Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ναύπλιο: Έσπασαν την πλάκα αγάλματος που έλεγε "Ελλάδα Μητέρα Πατρίδα" (video)



Βάνδαλοι ανθέλληνες έβαλαν στόχο το άγαλμα της "Μητέρας Πατρίδας" στην πλατεία του συνοικισμού Νέο Βυζάντιο στο Ναύπλιο.

Την Τρίτη το πρωί περαστικοί διαπίστωσαν πως έχουν προκληθεί φθορές στο άγαλμα που συμβολίζει την φιλία μεταξύ των λαών της Ελλάδος και της Γεωργίας.

Οι βάνδαλοι έσπασαν την μαρμάρινη πλάκα που ήταν εντοιχισμένη και ανέγραφε: "Ελλάδα Μητέρα Πατρίδα".

Το άγαλμα αυτό έχει ανεγερθεί με δαπάνες των κατοίκων της αδελφοποιημένης με το Ναύπλιο πόλης Πότι της Γεωργίας το 1994.

Συνεργεία του Δήμου θα αποκαταστήσουν τις φθορές ύστερα από εντολή του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου.


ΚΟ: Είμαι σίγουρος ότι η είδηση έχει κυκλοφορήσει ταχύτατα, και ήδη μεταδίδεται από κάθε μεγάλο κανάλι, απολαμβάνοντας την ιδία δημοσιογραφική κάλυψη, που θα ελάμβανε μια επίθεση π.χ σε εβραϊκό μνημείο. Είμαι επίσης σίγουρος ότι σύσσωμος ο πολιτικός μας κόσμος έχει σπεύσει να καταδικάσει την αποτρόπαια πράξη, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά της μισαλλοδοξίας.    

Το είδα εδώ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο ρυθμός κυκλοφορίας μίας είδησης στα συστημικά ΜΜΕ είναι αντιστρόφως ανάλογος με τα πατριωτικά ανακλαστικά που ξυπνάει. απλά μαθηματικά δηλαδή........
κατά τα άλλα χορτάσαμε δημοκρατία σήμερα.............
και δεν τρώγεται η άτιμη!


ikonsgr είπε...

Τώρα για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οι... "μετανάστες" που μας κουβαλήθηκαν από την γεωργία (και ΔΕΝ αναφέρομαι στους Ελληνες διωκόμενους από τους σταλινοφασίστες εβραιομπολσεβίκους βέβαια), ξεπερνάν σε βαρβαρότητα και κτηνωδία ακόμα και τους σίπταρους κατσαπλιάδες! Πρώτοι και με διαφορά στο βαρύ έγκλημα τα γεωργιανά "μπουμπούκια" στην ινδογραικία.
Δεν ξέρω αν είναι ίδιον της ράτσας τους, αλλά σίγουρα αυτοί που μας έχουν κουβαληθεί εδώ, είναι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ έχει να επιδείξει το ανθρώπινο είδος....

sta είπε...

Οι τρομοκρατημένοι έως αηδιασμένοι , στο άκουσμα της προαιώνια ιερής λέξης Ελλάδα , πολιτικοί μας , θα έπρεπε να πάρουν ένα μάθημα από τον Ομπάμα και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν πατριωτικούς και αξιωτικους όρους όταν αναφέρονται στην Ελλάδα. Ποιος Έλληνας πολιτικός τολμά σήμερα να μιλήσει για την Ελλάδα όπως ο χθεςινος επισκέπτης (εκτός των ...μαύρων προβάτων του κοινοβουλίου);..
Πως μετα περιμένουμε να κάνουν δήλωση κατα της ανίερης παραπάνω πράξης ;