Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΗΠΑ: «Τι λόγο είχε ο Assad να χρησιμοποιήσει χημικά σε έναν πόλεμο που είχε ήδη κερδίσει;»,


Από ομιλία που έδωσε ο βουλευτής John J. Duncan Jr, στις 12/4/2018 στην Bουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Εμφύλιοι πόλεμοι και πραγματικά τρομερά πράγματα συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο - στην Αφρική - στη Μέση Ανατολή - και σε άλλα μέρη όλη την ώρα.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Kennedy σε μία από τις διασημότερες ομιλίες του στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, με μόνο το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού, "δεν μπορούμε να διορθώσουμε κάθε λάθος ή να αντιστρέψουμε κάθε αντιπαλότητα - και γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρξει αμερικανική λύση σε κάθε παγκόσμιο πρόβλημα".

Τις περισσότερες φορές, μια στρατιωτική λύση είναι η χειρότερη λύση. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι που μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν υποστεί βλάβη μέσω ανθρωπιστικών, θρησκευτικών ή φιλανθρωπικών οργανώσεων ή μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως έγραψε ο Pat Buchanan, ο Πρόεδρος Τραμπ "προτρέπεται να μπει σε πόλεμο" και το Κογκρέσο θα πρέπει «να συζητήσει τους στόχους μας σε αυτόν τον νέο πόλεμο και πόσες νέες απώλειες και χρόνια θα χρειαστούν για να νικήσουμε τον συνασπισμό της Συρίας, της Ρωσίας, της Χεζμπολάχ, και τις συμμαχικές σιιτικές πολιτοφυλακές από την Εγγύς Ανατολή».

Ο Tucker Carlson δήλωσε ότι πρέπει να θέσουμε μερικές σκεπτικιστικές ερωτήσεις τουλάχιστον εν μέρει επειδή ο υπουργός Mattis δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι δεν έχουμε απολύτως καμία απόδειξη ότι ο Ασάντ χρησιμοποίησε τα χημικά όπλα για τα οποία κατηγορήθηκε για χρήση πέρυσι.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πραγματική απόδειξη ότι ο Assad έκανε τις χημικές επιθέσεις αυτή τη φορά επειδή μια τέτοια επίθεση θα βοηθούσε πραγματικά μόνο τους αντάρτες που πολεμούσαν τον Assad και έχουν επίσης χημικά όπλα, αντάρτες που έχουν χαρακτηριστεί Ισλαμιστές τρομοκράτες αλλά τους οποίους υποστηρίζουμε. Ο κ. Carlson επεσήμανε ότι ο Assad δεν είχε λόγο ή κίνητρο να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα σε έναν εμφύλιο πόλεμο που η κυβέρνησή του βασικά είχε ήδη κερδίσει.

Ο Πρόεδρος Τραμπ εξελέγη σε μεγάλο βαθμό επειδή υποσχέθηκε να μας βγάλει από τους περιττούς πολέμους στη Μέση Ανατολή.
Σχεδόν όλα όσα κάναμε στη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια ήταν λάθος.

Υπήρξαν μάχες που διήρκησαν εκεί για αρκετές χιλιάδες χρόνια.
Σε όλη την ιστορία, έχουν ξεκινήσει άλλοι πόλεμοι για περιστατικά ή πληροφορίες που αποδείχθηκαν ψευδείς ή υπερβολικά υπερβολικές.

Δεν χρειαζόμαστε, ούτε μπορούμε να αντέξουμε έναν άλλο πόλεμο τρισεκατομμυρίων δολαρίων στη Μέση Ανατολή χωρίς πρώτα να βεβαιωθούμε ότι είναι για το απόλυτο συμφέρον της Αμερικής να τον πράξει και ότι δεν θα καταστήσει την Μέση Ανατολή ακόμα πιο αναστατωμένη και χαοτική από ό, τι ήδη είναι.

Ο John James Duncan Jr. είναι βουλευτής από το Τενεσί και υπηρετεί από το 1988.

ΚΟ / Πηγή

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πώς το είπε ο τομεάρχης της ΝΔ, Κουμουτσάκος;
"η σημερινή περιορισμένη και στοχευμένη πυραυλική επίθεση σε συγκεκριμένους στόχους στη Συρία κατέστη αναγκαία..."



Luke Mpar είπε...

