάσιγκτον και του Όρεγκον από τις ΗΠΑ και την επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ‘Cascadia Now’.

"Εκτός από την κατοχή διασυνδεδεμένων βιο- υποδομών στην αλιεία, την δασοκομία, τη μεταφορά και την προετοιμασία καταστροφών, η Cascadia διαθέτει εγκαταστάσεις και τεχνική εμπειρογνωμοσύνη για να παράγει ένα ευρύ πεδίο για τον αγωνιστή της τέχνης, την υποστήριξη, και εμπορικά αεροσκάφη, καθώς και να φιλοξενεί μερικές από τις κορυφαίες software, κατασκευαστικές και βιοτεχνολογικές βιομηχανίες του κόσμου".

Πολλές σοβαρές προσπάθειες για να οργανωθεί ο αγώνας για την ανεξαρτησία της Cascadia σημειώθηκαν κατά την τελευταία δεκαετία, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού του Κασκαδιανού Εθνικού Κόμματος (‘Cascadian National Party’) το Σεπτέμβριο του 2001.

Το 2005, η Επιχείρηση Κασκαδιανής Ανεξαρτησίας (‘Cascadian Independence Project’) ξεκίνησε. Βασικά, αυτό είναι το αντίθετο της χριστιανικής Exodus, μια χούφτα τύπων που τρώνε δημητριακά και επιθυμούν να δημιουργήσουν το δικό τους φυσιολατρικό έθνος.


Η Λαϊκή Δημοκρατία του Βόρειου Αστέρα (‘The Peoples Republic of North Star’)

Αγαπάτε τον κομμουνισμό όπως αγαπάτε τα όπλα; Είστε άρρωστοι που το Αφεντικό αναγκάζει να υπάρχουν χαμηλοί μισθοί στην πλειοψηφία; Είστε έτοιμοι να πάρετε τα όπλα για να παλέψετε για την ανεξαρτησία σας ως έθνος της εργατικής τάξης; Τότε, η Λαϊκή Δημοκρατία του North Star μπορεί να είναι το αποσχιστικό κίνημα που σας ταιριάζει. Η ομάδα υποστηρίζει την απόσχιση της Μινεσότα, του Ουισκόνσιν, και τη; ανώτερης χερσονήσου του Μίτσιγκαν για να διαμορφώσει μια χώρα που θα βασίζεται στον μαρξισμό - λενινισμό. Σύμφωνα με τον δικτυακό τους τόπο "... ενθαρρύνουμε όλους όσους υποστηρίζουν την αντίσταση, τον κομμουνισμό, τον σοσιαλισμό, καθώς και εργάτες, μηχανικούς, αγρότες, εκπαιδευτικούς, και άλλους με γνώσεις πολέμου, ιστορίας και αυτοσχέδιων τακτικών, ειδικά σε αστικές περιοχές, να συμμετάσχουν στην παροχή ουσιαστικών πληροφοριών εδώ για την διάδοση του αγώνα των λαών.


Το Κόμμα Ανεξαρτησίας της Αλάσκα (‘The Alaskan Independence Party’)

Είστε από την Αλάσκα και νιώθετε ότι σας ‘έριξαν’ όταν η Αλάσκα έγινε η πεντηκοστή πολιτεία των ΗΠΑ; Τότε το Κόμμα Ανεξαρτησίας της Αλάσκα μπορεί να είναι για σας.

Η ομάδα τράβηξε πολύ την προσοχή κατά τη διάρκεια της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας το 2008, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο σύζυγος της Sarah Palin, Todd ήταν πρώην μέλος της ομάδας. Το πολιτικό κόμμα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Αλάσκα με πάνω από δεκατρείς χιλιάδες μέλη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, η ομάδα υποστηρίζει την "... υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κράτους, μέσα από μια επιστροφή στο εδαφικό καθεστώς, μέχρις ώτου να υπάρξει πλήρης ανεξαρτησία και ένα καθεστώς έθνους για την Αλάσκα."

Ένας από τους στόχους τους είναι να γίνει η ψηφοφορία που επρόκειτο να διεξαχθεί το 1958 (όπου αισθάνονται ότι δεν τους φέρθηκαν δίκαια), που χαρακτηρίζει αυτές τις τέσσερις επιλογές:

1) Να παραμείνει Επικράτεια.

2) Να γίνει ένα ξεχωριστό και ανεξάρτητο έθνος.

3) Να αποδεχτεί το καθεστώς της Κοινοπολιτείας.

4) Να γίνει Πολιτεία.

Χρησιμοποιώντας τους τεράστιους πόρους της Αλάσκας, αισθάνονται ότι θα μπορούσαν να είναι μια ευημερούσα χώρα και σε καλύτερη θέση να προστατεύουν τις ελευθερίες των κατοίκων της Αλάσκας.


