Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Δικαστής διέταξε να κατέβει ο Σταυρός σε δίκη Αφγανού που επιτέθηκε σε ομοεθνή του επειδή έγινε χριστιανός! (video)



Ένας δικαστής από την Βαυαρία αποφάσισε να αφαιρέσει τον σταυρό από την αίθουσα του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όπου εξεταζόταν η υπόθεση ενός Αφγανού μετανάστη, ο οποίος χτύπησε και απείλησε να σκοτώσει έναν συμπατριώτη του, επειδή ο τελευταίος αποφάσισε να ασπαστεί τον χριστιανισμό. Η κίνηση αυτή του δικαστή προκάλεσε αντιδράσεις, δεδομένου μάλιστα, ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν τον πειράζει να δικαστεί κάτω από το σταυρό!

Ο Klaus-Juergen Schmid (Κλάους Γέργκεν Σμιτ), δικαστής στη βαυαρική πόλη Miesbach αποφάσισε να απομακρύνει από την αίθουσα που δικαζόταν ο 21χρονος Αφγανός τον σταυρό, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, αφενός τα θρησκευτικά σύμβολα δεν είναι υποχρεωτικά μέσα στην αίθουσα, αφετέρου «στη Γερμανία ο νόμος είναι υπεράνω κάθε θρησκείας».

Μόλις έγινε γνωστή η απόφασή του, ο Schmid άρχισε να δέχεται "θυμωμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου", που τον κατηγορούσαν ότι αφαιρεί ένα σύμβολο "πολιτιστικής και θρησκευτικής κυριαρχίας" της Γερμανίας.

"Το αίμα που χύθηκε από τα χέρια του κατηγορουμένου οφείλεται εν μέρει σε σένα", ανέφερε ένα από τα σχόλια, όπως λέει ο δικαστής. Ο ίδιος παραπονούμενος ισχυρίστηκε ότι επέβαλε την μέγιστη ποινή στον κατηγορούμενο.

"Δεν μπορώ να το πιστέψω", έγραψε ένας χρήστης του Facebook, ονόματι Otti Friedrich. "Ο δικαστής έχει συνειδητοποιήσει ότι ζει σε μια χριστιανική χώρα; Ή μου διέφυγε κάτι;"

Ένας άλλος είπε: "Συγγνώμη, αλλά αυτός ο δικαστής είναι ανέντιμος... Υπάρχουν νόμοι στη Γερμανία και οι δικαστές θα πρέπει να τους τηρούν. Καημένη Γερμανία, όλοι σκέφτονται ότι φταίει μόνο η κυβέρνησή μας. Είμαστε ξένοι στην ίδια μας την χώρα".

Εξηγώντας τη κίνησή του, ο Schmid είπε ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαιτεί να υπάρχει σταυρός στην αίθουσα του δικαστηρίου και είπε επίσης ότι ήθελε να δείξει στον Αφγανό ότι η απόφασή του δεν αποτελεί κάποιο «σημάδι» σύγκρουσης μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

"Δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό να τον καταδικάσω κάτω από το σταυρό - αυτό ήταν το θέμα", ανέφερε, όπως ανέφερε στην Bayerischer Rundfunk.

Ο δικαστής είπε ότι δεν θέλει να υπάρχουν σταυροί στα δικαστήρια πια. "Μετά την αλλαγή του νόμου της Βαυαρίας για τα δικαστήρια, ούτε σταυροί, ούτε μαντίλες φοριούνται από δικαστές κατά τη διάρκεια των δικών, και έτσι δεν πιστεύω ότι είναι σωστό να κρέμονται θρησκευτικά σύμβολα στην αίθουσα του δικαστηρίου", δήλωσε.


Ο πρώην πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Edmund Stoiber (CSU), εξέφρασε την κριτική του για την απόφαση: «Όποιος απειλεί κάποιον με θάνατο επειδή αυτό το άτομο έχει γίνει χριστιανός, πρέπει να μπορεί να δει τον Σταυρό μπροστά του», είπε στην εφημερίδα Bild. «Νομίζω ότι η αφαίρεση του σταυρού είναι ένα ψεύτικο μήνυμα», δήλωσε ο πολιτικός. Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Ilse Aigner (CSU), περιέγραψε τη διαδικασία ως "εξαιρετικά αναίσθητη ως προς τα συναισθήματα του θύματος".

Από νομικής άποψης, η κίνηση του δικαστή δεν είναι εκτός νόμου. Ο δικαστής χρησιμοποίησε ένα περιθώριο διακριτικής ευχέρειας. Σε αντίθεση με τα σχολεία, στη Βαυαρία δεν υπάρχει καμία νομική διάταξη που να υποχρεώνει τους δικαστικές να τοποθετούν σταυρούς σε αίθουσες συνεδριάσεων ή να τους αφαιρούν. Το γεγονός ότι οι σταυροί είναι συνήθως εκεί είναι "μια έκφραση της χριστιανικής παράδοσης του κράτους μας", εξήγησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, η παρουσία των Σταυρών δεν παραβιάζει την υποχρέωση κρατικής ουδετερότητας, όπως αναφέρει σε δήλωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βαυαρίας. Κανείς, ούτε επισκέπτες, ούτε μάρτυρες, ούτε διάδικοι πρέπει να «ταυτίζονται με τις ιδέες ή τα ιδρύματα που ενσωματώνονται σ’ αυτά». Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, κάθε δικαστής μπορεί να αφαιρέσει τον Σταυρό εάν οι συμμετέχοντες στη δίκη θεωρήσουν ότι έτσι η ελευθερία των πεποιθήσεων τους υφίσταται βλάβη.