Ισχγει οτι η Αμερικη εχει το μεγαλυτερο χημικο οπλοστασιο;;;

Ανώνυμος είπε...

Οτι ακριβως ειπαν οι Duncan και Carlson, το ελεγε προχθες στο εγγλεζικο SKY News και ο εν αποστρατεια στρατηγος διοικητης στον πολεμο του Ιρακ, Jonathan Shaw,
https://www.youtube.com/watch?v=RPujDD5vXDw
τον οποιον η λεγαμενη παρουσιαστρια τον εκοψε δημοκρατικωτατα πριν ακομα τελειωσει ο ανθρωπος την φραση του.

Εν πασει περιπτωσει αυτη η ιστορια με τους "κακους δικτατορες" στις αραβικες χωρες ειτε φτιαγμενη στα στουντιο του Χολλυγουντ, ειτε πραγματικα αλλα παραπλανητικα εγκληματα εναντιον της ανθρωποτητας απο ΑΛΛΟΥΣ και οχι τους δικτατορες, ειναι πια πεπαλαιωμενη και δεν μασαει το ποπολο. Αυτοι δε οι σεσημασμενοι δολοφονοι που ψαχνουν για ανθρωπινο αιμα, ενω ταυτοχρονα το παιζουν θυματα των Ναζι, δεν μπορουν αλλο να κρυφτουν μιας και δολοφονουν καθημερινα μικρους Παλαιστινιους την ωρα που τα αθωα αυτα παιδακια πανε στο σχολειο τους.
Η ολη ιστορια μου θυμιζει τον Αισωπο με τον ΨΕΥΤΗ τσοπανη και τον ....λυκο στο μαντρι του.

Επανερχομενος στην "δημοκρατικη εξαφανιση" απ' την οθονη του SKY News του εγγλεζου στρατηγου, θυμηθηκα την προσφατη σχετικα ιστορια με το αλλο εγγλεζικο καναλι BBC που μετεδιδε απο ΝΥ την αποφραδα μερα της 11ης Σεπ 2001 οταν η ανταποκριτρια Τζεϊν Στανλεϋ μετεδιδε οτι "εκτος των δυο ουρανοξυστων του εμπορικου κεντρου που τους χτυπησαν τα αεροπλανα, ενας τριτος ουρανοξυστης, ο πυργος 7, κατερρευσε επισης χωρις ομως να τον χτυπησει αεροπλανο.
https://www.youtube.com/watch?v=677i43QfYpQ
Το παραξενο ομως ηταν, οτι την στιγμη που μετεδιδε η Στανλεϋ, ο Πυργος 7 στεκοταν ολορθιος πισω απ τον ωμο της στην οθονη του ΒΒC ο οποιος φυσικα οχι μονον κατερρευσε αλλα εγινε σκονη ωρες αργοτερα την ιδια μερα. Βεβαια οι παρευρισκομενοι πισω απ τα παρασκηνια επιτηρητες/ρουφιανοι του BBC ή και του βαθεως κρατους της Αγγλιας, μολις καταλαβαν την γκαφα τους, "ψηφιδωσαν" σταδιακα την εικονα της οθονης ωστε να εξαφανισουν ολο το σκηνικο μαζι, απο τον ηλιθιο γκογιμ που τους παρακολουθουσε.

Φυσικα μην επεκταθω λεπτομερως στους 5 Dancing israelis την 11η Σεπ 2001
http://www.whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/fiveisraelis.html




Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ Ο ΚΑΚΟΣ ΑΣΑΝΤ ΕΙΧΕ ΤΣΙΠΑΚΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ;
ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ η ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ , ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ τους ΜΕΤΕΤΡΕΠΑΝ ΣΕ ΚΑΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ;

Οσο προχωράει η κομμουνιστική παγκοσμιοποίηση , τόσο περισσότεροι "αυθόρμητοι" συμμοριτοπόλεμοι θα γίνονται για ...το καλό του λαού!
Οι δε επεμβάσεις των αριστερών "δημοκρατών προοδευτικών" εναντίον των δεξιών "δικτατόρων" ολο και θα αυξάνονται.
Και οι γνωστοί άγνωστοι , προστάτες των φτωχών και των αδυνάτων, οι μοναδικοί που θα επιτρέπεται να πολεμούν τον "δεξιό" ιμπεριαλισμό, θα κάνουν πορείες καταδικάζοντας το αστικοτσιφλικάδικο κεφάλαιο, που βάζουν τους λαούς να σκοτώνονται για χάρη των αφεντικών!!!
Όταν τους βάζουν αυτοί να σκοτώνονται στους "εμφύλιους" είναι όλα καλά!
Ε ρε @@@@@@@ που τους χρειάζεται !!!

