Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Black History Month / Black Panther Movie: Και οι θεοί τρελάθηκαν

Occidental Dissent / ΚΟ

Η Μποτσουάνα είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες στην Αφρική.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι μια σημαντική απόκλιση. Κατατάσσεται στο νο 108 στον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, γεγονός που την καθιστά την πιο επιτυχημένη χώρα στην υποσαχάρια Αφρική. Ενώ η ανεξαρτησία έχει αποδειχθεί τραγωδία για σχεδόν κάθε άλλη χώρα στην υποσαχάρια Αφρική, η Μποτσουάνα έχει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο και έχει αυξήσει δραματικά το βιοτικό της επίπεδο.

Συλλογιστείτε τους δημοφιλείς μύθους για τις χώρες της αφρικανικής ηπείρου που αμφισβητούνται από τη Μποτσουάνα:

Οι Αφρικανοί υποφέρουν από την «κατάρα των πόρων». Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και η Σιέρρα Λεόνε είναι διαβόητες για τα «διαμάντια αίματός τους». Ωστόσο, η Μποτσουάνα έχει γίνει πλούσια λόγω των εξαγωγών διαμαντιών της. Έχει επανεπενδύσει τον πλούτο της στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και της υποδομής.

Οι ηπειρωτικές χώρες είναι καταδικασμένες σε οικονομική αποτυχία. Η Μποτσουάνα είναι μια ηπειρωτική χώρα. Και όμως, είναι πολύ πιο επιτυχημένη από τη Μοζαμβίκη ή τη Σομαλία (που βρέχονται από θάλασσα).

Οι αφρικανικές χώρες δεν μπορούν να πετύχουν λόγω της έλλειψης καλλιεργήσιμης γης. Η Μποτσουάνα διαθέτει μόνο 0,7% καλλιεργήσιμη γη. Το Μπουρούντι διαθέτει 26,3% καλλιεργήσιμη γη.

Οι αφρικανικές χώρες είναι φτωχές εξαιτίας της ερημοποίησης. Το 84% της Μποτσουάνα καλύπτεται από την έρημο Καλαχάρι. Συγκρίνετε με τον Νίγηρα και την έρημο της Σαχάρας που έχει 9,4% καλλιεργήσιμη γη.

Οι αφρικανικές χώρες υποφέρουν από αυθαίρετα σύνορα. Το 79% του πληθυσμού της Μποτσουάνα είναι εθνοτικά Tswana. Τα 2 / 3 των ανθρώπων της φυλής Tswana ζουν πέρα ​​από τα σύνορα στη Νότια Αφρική.

Οι αφρικανικές χώρες μαστίζονται από διαφθορά. Η Μποτσουάνα δεν είναι γνωστή για τη διαφθορά της.

Οι αφρικανικές χώρες δεν πέτυχαν λόγω της αποικιοκρατίας. Η Μποτσουάνα ήταν εξίσου αποικισμένη από τη Βρετανία όπως η Ζάμπια, η Ζιμπάμπουε ή το Μαλάουι.

Οι αφρικανικές χώρες δεν πέτυχαν λόγω της κληρονομιάς της δουλείας. Ούτε η Ζάμπια, ούτε η Μποτσουάνα ούτε ο Νίγηρας διαταράχθηκαν από το Υπερατλαντικό Εμπόριο Σκλάβων (Transatlantic Slave Trade).

Οι αφρικανικές χώρες πρέπει να είναι εθνοτικά ομοιογενείς για να είναι επιτυχείς. Η πιο δυσλειτουργική χώρα στην υποσαχάρια Αφρική είναι η Σομαλία, η οποία είναι μια από τις πιο ομοιογενείς χώρες της Αφρικής. Η Σενεγάλη και το Καμερούν είναι δύο από τις πιο σταθερές και πολυφυλετικές χώρες της Αφρικής. Η Μποτσουάνα δεν είναι εθνικά ομοιογενής. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους της φυλής San ζουν εκεί.

