Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΣΟΥΗΔΙΑ: Πάνε και έρχονται τα καλάσνικοφ στις συνοικίες των μεταναστών στη Στοκχόλμη. «Λίγες ώρες θα χρειαστούν για να πέσει η Σουηδία στα χέρια του ISIS», προειδοποιεί Ιρακινός στρατιώτης



Τρεις «έφηβοι» συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν σε δίκη, καθώς η αστυνομία βρήκε πολλά τουφέκια Καλάσνικοφ στο πορτ-μπαγκάζ ενός ταξί στη Στοκχόλμη.

Οι "έφηβοι" είχαν φορτώσει πέντε AK47 Καλάσνικοφ στο πορτ-μπαγκάζ ενός ταξί στη νότια Στοκχόλμη. Αλλά δεν ήξεραν ότι η αστυνομία τους παρακολουθούσε, γράφει εφημερίδα Dagens Nyheter.

Η αστυνομία ακολούθησε το ταξί και το σταμάτησε στην συνοικία Bromma. Οι τσάντες στο πορτμπαγκάζ του ΤΑΞΙ είχαν καλάσνικοφ. Τα όπλα ήταν έτοιμα για χρήση και υπήρχαν και επιπλέον πυρομαχικά.

«Το γεγονός ότι πρόκειται για μια υπόθεση πολύ ισχυρών στρατιωτικών όπλων, με κάνει να πιστεύω ότι το αδίκημα θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως πολύ σοβαρό», δήλωσε στην εφημερίδα η εισαγγελέας Alexandra Bittner.

Οι «έφηβοι» που κατηγορούνται είναι ηλικίας 17-19 ετών. 
 
Οι τρεις «έφηβοι» συνδέονται με την εγκληματική συμμορία "Lejonen" ("λιοντάρια").

Την περασμένη εβδομάδα εκτελέστηκε ο 26χρονος Merhawi Aregai, μέσα σε ένα αυτοκίνητο στο Kista. Ήταν ένας από τους ηγέτες της συμμορίας "λιοντάρια" στο Hässelby, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Πριν λίγες ημέρες η σουηδική αστυνομία κλήθηκε για μεγάλη σύρραξη που είχε ξεσπάσει σε ένα άλλο προάστιο της Στοκχόλμης, την Fittja. Πρόκειται για ένα προάστιο που κατοικείται κατά κύριο λόγο από μετανάστες και έχει πολύ κακή φήμη.

Σύμφωνα με αναφορές, περίπου 15 άτομα συμμετείχαν στη φασαρία.

Η αστυνομία κατάσχεσε αρκετά όπλα καλάσνικοφ.

Η ένοπλη βία έχει κλιμακωθεί στη Σουηδία, με πολλούς «νεαρούς» να κουβαλάνε αυτά τα όπλα στους δρόμους.

Κανείς δεν τολμάει να φτιάξει αστυνομικό τμήμα στο Rinkeby!

Το προάστιο της Στοκχόλμης Rinkeby ήταν στις ειδήσεις πολλές φορές πρόσφατα. Ήταν το σκηνικό των ταραχών αμέσως μετά που ο πρόεδρος Trump είχε εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη Σουηδία, καθώς επίσης και ο τόπος με πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος 60 Minutes από την Αυστραλία. Στο προάστιο Rinkeby μένουν μετανάστες.

Παρόλα αυτά δεν θα υπάρξει νέο αστυνομικό τμήμα εκεί. Όχι τώρα πάντως. Ο λόγος: δεν υπάρχει κατασκευαστική εταιρεία που τολμά να το χτίσει.

Το παλιό αστυνομικό τμήμα στο Rinkeby έκλεισε την άνοιξη του 2014, και ένα χρόνο αργότερα αποφασίστηκε να οικοδομηθεί ένα νέο για συνολικά 240 αστυνομικούς.

Ο νέος σταθμός ήταν να ανοίξει το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε καμία προσφορά για την κατασκευή του. Οι κατασκευαστικές εταιρείες δεν τολμούν να αναλάβουν τη δουλειά επειδή φοβούνται τους μετανάστες που σχετίζονται με τη βία στο Rinkeby.

Ακόμα και οι αστυνομικοί φοβούνται.

Είναι πολύ επικίνδυνο να οικοδομήσουμε ένα αστυνομικό τμήμα στην περιοχή, λένε στο κανάλι SVT, πολλοί αστυνομικοί οι οποίοι προτίμησαν να μείνουν ανώνυμοι.

Δημοτικοί υπάλληλοι τζιχαντιστές!

Στο μεταξύ μία νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε στην Σουηδία αυτή την εβδομάδα, δείχνει ότι σχεδόν όλοι οι μουσουλμάνοι που έφυγαν από τη Σουηδία για να ενσωματωθούν στις τρομοκρατικές ομάδες του ISIS, κάλυψαν τα έξοδα των ταξιδιών τους με τη βοήθεια κρατικών επιχορηγήσεων! Εν τω μεταξύ, ένας άνθρωπος που ταξίδεψε από την πόλη Örebro για να πάει να πολεμήσει με το ISIS, είχε προσληφθεί από το Δήμο λίγο πριν από το δεύτερο ταξίδι του!

Περίπου 300 άτομα έχουν ταξιδέψει από τη Σουηδία για το Ιράκ και τη Συρία για να ενταχθούν στην ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση. Περίπου 20 προέρχονται από το Örebro. Σε μια έκθεση που εκπονήθηκε από τον FSA, φαίνεται ότι σχεδόν ο καθένας που ταξίδεψε, έλαβε κάποια μορφή κρατικών επιχορηγήσεων που μπορεί να χρηματοδότησε το ταξίδι τους.