Οι χρήσιμοι ηλίθιοι δεν καταλαβαίνουν πως τώρα πια δεν τους έχουν ανάγκη διότι τους αντικατέστησαν με τους ...πρόσφυγες;

Οι χρήσιμοι ηλίθιοι δεν καταλαβαίνουν το κακό που έκαναν όλα αυτά τα εκατό τουλάχιστον χρόνια στην Χριστιανική Λευκή Ευρώπη , στο ίδιο τους το έθνος , ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ;

Οι χρήσιμοι ηλίθιοι πότε θα αποφασίσουν να κοιταχτούν στον καθρέπτη και να πιάσουν τους αριστερούς ηγέτες τους που τους δούλεψαν ψιλό γαζί , να τους στείλουν στην κόλαση εκεί από από βγήκαν και εκεί όπου ανήκουν;

Χρήσιμοι ηλίθιοι , κατά μαρξ και λένιν αριστεροί , κάντε και κάτι χρήσιμο στην ζωή σας. Αποδείξτε τους πως έσφαλαν στην εκτίμηση τους για τους Ευρωπαίους λευκούς Χριστιανούς εργάτες (χειρών και πνεύματος) οι παρανοϊκοί αιμοσταγείς ανθρωποφάγοι δικτάτορες!!!

Απομονώστε τους τοπικούς φύλαρχους ηγέτες σας να φανεί πόσο ξεβράκωτοι είναι όλοι αυτοί οι δήθεν μεγιστάνες τραπεζίτες και λοιποί που παίζουν με τά έθνη ωσαν να είμαστε όλοι ιδιοκτησία τους!!!
Αποδείξτε τους πως οι λευκοί Χριστιανοί Ευρωπαίοι ΔΕΝ έιμαστε χρήσιμοι ηλίθιοι αλλά πολύ σκληροί για τα δόντια τους!
Αποδείξτε τους πως οι "εμφύλιοι για τα δίκια του εργάτη" ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ...

konion είπε...

Οἱ Η.Π.Α. θέλουν ἀλλαγὴ συνόρων στὴν Μέση Ἀνατολή, κατὰ τὸ δοκοῦν, αὑτὸ εἶναι ὅλο.
Πῶς τὸ ἑπιτυγχάνεις;
Προφανές! Κάνεις τὰ πάντα ἄνω κάτω. Αὐτὴν τὴν στιγμή, μᾶς συμφέρει νὰ δημιουργηθῆ κουρδικὸ κράτος, πρᾶγμα τὸ ὁποῖον δὲν θέλουν οἱ ρῶσσοι καὶ ἡ γείτων χώρα.
Τὸ πρόβλημα στὴν Ἑλλάδα εἶναι ὅτι, θέλουμε ἄλλοι νὰ μᾶς ταΐζουν (Ε.Ε.) καὶ ἄλλοι νὰ μᾶς φυλάττουν τὰ σύνορα (Ε.Ε. καὶ ΝΑΤΟ) καὶ ἐξ αἰτίας αὐτῶν ἔχουμε ξεπουληθεῖ καὶ εἴμεθα ὑποχείρια πάντων.

Ανώνυμος είπε...

@16 Απριλίου 2018 - 10:35 μ.μ.

"Τὸ πρόβλημα στὴν Ἑλλάδα εἶναι ὅτι, θέλουμε ἄλλοι νὰ μᾶς ταΐζουν (Ε.Ε.) καὶ ἄλλοι νὰ μᾶς φυλάττουν τὰ σύνορα (Ε.Ε. καὶ ΝΑΤΟ)"

Σιγά να μην λογαριάζουν ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ η την γνώμη των Ελλήνων και λοιπών εθνών.
Συγγνώμη "konion" αλλά η καραμέλα των αριστερών (νουδου πασοκ κκε) ψευδολόγων πως για όλα φταίει ο λαός που ψηφίζει όπως ψηφίζει, μπαγιάτεψε! Βρωμάνε μούχλα και συντήρηση όπως και οι αριστερές ανθελληνικές αντίχριστες μαρξιστικές υλιστικές "ιδέες τους".
Πράγμα που γίνεται πασιφανέστατο από το άρθρο στο οποίο σχολιάζουμε.