Οι χαμηλοί στο IQ Αφρικανοί είναι ανίκανοι να αναπτυχθούν και να γίνουν ανεξάρτητες χώρες. Σαφώς, η Μποτσουάνα είναι μια σημαντική εξαίρεση στον κανόνα - ΓΙΑΤΙ;

Το μυστικό της επιτυχίας της Μποτσουάνα δεν είναι δύσκολο να διακριθεί. *

Όταν η Μποτσουάνα κέρδισε την ανεξαρτησία της το 1966, ήταν μία από τις φτωχότερες χώρες της Αφρικής και του κόσμου. Ένα χρόνο αργότερα, ένα τεράστιο ορυχείο διαμαντιών ανακαλύφθηκε από την εταιρία De Beers, η οποία υπήρξε πηγή της ευημερίας της Μποτσουάνα από τότε. Η μυστική φόρμουλα ήταν ένας φυσικός πόρος + σταθερή κυβέρνηση + έλλειψη διαφθοράς. Η Μποτσουάνα είναι ουσιαστικά η Σενεγάλη με διαμάντια. Ο πρώτος πρόεδρος της Μποτσουάνα παντρεύτηκε επίσης λευκή γυναίκα, όπως και ο πρώτος πρόεδρος της Σενεγάλης:

Η σχετική επιτυχία της Μποτσουάνα διαψεύδει τον ρεαλισμό σχετικά με τις φυλές; Είναι οι Αφρικανοί της υποσαχάριας Αφρικής ικανοί να δημιουργήσουν μια κοινωνία υψηλής τεχνολογίας όπως οι περίφημοι Wakandans (της ταινίας "Μαύρος Πάνθηρας" ντε);

Όχι, η επιτυχία της Μποτσουάνα είναι ένα άλλο παράδειγμα των αυτοκρατοριών του χρυσού της Αφρικής. Όπως έχουμε ήδη δει, ο Μάνσα Μούσα της Αυτοκρατορίας του Μαλί ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ. Ο πλούτος των αυτοκρατοριών της Γκάνας, του Μάλι και του Σονγκάι εξαφανίστηκαν όταν τα περίφημα χρυσωρυχεία εξανεμίστηκαν. Σκεφτείτε το γεγονός ότι το Μάλι κέρδισε επένδυση ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι σήμερα μία από τις φτωχότερες χώρες της γης.

Το μέλλον της Μποτσουάνα είναι ταχεία πτώση για δύο λόγους:
Κατ 'αρχάς, η παραγωγή διαμαντιών είναι τώρα μια παλιά κορυφή στη Μποτσουάνα. Η άνοδος που κράτησε την οικονομία της Μποτσουάνα έρχεται στο τέλος της. Τα έσοδα από διαμάντια προβλέπεται να μειωθούν.

Δεύτερον, η Μποτσουάνα υποφέρει από μία από τις σοβαρότερες επιδημίες του HIV / AIDS στον κόσμο. Ανατριχιαστικό, αλλά το 1/4 του πληθυσμού της Μποτσουάνα είναι μολυσμένο από AIDS
**

Πως θα είναι η Μποτσουάνα 100 χρόνια από τώρα; Μπορώ να δω τη Μποτσουάνα να υποβιβαστεί στην εποχή του λίθου και οι άνθρωποι της φυλής Σαν να βγαίνουν από την Καλαχάρι για να αναπαράγουν την περιοχή. Οι θεοί πρέπει να τρελάθηκαν *** για να ευλογούν τη Μποτσουάνα με μια έκρηξη διαμαντιών μόνο για να την απομακρύνουν με το AIDS.

* Τα Μπαρμπάντος κατατάσσονται στο νο 54 στον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Η ιδέα ότι ο ρατσισμός, η δουλεία, η λευκή υπεροχή και η αποικιοκρατία είναι υπεύθυνες για την υπανάπτυξη της Αφρικής είναι γελοία. Τα Μπαρμπάντος, τα οποία είναι πολύ πιο επιτυχημένα από οποιαδήποτε χώρα της υποσαχάριας Αφρικής, είναι ένα από τα λίγα σημεία στη γη όπου η δουλεία ήταν η σκληρότερη και διήρκεσε το μακρύτερο. Τόσο η αποικιοκρατία όσο και η λευκή υπεροχή παρέμειναν πολύ μακρύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι στην Αφρική. Μήπως η κληρονομιά της δουλείας κάνει τους Bajans τους πιο επιτυχημένους μαύρους στη γη;