Ο Αφγανός κατηγορούμενος, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι δεν τον πείραζε να δικαστεί κάτω από τον σταυρό. "Δεν με νοιάζει αν υπάρχει σταυρός στην αίθουσα του δικαστηρίου", δήλωσε στην εφημερίδα Bild.

Αρνήθηκε δε την κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι διέφυγε από το Αφγανιστάν διότι οι Ταλιμπάν απειλούσαν τον πατέρα του και προσθέτοντας: «Είμαι φυσιολογικό άτομο, δεν είμαι πιστός μουσουλμάνος, έχω φίλους χριστιανούς».

ΚΟ / Πηγές: εδώ κι εδώ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ηθελα να κανω μια συντομη επισημανση.

Οταν αναφερομεθα στις παλαι ποτε "τρεις μεγαλες δυναμεις" της Ευρωπης....ητοι:
Μεγαλη Βρεττανια, Γαλλια και Γερμανια, θα ηθελα να επιστησω την προσοχη στους παντες.
Μεταπολεμικα ποτε δεν υπηρξαν τα προαναφερομενα κρατη μεγαλες δυναμεις διοτι:
Η Μεγαλη Βρεττανια αρεται και φερεται στις εσωτερικες αλλα περισσοτερο στις εξωτερικες της υποθεσεις απο το Board of Deputies of British Jews,
η Γαλλια το ιδιο, αρεται και φερεται απο τo Conseil Représentatif des Institutions Juives de France (CRIF),
η δε "γερμανια" σαν κρατος εχει παψει να υπαρχει απο το ολοκαυτωμα της του 1945.
Αυτος ο Ευρωπαϊκος γεωγραφικος χωρος που εμεις ονομαζουμε γερμανια, δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια Ανωνυμη Εταιρεια εβραϊκων συμφεροντων η οποια φυλασσεται ως κορη οφθαλμου απ' τον αμερικανικο στρατο για να εξυπηρετει τα οικονομικα, πολιτικα και αλλα συμφεροντα των εβραιων και του ισραηλ.

Δεν ειναι αναγκη να υπεισελθω σε μικροτερης εμβελειας εβραϊκους οργανισμους και συμβουλια στα μικροτερα Ευρωπαϊκα κρατη, τα οποια πισω απ' τα παρασκηνια λυνουν και δενουν στις καθε ειδους τοπικες πολιτικο-οικονομικες και αλλες υποθεσεις.(π.χ. ΚΙΣ)

Ειναι ωφελιμο λοιπον, για καθε ενα ορθα σκεπτομενο Ελληνα να υπολογιζει οτι σε καθε τομη της δημοσιας ζωης, δεν ειναι ακριβως αυτο που βλεπουμε, αλλα βρισκεται καποιος αθεατος που κινει τα νηματα πισω απ τα παρασκηνια.

Ανώνυμος είπε...

Χριστιανικές αξίες και Γερμανικός λαός. Πως λέμε Τουρκία και Πολιτισμός. Δεν έγινε και τίποτα που κατέβηκε ο Σταυρός. Διακοσμητικός είναι για τους Γερμανούς.

Ανώνυμος είπε...

Τον Γερμανικό λαό όχι μόνον τον κάψανε με Ναπαλμ το 1945 αλλα στην συνέχεια τους εναπομείναντες "γερμανους" τους διαβρωσαν και εκφύλισαν τόσο, ώστε σήμερα να έχουν ακόμα και κόμμα κτηνοβατων.
Ο Σταυρός είναι διακοσμητικός, σωστα, αλλά η μενόρα είναι η θρησκεία τους.
Πόσοι από μας τους Έλληνες γνωρίζουν ότι οι Ραβίνοι στην σημερινή γερμανία είναι δημόσιοι υπάλληλοι και πληρώνονται απ' το "γερμανικό" κράτος;
Ιδίως πόσοι από μας που σκίζουμε τα ιμάτιά μας για διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας το γνωρίζουμε αυτό;


Νένα Μακρή

ikonsgr είπε...

Αυτό το μίσος, την απέχθεια, την... ΚΑΚΙΑ ΛΥΣΣΑ που έχουν με τον σταυρό,όλες οι ισλαμολάγνες, φιλοϋπάνθρωπες, "προοδευτικές" αριστεράντζες, της μουλτικουλτι "ανοχής και διαφορετικότητας", νομίζω ότι λέει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, για το τι κουβαλάνε στα μυαλά και στην ψυχή τους....

