Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΣΟΥΗΔΙΑ: Οι φεμινίστριες βρήκαν τον «εχθρό»: τα αγάλματα με έφιππους άνδρες! (video)

Στην πιο liberal δυτική χώρα στην οποία έχει δοθεί το «τιμητικό» όνομα η «πρωτεύουσα των βιασμών της Ευρώπης», και που ολοένα και περισσότερες περιοχές και συνοικίες γίνονται μέρη επικίνδυνα και ακατάλληλα για γυναίκες (no go zones), μια ομάδα φεμινιστριών «κάλπασε» επτά χιλιόμετρα μέσα στη πρωτεύουσα, την Στοκχόλμη, περνώντας από πολλά αγάλματα της πόλης, για να διαμαρτυρηθεί έτσι, για τα «πατριαρχικά» αγάλματα ανδρών με άλογο.

«Όποιος κοιτάζει τα γλυπτά που έχουμε στο πάρκο και στην πόλη της Στοκχόλμης, βλέπει άντρες σε άλογα και άλλους άνδρες», δήλωσε η χορογράφος Άννα Κάλλμλαντ στην SVT. «Τα αγάλματα των γυναικών τείνουν να είναι γυμνά και αρκετά μικρά».

Η ομάδα πέρασε «καλπάζοντας» το Βασιλικό Παλάτι, το Humlegården, τον Βασιλικό Κήπο και την πλατεία του Γκουστάφ Αδόλφ, σταματώντας στα αγάλματα, όπου οι συμμετέχουσες μιμήθηκαν τα άλογα ξεφυσώντας, κλωτσώντας και τινάζοντας τα μαλλιά τους.


Η καλλιτέχνης Helena Byström δήλωσε ότι η δράση με το όνομα «City Horses» θα μπορούσε να ξεκινήσει μια συζήτηση (sic) για τους άνδρες και τις γυναίκες στους δημόσιους χώρους και ότι ο «φεμινιστικός χορός» ενήργησε ως ένα απαραίτητο «αντίβαρο στις μεγάλες ορδές των ανδρών που καταλαμβάνουν τον χώρο στην πόλη με διαφορετικούς τρόπους».

«Τα αγάλματα των ανδρών της σουηδικής ιστορίας με άλογα είναι ξεπερασμένα και η παρουσία τους καταδυναστεύει την Στοκχόλμη με το αντρικό βλέμμα και την ιδέα της ανδρικής δύναμης», λέει η Källblad.

«Τα άλογα είναι σύμβολο της εξουσίας, αλλά ταυτόχρονα αντιπροσωπεύουν την ιππασία και τον χορό - και τα δύο γυναικείες δραστηριότητες (!) που συχνά περιθωριοποιούνται. 


Η ιδέα ότι οι άνδρες «καταλαμβάνουν δημόσιους χώρους εις βάρος των γυναικών» αποτελεί βασικό θέμα του φεμινισμού στη Σουηδία. 

Η υπουργός περιβάλλοντος (φώτο) ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι η χώρα θα πρέπει να μειώσει τον αριθμό των αυτοκινήτων στο δρόμο, επειδή οι άνδρες οδηγοί ξεπερνούν τις γυναίκες!

«Τα αυτοκίνητα τα οδηγούν σε μεγάλο βαθμό άνδρες, και έτσι δίνεται πολύς χώρος στα αυτοκίνητα. Δίνουμε πολύ χώρο στους άνδρες - εις βάρος των γυναικών», εξήγησε.
              - Αυτό γιατί μου ακούγεται "σεξιστικό";

Λίγα λόγια ακόμα για αυτήν την χώρα που είναι να απορείς αν είναι η ίδια που έβγαζε κάποτε Βίκινγκς...