** Ευτυχώς, είδαμε ότι ο πρώην πρόεδρος της Γκάμπια Yahya Jammeh ανακάλυψε τη θεραπεία για το AIDS με βότανα.

*** Το «Και οι Θεοί Τρελάθηκαν» (GODS MUST BE CRAZY) είναι μια Νοτιοαφρικάνικη κωμωδία του 1980 που είχε μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα, το 1983 κέρδισε στο Montréal World Film Festival το βραβείο της πιο δημοφιλούς ταινίας. Υπόθεση: Στην έρημο Καλαχάρι, που ζουν οι Βουσμάνοι, μια ήσυχη πρωτόγονη φυλή, ένα αεροπλάνο ρίχνει μια μέρα ένα άδειο μπουκάλι Κόκα - Κόλα. Το άγνωστο θεόπεμπτο αντικείμενο θα αναστατώσει τους απλούς νόμους και την ήσυχη ζωή τους.
ΚΟ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επίθεση αναρχικών της Μοσάντ σε ιχθυοπωλεία και κρεοπωλεία. «Τα ψάρια ανήκουν στις θάλασσες»… Βέβαια και τα διαμάντια ανήκουν στα βουνά της Αφρικής …αλλά ποιος αναρχικός θα πάει στον πατερούλη Rothschild της De Beers να του πει να σταματήσει να κλέβει τον Αφρικανικό πλούτο και να εκμεταλλεύεται Αφρικανούς δούλους για την ανέξοδη εξόρυξη πολύτιμων λίθων;

Ανώνυμος είπε...

Και υστερα λενε οτι εμεις οι εθνικιστες ειμαστε ηλιθιοι και αμορφωτοι.
Κοκκινε Ουρανε, οποιος το πει ξανα αυτο θα τον παραπεμψω στο μπλογκ σου γιατι αποτελεις τρανο παραδειγμα για το ποσο αδικο εχουν.

soulis είπε...

Η DeBeers και οι ιδιοκτητες της εβραιοι Οπενχαιμερ (το ονομα Debeers το κρατησαν για ξεκαρφωμα μιας και τα αδελφια που ειχαν αυτο το ονομα δεν ειχαν καμμια σχεση απλως σε καποιο οικοπεδο χωραφι που ειψαν ηδη πουλησει βρεθηκαν τα πρωτα τεραστια κοιτασματα ) ςχουν πετυχει κατι ακομη πιο σατανικο στην υποθεση διαμαντια με την οποια εκμεταλευονται ολοκληρο τον κοσμο.
Καταφεραν να επιβαλλουν και με την βοηθεια του Χολυγουντ και μια μαζικης πλυσης εγκεφαλου τα διαμαντια σαν κατι πολυτιμο σαν τον βασιλια ας πουμε των πολυτιμων λιθων.
Κατι που δεν ισχυε στην αρχαιοτητα αντιθετα με οτι συνεβαινε με αλλους πολυτιμους λιθους τους οποιους σχεδον ολοι οι λαοι εκτιμουσαν για την φυσικη τους ομορφια τα χρωματα τους κλπ.
Αν το σκεφτεις τα διαμαντια ειναι ο πιο βαρετος και κοινοτοπος δηθεν πολυτιμος λιθος.
Ουσιαστικα εμφανισιακα αχρωμο καθως ειναι δεν διαφερει σε τιποτα απο ενα τζαμακι ενα μικρο κρυσταλλο.
Οι μηχανικες ιδιοτητες του ειναι αλλο πραγμα μιλαμε για την εμφανιση του.
Και ομως με την μαζικη πλυση εγκεφαλου το κατεστησαν απαραιτητο και σημερα δεν νοειται δαχτυλιδι αρραβωνων γαμου κλπ και να μην εχει διαμαντι.
Και ολοι ακομη και οι πιο φτωχοι εχουν πειστει να το πληρωνουν πανακριβα ακριβοτερα απο καθε αλλο πολυτιμο λιθο.