«Θέμα ωρών η κατάληψη της Σουηδίας από το ISIS»!

Στο μεταξύ στον ηλεκτρονικό σουηδικό τύπο εμφανίστηκε μια σοκαριστική δήλωση ενός Ιρακινού στρατιώτη, που όταν άκουσε πώς αντιμετωπίζει το «ανεκτικό» σουηδικό κράτος τους τρομοκράτες του ISIS που επιστρέφουν στη Σουηδία, καθώς χιλιάδες από αυτούς προσπαθούν πλέον να φύγουν από τα πεδία των μαχών και να επιστρέψουν στην "πατρίδα", προειδοποίησε ότι θα είναι «θέμα ωρών» το ISIS να καταλάβει τη Σουηδία.

«Δεν ξέρω πραγματικά πώς να το εξηγήσω αυτό, πώς έβγαλαν έναν τρομοκράτη στην τηλεόραση στη Σουηδία, για να μιλήσει για το πόσο άσχημα είναι τα πράγματα γι’ αυτόν, και ότι ένας Σουηδός υπουργός είπε ότι θα πρέπει να υπάρχουν προγράμματα που θα βοηθήσουν τους μαχητές του ISIS να ενσωματωθούν στην κοινωνία!», δήλωσε ο Ιρακινός.

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που το ISIS ρίχνει χημικά στην κεντρική Μοσούλη, λέει η Magda Gad για λογαριασμό της Expressen, που κάνει ρεπορτάζ σχετικά με τις εξελίξεις στη Μοσούλη, την πόλη όπου ο ιρακινός στρατός μάχεται μια αιματηρή μάχη ενάντια στο ISIS.

Στο τέλος η δημοσιογράφος αποφάσισε να μιλήσει με έναν στρατιώτη ο οποίος έχει πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και έχει δει πολλές φορές να κινδυνεύει η ζωή του. Είχε δάκρυα στα μάτια του.

«Νομίζω ότι είναι χειρότερη στιγμή μου στο Ιράκ, αν και έχω ζήσει πολλές φορές τον βαρύ βομβαρδισμό», είπε.

«Το ISIS έριξε χημικά στην κεντρική Μοσούλη στο ξενοδοχείο Ashur. Οι άνθρωποι που πολέμησαν εκεί έχουν υποστεί αναπνευστικά προβλήματα, έχουν δυσκολίες στην όραση, τα μάτια τους τρέχουν, έχουν βήχα και κάψιμο και φαγούρα στο δέρμα. Μερικοί κάνουν εμετό και μερικοί έχουν χάσει τις αισθήσεις τους».

Η δημοσιογράφος ρώτησε τον στρατιώτη πόσες μέρες σκέφτεται ότι θα χρειάζονταν για να καταληφθεί η Σουηδία από τους τζιχαντιστές .

Απάντησε:

- Όχι ημέρες. Ώρες. Λίγες ώρες.

Επισήμανε μετά ότι η Σουηδία είναι ήδη κράτος παραγωγής τρομοκρατών, καθώς υπάρχουν "Σουηδοί" που έχουν διαπράξει τρομοκρατικές πράξεις στην Ευρώπη.

Ο Osama Krayem και ο Moahmmed Belkaid είναι δύο «Σουηδοί του ISIS» που έχουν εμπλακεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη - στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.


"Σουηδοί τζιχαντιστές" - "Σουηδοί πρόσφυγες"!

Ο Osama Krayem - που συμμετείχε στα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλες τον Μάρτιο του 2016 - γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σουηδία και συγκεκριμένα στο Malmo, μια πόλη με τεράστιο αριθμό μεταναστών. Πήγε μάλιστα στο σχολείο Norra Sorgenfri (φώτο). Δεν ήταν καν ένας «ενσωματωμένος» ή «αφομοιωμένος» μετανάστης. Ήταν ένας «Σουηδός». 

Μετά έφυγε για να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές και επέστρεψε για να σκορπίσει τον θάνατο και στους «απίστους» στην open borders” Ευρώπη. 32 τουλάχιστον άνθρωποι πλήρωσαν με την ζωή τους την άφρονα και εγκληματική πολιτική των δυτικών κυβερνήσεων.     

Το τρομοκρατικό δίκτυο με το οποίο συνδεόταν ο Osama Krayem είχε εκμεταλλευτεί το «προσφυγικό χάος» προκειμένου να εισέλθει στην Ευρώπη.

Τουλάχιστον έξι τζιχαντιστές πέρασαν μέσα από την Ελλάδα ως «πρόσφυγες», σύμφωνα με πληροφορίες της ελληνικής, της βελγικής και της γαλλικής αστυνομίας. Στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, έξι μήνες πριν το χτύπημα – ο Krayem καταγράφτηκε ως «πρόσφυγας» στο νησί της Λέρου. Είχε ψεύτικο διαβατήριο με το όνομα «Naim Al Hamed».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο σας είναι γραμμένο επάνω στις σκούρες περιοχές της φωτογραφίας του ουρανού αριστερά και είναι αδύνατον να διαβαστεί.

SkyWatcher είπε...

Το άρθρο είναι γραμμένο στο κέντρο με το μπεζ φόντο. Όπως όλα τα άρθρα. Δεν ξέρω εσείς γιατί το βλέπετε έτσι. Έχουν και άλλοι αυτό το πρόβλημα;

Cidi είπε...

Εγώ από κινητό μια χαρά το βλέπω πάντως ΚΟ