Η Δημοκρατία των Λακότα (The Republic of Lakotah)

Είστε μέλος της ινδιάνικης φυλής Λακότα; Νομίζετε ότι ζείτε υπό ένα αποικιακό καθεστώς τύπου απαρτχάιντ; Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει παραβιάσει κατάφωρα τη Συνθήκη του Fort Laramie του 1851; Τότε, η Δημοκρατία των Lakotah μπορεί να είναι το αποσχιστικό κίνημα για σας! Οι Λακότα ισχυρίζονται ότι οι περιοχές που καλύπτουν χιλιάδες τετραγωνικά μίλια στα σημερινά κράτη της Βόρειας Ντακότα, Νότια Ντακότα, Νεμπράσκα, Ουαϊόμινγκ και Μοντάνα περιλαμβάνουν εδάφη που είναι δικαιωματικά δικά τους.

Στις 17 του Δεκέμβρη του 2007, η ομάδα δήλωσε την ανεξαρτησία της από τις ΗΠΑ, ακόμη και φθάνοντας στο σημείο να ταξιδέψουν στην Ουάσινγκτον, DC και να παραδώσουν το μήνυμα προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, η ομάδα δεν αποσχίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αναζητούν "μια εντελώς νόμιμη ‘μονομερή αποχώρηση’ από τις συνθήκες όπως επιτρέπεται βάσει της Σύμβαση για το Δίκαιο των Συνθηκών της Βιέννης του 1969, των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι συμβαλλόμενο μέρος". Ο Λακότα ακτιβιστής Russell Means, (βλ. ΕΔΩ και ΕΔΩ) όμως, δεν είναι σίγουρος για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα προς την ανεξαρτησία, "εγώ δεν περιμένω την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κάνει τίποτα. Δεν πιστεύω ότι ούτε καν ξέρουν τι να κάνουν. "


Κυρίαρχοι Πολίτες (Sovereign Citizens)

Βαρεθήκατε με την κυβέρνηση, αλλά δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καλύτερο; Θέλετε να λογοδοτείτε μόνο σε αγγλικό κοινό δίκαιο; Χρωστάτε πολλά χρήματα για την IRS και ψάχνετε έναν τρόπο να ισχυριστείτε ότι οι φόροι αυτοί είναι παράνομοι; Τότε ίσως να θέλετε να κηρύξετε τον εαυτό σας ένα κυρίαρχο πολίτη! Σύμφωνα με τον Southern Poverty Law Center υπάρχουν περίπου 300.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ που υποστηρίζουν ότι είναι ‘κυρίαρχοι πολίτες’. Οι περισσότεροι από αυτά τα ομιλούντα ανεξάρτητα έθνη, δεν ενοχλούν κανέναν, εφόσον δεν παραβιάζουν κανέναν νόμο (όπως το να μην πληρώνουν τους φόρους τους), του σημερινού «καταπιεστικού καθεστώτος."

Ωστόσο, ένας τέτοιος wannabe ‘κυρίαρχος πολίτης’ ήρθε σε αντίθεση με τη δουλειά του. Εάν είστε ένας ντετέκτιβ της αστυνομίας που υποτίθεται είτε υπεύθυνος για την τήρηση του νόμου στο συγκεκριμένο κράτος, αν εσείς οι ίδιοι δηλώνατε εκτός της δικαιοδοσίας αυτού του κράτους; Ο Tom Laughlin, ντετέκτιβ από την Sarasota της Florida απολύθηκε αφού πήγε στο δικαστήριο και κατέθεσε ένα έγγραφο που κήρυσσε τον εαυτό του κυρίαρχο εκτός των Ηνωμένων Πολιτειλων. Σύμφωνα με το Sarasota Herald Tribune, «οι πεποιθήσεις του Laughlin τον φέρνουν άμεσα σε σύγκρουση με τους ανωτέρους του".

Γιατί λοιπόν να μην προσπαθήσετε να σχηματίσετε τη δική σας ανεξάρτητη χώρα; Μπορείτε να διεκδικήσετε ένα καθεστώς ανεξαρτησίας από το δωμάτιό σας, ή το γραφείο σας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την έναρξη ενός αποσχιστικού κινήματος κοιτάξτε στο The Middlebury Institute, το οποίο προσφέρει υποστήριξη για ποικίλα προτεινόμενη νέα έθνη.


