Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Να 'τανε μόνο το “History Channel”…. Ιδού ο Φιλανδός ήρωας στρατάρχης Γκούσταφ Μάνερχαϊμ….

Το 2012 κυκλοφόρησε μια ταινία που ονομάστηκε Marshal of Finland («Στρατάρχης της Φινλανδίας»), για τον Φιλανδό ήρωα πολέμου και Πρόεδρο της Φιλανδίας, βαρόνο Gustaf Mannerheim (ΚαρλΓκούσταφ Έμιλ Μάνερχαϊμ, 1867 – 1951). 

Ένας ήρωας που αγαπήθηκε από το λαό της Φινλανδίας για τον πόλεμό του εναντίον των Ρώσων κομμουνιστών που επιτέθηκαν και προσπάθησαν να καταλάβουν τη Φινλανδία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε αυτή τη ταινία, τον Gustaf Mannerheim υποδύεται ένας μαύρος! Ένας Κενυάτης με το όνομα Telley Savalas Oteinno!

Πολλοί Φινλανδοί που έχουν ακόμα υγιή νου ήταν εξοργισμένοι από αυτή την παρωδία της ιστορίας τους. Στην παραγωγή της ταινίας ήταν η YLE, μια φινλανδική κρατική εταιρεία ραδιοτηλεόρασης, που είναι γνωστή ότι είναι εξαιρετικά λίμπεραλ / αριστερή. Και δεδομένου ότι ο Mannerheim έσωσε τη Φινλανδία από τον κομμουνισμό, αυτός είναι ο λόγος που οι λίμπεραλ έκαναν αυτή την ταινία. Σε δημοσκοπήσεις που έγιναν, έως και το 90% των ανθρώπων απάντησε ότι δεν θα παρακολουθούσε αυτή την ταινία γιατί είναι μια παρωδία του ίσως πιο σημαντικού ανθρώπου στην ιστορία της Φινλανδίας. Αν δεν ήταν αυτός, η Φινλανδία θα ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης .

Περισσότεροι από 130. 000 Φινλανδοί και Σουηδοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Φινλανδία από τη Σοβιετική Ένωση, και 774 έχασαν τη ζωή τους  υπερασπιζόμενοι τη Φινλανδία από τη ναζιστική Γερμανία.

Οι αριστεροί στη Φινλανδία προσπάθησαν να προσβάλουν το λαό της Φινλανδίας και για αυτό μετέφεραν την ταινία στην Κένυα. Οι συμμετέχοντες στην ταινία μιλούσαν σουαχίλι (!) και κάποιοι αγγλικά. Οι περισσότεροι από το πλήρωμα παραγωγής ήταν Κενυάτες (ο σκηνοθέτης είναι Κενυάτης, ονόματι Gilbert Lukalia). 

Βέβαια, με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, γιατί πλήρωσαν στους Κενυάτες χαμηλότερους μισθούς από ό, τι θα πλήρωναν σε Φιλανδούς ηθοποιούς.

«Ήξερα ότι θα υπάρξει κάποια αντίδραση, αλλά δεν περίμενα αυτή την χιονοστιβάδα», είπε ο παραγωγός Erkko Lyytinen (φώτο).

«Οι περισσότεροι Φινλανδοί είναι πατριώτες, αλλά δυστυχώς κάποιοι είναι εθνικιστές και από αυτούς προέρχονται οι ακραίες αντιδράσεις. Αυτές οι απομονωμένες ομάδες δεν δείχνουν προθυμία να δουν πως είναι η Φινλανδία τώρα. Δεν μπορούν να δουν πώς η Φινλανδία έχει αλλάξει και έχει γίνει πιο… διεθνής», συνεχίζει ο Lyytinen.

«Μερικές από τις πιο αρνητικές αντιδράσεις δεν προέρχονται από βετεράνους (του πολέμου), αλλά από κάποια παιδιά τους και εγγόνια τους», θρηνεί ο παραγωγός.