(Ιδέες τους σε εισαγωγικά , διότι δεν είναι δικές τους. Πληρωμένοι δοσίλογοι , εξ'επαγγέλματος ψεύτες και λαοπλάνοι είναι και τίποτα παραπάνω.)

Ανώνυμος είπε...

Σχετικα με την παρουσα αναρτηση του ΚΟ, "ΗΠΑ: Τι λογο ειχε ο Assad να χρησιμοποιησει χημικα σε εναν πολεμο που ειχε κερδισει;" παραθετω (για τους ενδιαφερομενους) μια εξαιρετικη αναλυση ως προς το ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στην Συρια απο τον εμπειρο πρωην πρακτορα της CIA, αναλυτη και συγγραφεα, Phillip Giraldi (στην Αγγλικην.)

http://www.unz.com/pgiraldi/whose-wars/

Η αναλυσις αυτη με ωθει να σκεπτομαι που βρισκεται η "Ριζα του Κακου", που ρημαζει και καταστρεφει τις κοινωνιες μας και την Πατριδα μας.
Δηλαδη σκεπτομαι, οτι αν γεωγραφικα το ισραηλ βρισκετω μεταξυ Περου και Αργεντινης παλι η Δυση θα πολεμουσε τρομοκρατες. Με την διαφορα οτι οι τρομοκρατες αυτοι θα ησαν Ισπανοφωνοι και οχι Αραβες τα δε κρατη τρομοκρατες κατ' εντολην του ισραηλ, θα ηταν ολη η Λατινικη Αμερικη.
Αν παλι γεωγραφικα, το ισραηλ βρικετω καπου στην Ωκεανια παλι η Δυση θα πολεμουσε τρομοκρατες, μονο που τουτη την φορα οι τρομοκρατες θα ησαν Αυστραλοι, ή Νεοζηλανδοι, ή οι Ιθαγενεις των περιοχων αυτων.



Νενα Μακρη

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλα τα λενε οι πιο πανω σχολιαστες,θα πω και εγω κατι που υπαρχει πισω απο ο΄λη αυτη την κατασταση και δεν ειναι διαδεδομενο αρκετα.Αυτη η φατρια που αθεατη κυβερναει τα μεγαλα κρατη και βασανιζει και ολο τον πλανητη γη δεν ειναι ανθρωποι αλλα υβριδια, δεν τους ενδιαφερει ουτε το πετρελαιο του Αιγαιου,ουτε η Συρια και ο Ασαντ ουτε τα πετρελαια του κολπου,ουτε τιποτα απο ολα οσα μεχρι τωρα διαδιδονται και εχουν μια σχετικη λογικη βαση.
Ψαχνουν να δεσμευσουν πυλες ενεργειακες που στον χωρο της Ελλαδας ειναι οι περισσοτερς και ισχυροτερες στον πλανητη,επισης η Συρια ειναι περιοχη με μεγαλες ενεργειακες πυλες και οποιος τις κατεχει μπορει να κανει πολλα και απιστευτα πραγματα.

σας δινω την διευθηνση αυτου του ιστολογιου που εχει μια αποψη για το θεμα της πτωσης του μιραζ στην Σκυρο δισαβαστε το και θα καταλαβετε πολλα

https://ergdhmerg.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

@ ανωνυμο 18 Απριλίου 2018 - 8:02 π.μ.
Μας γραφεις...
......δεν ειναι ανθρωποι αλλα υβριδια, δεν τους ενδιαφερει ουτε το πετρελαιο του Αιγαιου,ουτε η Συρια και ο Ασαντ ουτε τα πετρελαια του κολπου,ουτε τιποτα απο ολα οσα μεχρι τωρα διαδιδονται.....
και παρακατω
....Ψαχνουν να δεσμευσουν πυλες ενεργειακες που στον χωρο της Ελλαδας ειναι οι περισσοτερς και ισχυροτερες στον πλανητη,επισης η Συρια ειναι περιοχη με μεγαλες ενεργειακες πυλες και οποιος τις κατεχει μπορει να κανει πολλα και απιστευτα πραγματα......

Για ξαναπεστο μας γιατι "καπου" κολλαει το πραμα. Μηπως εννοεις τιποτ' αλλο;


Καλλιοπη Μητροβασιλη