Θέλει ο διάολος να κρυφτεί, αλλά το ΑΠΥΘΜΕΝΟ μίσος για τον σταυρό, δεν τον αφήνει....

Ahoy είπε...

Νενα Μακρη
Η γνωση για τον νεο-ελληνα ειναι αμαρτημα καθοσιοσεως. Οπως λεει και ο ποιητης *.. και διηγωντας τα να κλαις*.

Θαλασσινός είπε...

Και μόνο πού τον κατέβασαν ερμηνεύεται πως τους ενοχλούσε.
Άρα έκανε κάποια κρυφή σημαντική εργασία, πού ενόχλησε.
Ποτέ ενας Σταυρός σε δημόσιο Χώρο όταν στέκεται, παραμένει άπραγος.
Μόνο οι πεθαμένοι τον βλέπουν άπραγο.

Thales είπε...

Αν θελουμε να χαλιναγωγησουμε τον φανατισμο,την βια,και τον μισαλλοδοξο λογο ενθεν και ενθεν θα πρεπει να παψουμε να ειμαστε ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.Παντου σε ολο τον κοσμο αλλα και ειδικα εδω στην χωρα μας..... Αν θελουμε να υπαρχουμε εθνικα και πολιτισμικα πρεπει να προταξουμε τα κυρια Ελληνικα χαρακτηριστικα μας απ οτι επικτητο και φυτεμενο.Ανεξιθρησκοι πραγματικα.Η Ορθοδοξια ειναι πλεον μερος του συλλογικου μας εγω εδω και δυο χιλιετιες.Νομιζω ομως οτι δεν θα πρεπει να μας καθοριζει.Καθενας ας πιστευει οπου θελει αρκει να ειμαστε πρωτα ΕΛΛΗΝΕΣ.Στις συμπληγαδες των εξωτερικων κινδυνων θα πρεπει να ειμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ ανεξαρτητα των αποψεων που εχουμε για τα κοινα η τα θεια.Θελω να πω οτι Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ!!Επικαιρη εν προκειμενω η ρηση ενος μεγαλου Νεοελληνα του Π.Γιαννοπουλου.Παπας προτασσων την θρησκεια απο την Πατριδα ΞΟΥΡΑΦΙΣΘΗΤΩ!!!Αν δεν προταξουμε υπερανω καθε τι αλλου το ιδανικο της ΕΛΛΑΔΟΣ μοιραια θα σβησουμε καποια στιγμη.Οπως ηδη διαφαινεται!!Η ανεξιθρησκεια του κρατους ειναι επιβαλλομενη και δεν θα πρεπει να ειναι προσχηματικη!!Δεν μπορει να συνυπαρξει δημοκρατια με επικρατουσα θρησκεια.Ειναι ασυμβιβαστο.Ουτε μισθοδοσια του κληρου απο τον προυπολογισμο!Ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!Ταυτοχρονα σε ζητηματα ανεξιθρησκειας που θετονται πολλες φορες απο τον διεθνη παραγοντα θα πρεπει να ισχυσει η αρχη της αμοιβαιοτητας.Δεν μπορει να εγκαλειται η χωρα απο οργανωσεις και κρατικες αρχες που ανενδοιαστα καταπατουν τα θρησκευτικα πιστευω των υπηκοων τους.Γιατι δυστυχως και αυτο γινεται!Ο Ελληνισμος μετα την μαχη της Πυδνας σηκωσε κυριαρχα το κεφαλι μολις το 1821.Με χιλιες δυσκολιες και αναποδιες.Δεν πρεπει ποτε να το ξεχναμε αυτο.Εζησε σκλαβος στους Ρωμαιους, στο Βυζαντιο, αλλα ΚΥΡΙΩΣ στους Τουρκους.Απο το '21 και μετα μοιαζει να μπηκε στην χυτρα ταχυτητας της ιστοριας.Μετηλθε σε δεκαετιες και μετερχεται ακομη (με πισωγυρισματα πολλες φορες) τα πνευματικα σταδια που οι Ευρωπαικοι λαοι διηνυσαν σε αιωνες.Στην συγχρονη Ελλαδα ειναι απαραιτητη η αποσταση του κρατους απο τις θρησκειες τα δογματα και τα υπερβατικα πιστευω τα οποια ομως ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ θα πρεπει να ειναι ελευθερα και χωρις διακριτη μεταχειριση.Δυστυχως διαβλεπω οτι οι λεπτες αυτες γραμμες λογικης και συμμορφωσης στην ουσιαστικη δημοκρατια και πατριωτισμο που θαπρεπε να μας διακρινει εκλιπουν εκκωφαντικα.Δεν μπορουμε κυριοι να πολεμησουμε τον ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΣΜΟ δια του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΣΜΟΥ!Δεν το βλεπετε οτι ειναι φενακη και δεν οδηγει πουθενα???ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΑ ΘΕΣΦΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ,ΤΗΣ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑΣ,ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ!!!Τι δεν καταλαβαινουμε????Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ!!!