Καθώς το σχέδιο μετατροπής των λευκών ευρωπαϊκών κρατών σε πολυφυλετικά μορφώματα εξελίσσεται και ήδη σε πολλές περιοχές και ολόκληρες πόλεις οι γηγενείς Ευρωπαίοι γίνονται μειοψηφία, στα δε νεοταξικά σχολεία κατηχητήρια διδάσκεται ο πολυπολιτισμός και η εθνοφοβία, έρχεται και ο κόσμος του «θεάματος» και της «ψυχαγωγίας» για τις μάζες να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, να πλαστογραφήσουν την ιστορία και εν τέλει να αποκόψουν τους λαούς από την ιστορία τους. Να εισβάλλουν στην συλλογική τους μνήμη, στην παράδοσή τους και στην ταυτότητά τους και να δράσουν αλλοτριωτικά και καταστροφικά.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Όργουελ στο δυστοπικό «1984» περιγράφει έναν κόσμο που η φυλή, η θρησκεία και το φύλο θα πρέπει να εξουδετερωθούν. Ο υπήκοος της Oceania πρέπει να αποκοπεί από το παρελθόν του για καλύτερο έλεγχο του νου...

Ολόκληρη η ιστορία μας κινδυνεύει να γίνει ένα όπλο που θα χρησιμοποιηθεί από τις δυνάμεις του σκότους εναντίον μας.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ . Πηγές: εδώ, εδώεδώ, εδώ κι εδώ

32 σχόλια:

Unknown είπε...

Είσαι μια σταθερή αξία τελευταία κάτι σου πήγαινε στραβά και μας άφησες?
Από την μεριά μου σε προωθώ όσο μου επιτρέπετε, γιατί έχουμε πολλά κοινά.

Ανώνυμος είπε...

με τον Τελη Σαβαλας εχει καμια συγγενεια?
χαχαχαχαχαχαχα ειναι για δεσιμο και μπαλαουρο οι ανθρωποι!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δε πειράζει βγάλτε κι άλλες τέτοιες ταινίες...να γελάει ο κόσμος!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε 19 Σεπτεμβρίου 2016 8:53 π.μ....
Φυσικά και έχει...
Στο ρημέϊκ της σειράς "Kojak" που οσονούπω θα γυριστεί ο Τέλλυ Σαβάλας θα είναι μαύρος και ο Φινλανδός Στρατάρχης θα είναι ο γυιός του που θα τον βοηθάει με την πολεμική του εμπειρία να εξουδετερώνουν τους λευκούς εγκληματίες της Νέας Υόρκης...

Unknown είπε...

Σὲ ἀντίθεσιν μὲ τὰ κακεντρεχὴ σχόλια τῶν παραπάνω φίλων, ἡ ὁμοιότης μεταξὺ στρατάρχου καὶ ἠθοποιοῦ εἶναι ἐκπληκτική. Νομίζει κανεὶς ὅτι ὁ πρωταγωνιστὴς εἶναι παιδὶ (ἢ ἐγγονὸς) τοῦ στρατάρχου ἀπὸ γάμο του μὲ Κογκολέζα. Νὰ πῶς ἐξηγεῖται ἡ ἐπιλογὴ τοῦ συγκεκριμένου ἠθοποιοῦ. Ἀλλὰ ἐκεῖ, νὰ πέσουμε νὰ φᾶμε τοὺς δημιουργούς.

Ανώνυμος είπε...

Άμα σε τέτοια κράτη (που υποτίθεται ότι είναι σοβαρά και σέβονται την ιστορική τους ύπαρξη) συμβαίνουν αυτά, λογικό είναι μετά σε κράτη ασόβαρα όπως η Ελλάς να ισοπεδώνονται τα πάντα και να μην υπάρχει σεβασμός για ουδεμία ιστορική προσωπικότητα του έθνους αυτού...

SkyWatcher είπε...

Και όμως και ο Κότζακ έγινε "έγχρωμος" σε επανέκδοση της θρυλικής σειράς το 2005. Γκουγλάρετε Kojak 2005. Ιδού
εδώ

ikonsgr είπε...