Στην Σουηδία υπάρχει κόμμα που λέγεται «Πρωτοβουλία Φεμινιστικού Κόμματος» (Feministiskt Initiativ ή FI). Δημιουργήθηκε το 2005 ως ομάδα πίεσης από την πρώην πρόεδρο της Αριστεράς Gudrun Schyman και μετατράπηκε σε πλήρες κόμμα με έναν εκπρόσωπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είναι έτοιμο να εισέλθει στο σουηδικό κοινοβούλιο (Riksdag) στις μελλοντικές εκλογές. Το κόμμα τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας όταν πρότεινε ένα «φόρο άνδρα», προκειμένου οι άνδρες να αναλάβουν την ευθύνη για τη βία κατά των γυναικών. Ηγέτης του κόμματος είναι εικονιζόμενη η Victoria Kawesa, με καταγωγή από την Ουγκάντα. Έχει υποστηρίξει ότι οι καταδικασθέντες μετανάστες βιαστές δεν πρέπει να απελαύνονται από τη Σουηδία. Τόσο «φεμινιστικά»… 

Μια άλλη ηγετική μορφή του κόμματος είναι η εικονιζόμενη Tiina Rosenberg, η οποία έχει δηλώσει ότι «οι γυναίκες που κάνουν σεξ με άνδρες είναι προδότριες του φύλου τους» (η ίδια προφανώς δεν είναι….).

Το κόμμα πρότεινε επίσης μια «εκστρατεία για την κατάργηση του γάμου και των σημερινών αναγνωρισμένων από το κράτος αστικών σχέσεων και την ψήφιση ενός νέου νόμου περί «συγκατοίκησης» (σουηδικό: sammanlevnadsbalk) που θα περιλάμβανε ένα νέο νομικό καθεστώς για ιδιωτικές σχέσεις μεταξύ περισσότερων από δύο ανθρώπων, ανεξάρτητα του φύλου, ανοίγοντας την πόρτα στην πολυγαμία. 


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε αυτή η χώρα έβγαζε μεγάλους πολεμιστές.
Τώρα βγάζει μεγάλες αδελφές. Εντάξει.
Μην το κάνουμε ζήτημα...
Κάθε έθνος έχει ακμή και πτώση.

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι δυνατόν. Κοιτάξτε το βιντεάκι των 22 δευτερολέπτων τι ΒΑΛΑΝΕ τα κοριτσάκια να κάνουνε.....κυριολεκτικά παρακμή. Το πρόβλημα είναι ότι νομίζουν ότι κάνουν κάτι σπουδαίο, με ουσία, με μήνυμα κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό για τα αυτοκίνητα που λέει η υπουργός περιβάλλοντος, δηλαδή να μειωθούν επειδή τα οδηγούν πολλοί άνδρες, έχει ενδιαφέρον.
Γιατί δεν πάει η κυρία υπουργός σε μια no-go ζώνη της Σουηδίας; Εκεί κυκλοφορούν ΜΟΝΟΝ άνδρες και μάλιστα μουσουλμάνοι. Σ' αυτούς να τα πει.
Όμως από αυτόν τον παραλογισμό αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο πραγματικός στόχος ΔΕΝ είναι η ισότητα των φύλων, αλλά ο αφανισμός της ευρωπαϊκής φυλής.

Ανώνυμος είπε...

Ήδη η παρακμή και ο παραλογισμός έχει φτάσει και στην Ελλάδα και είναι πλέον μέρος της νομοθεσίας.
Προωθείται η έχθρα μεταξύ των δύο φύλων για να διαβρωθεί ακόμη περισσότερο η ικανότητα αναπαραγωγής του γένους των Ελλήνων.
Δυστυχώς, μας θεωρούν ζιζάνια στο χωράφι που θέλουν να ριζώσουν και να αναπτυχθούν οι έποικοι.

Ανώνυμος είπε...

Η Σουηδία είναι πλέον πολύ σκατά...φανταστείτε ότι αν πας με πόρνη σε κλείνουν φυλακή και σε διασύρουν στα κανάλια. Οι μόνοι που καταπιέζονται εκεί είναι οι σέξι άντρες, ενώ αν είσαι γκεϊ είσαι βασιλιάς...

Ανώνυμος είπε...

Όταν θα γίνουν χανουμάκια στα χαρέμια των μουσουλμάνων, ας πουλάνε φεμινισμό και τότε.