* Σχ. Κ.Ο.1: Μια έρευνα που έγινε από το ‘Western Standard’ το 2005 διαπίστωσε ότι στηρίζουν τις διαδικασίες για την απόσχιση από τον Καναδά το 35,7% των κατοίκων της British Columbia, και το 42% των κατοίκων της Αλμπέρτα

Σχ. Κ.Ο.2: Κατά το αμερικάνικο εμφύλιο πόλεμο, όταν οι Νότιες πολιτείες αποσχίστηκαν για να διαμορφώσουν την Συνομοσπονδία, ορισμένα μέλη της επικράτειας του Όρεγκον το είδαν ως μια τέλεια ευκαιρία για επιδιώξουν την ανεξαρτησία τους. Ωστόσο, η κίνησή τους απέτυχε καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ξεκίνησε με επιτυχία μια προπαγανδιστική εκστρατεία που συνέδεσε την κίνησή τους με τους Ιππότες του Χρυσού Κύκλου (‘Knights of the Golden Circle’), μία οργάνωση που υποστήριζε τους Νότιους και την δουλεία.

Σχ.Κ.Ο: Ένα άλλο κίνημα ανεξαρτησίας της ίδιας περίπου, περιοχής με εντελώς όμως διαφορετική πολιτική ατζέντα είναι το ‘Northwest Front’ δηλ. το ‘Βορειοδυτικό Μέτωπο’.

Το Βορειοδυτικό Μέτωπο είναι μια οργάνωση που στοχεύει στην δημιουργία «μίας ανεξάρτητης και κυρίαρχης δημοκρατίας στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό, όπου μόνο λευκοί θα διαμένουν και θα είναι κάτοχοι ιθαγένειας». Πίσω από την οργάνωση που στην κεντρική ιστοσελίδα της απεικονίζονται εικόνες με χαμογελαστές λευκές οικογένειες, βρίσκεται ο νεοναζί Harold Covington, ο οποίος έχει γράψει αρκετά βιβλία σχετικά με ένα λευκό αποσχιστικό επαναστατικό κίνημα στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό.

Ο Covington συμμετείχε σε μια νεοναζιστική ομάδα, ενώ βρισκόταν στον αμερικανικό στρατό το 1972, στη συνέχεια μετακόμισε στη Νότια Αφρική, και αργότερα προσχώρησε στον υπό την ηγεσία λευκών στρατό της Ροδεσίας για 18 μήνες ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Λαϊκού Κόμματος των Λευκών της Ροδεσίας. Απελάθηκε από τη Ροδεσία (αργότερα μετονομάστηκε σε Ζιμπάμπουε) το 1976, με προσωπική εντολή του τότε πρωθυπουργού Ίαν Σμιθ.

Ο Covington επίσης συμμετείχε και σε άλλες ακροδεξιές ομάδες όπως το ‘National Socialist White People's Party’, το ‘United Racist Front’ και η ‘Combat 18’.

Η ‘Northwest Migration’ (Βορειοδυτική Μετανάστευση) είναι ένα έργο που ξεκίνησε ο Covington μεταξύ των Αμερικάνων λευκών εθνικιστών ώστε να δημιουργηθεί μια πατρίδα για τους λευκούς αποσχιστές στις πολιτείες Αϊντάχο, Όρεγκον, Ουάσιγκτον και τη δυτική Μοντάνα.

Ο Covington έχει προβλέψει την κατάρρευση και βαλκανοποίηση των ΗΠΑ και εργάζεται για την καθιέρωση μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης δημοκρατίας στο Βορειοδυτικού Ειρηνικού, «Η Βορειοδυτική Αμερικανική Δημοκρατία» ("The Northwest American Republic").

Το 2006, συνήλθε Συνέλευση του Βορειοδυτικού Μετώπου για να συντάξει ένα Σύνταγμα, που ονομάζεται Βορειοδυτικό Αμερικάνικο Δημοκρατικό Σύνταγμα. Το σύνταγμα απαιτεί μια «χώρα μόνο για λευκούς" ("Whites only country"), που απαραιτήτως θα αποτελείται από άτομα με αμιγώς ευρωπαϊκή, μη-σημιτική, καυκάσια φυλετική καταγωγή, ενώ σε μη-λευκούς δεν θα επιτρέπεται να διαμένουν εκεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Σύμφωνα με το ‘Σύνταγμα’ ο Πρόεδρος του κράτους θα είναι επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας της κυβέρνησης, όπως και επικεφαλής διοικητής των ενόπλων δυνάμεων και της Πολιτοφυλακής, [εθνικής αστυνομίας], καθώς και διοικητής του Γραφείου της Κρατικής Ασφάλειας.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...και μετά ξημέρωσε!

Snowball είπε...

Πολύ καλό και ενδιαφέρον post, πραγματικά αγνοούσα όλες αυτές τις πληροφορίες...

Ευχαριστώ πολύ!