Τι θα γίνει ποια μ'αυτη την συμμορία των αντίχριστων, τον τελευταίο καιρό έχουν ξεσαλώσει τελείως, δεν κρατάνε ποια ούτε τα προσχήματα.....
Αρχίζουν να μου θυμίζουν την αξέχαστη ατάκα του αυλωνίτη στους γάμπρούς της ευτυχίας:
https://youtu.be/SNYBvWixeO8?t=3215

Α, ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΚΑΚΙΑ ΛΥΣΣΑ, ΜΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ! :-)

HΜΑΡΤΟΝ ΠΟΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ωσονούπω απαγορευμένο ως εθνικιστικό

“Δεν γνωρίζω γιατί μέσα στην ψυχή μου υπήρχε μία ανείπωτη χαρά.
Κοίταζα ... αστέρια του, όταν ξαφνικά βλέπω ένα περιστέρι,

λευκό σαν το χιόνι, ...”

http://toeilhtarion.blogspot.gr/2014/06/blog-post_1703.html

Επιτρεπόμενο αριστερό…

Δεν γνωρίζω γιατί μέσα στην ψυχή μου υπήρχε μία ανείπωτη χαρά.
Κοίταζα ... αστέρια του, όταν ξαφνικά βλέπω ένα περιστέρι,

μαύρο κατάμαυρο σαν τον κόρακα…..


Ο καθείς κατά …πως νοιώθει!

Ανώνυμος είπε...

Στην περίπτωση που είχες, πολλά χρήματα και 10-20 δικηγόρους, θα είχε πολύ γέλιο και ενδιαφέρον, να γύριζες μια ταινία για τον Χίτλερ τον οποίο φυσικά θα υποδυόταν ο Telley Savalas Oteinno ή κάποιος άλλος μαύρος...

Στην περίπτωση δε που είχες περισσότερα χρήματα και δικηγόρους (αλλά και μεγαλύτερους όρχεις), να φρόντιζες στην ταινία όχι μόνο ο Χίτλερ αλλά όλοι μα όλοι οι Γερμανοί να είναι μαύροι (όλοι με τη σβάστικα στο μπράτσο) και φυσικά οι καλοί σύμμαχοι (Αγγλογάλοι/Αμερικανοί) να είναι όλοι μα όλοι άσπροι.

Ανώνυμος είπε...

Βιογραφική ταινία του Muhammad Ali με πρωταγωνιστή λευκό και μάλιστα με νότια προφορά θα μπορούσε ποτέ να γίνει σήμερα;;;;;;;;;;;;;
απλοϊκή ερώτηση...
μάνος

Ανώνυμος είπε...

Κ.Ο. μια επιβαλλόμενη διόρθωση.
Διαγράφεις τη λέξη σχολεία και βάζεις κατηχητήρια. Ατυχές.
Υποθέτω ήθελες να γράψεις κέντρα προπαγάνδας ή κάτι παρόμοιο.
Η κατήχηση είναι λέξη που προέρχεται από τον ήχο που κατέβηκε στους φοβισμένους μαθητές και τους έκανε Αποστόλους κατά την Πεντηκοστή. Δεν μπορεί ποτέ να συνδέεται με το κακό.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα, δεν υπάρχουν οι άνθρωποι, λέμε! Τι άλλο μένει να κάνουν; Έτσι όπως το πάνε, αν ξυπνήσουν τα πρόβατα τριγύρω τους (οι απλοί πολίτες δηλαδή), θα ψάχνουν διαστημόπλοιο να φύγουν από την Γη για να μην φάνε ξύλο. Έχουν ξεφύγει τελείως!

Ανώνυμος είπε...

Η υπόθεση έχει καταντήσει κωμωδία. Μα δεν καταλαβαίνουν ότι ξεφτυλίζονται χειρότερρα έτσι ; Εκτός κι αν στοχεύουν στην α-πολιτική σημερινή νεολαία.

Κων/νος Νεμέσιος είπε...

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων επελαύνει με πολύ χρήμα και ούριο άνεμο την αποβλάκωση των ανθρώπων.

Π.Π. είπε...

Εδω βγαζουν την γλαυκωπιδα θεα Αθηνα μαυρη, τον Σωκρατη μαυρο, τον Αννιβα,......την Κλεοπατρα
μαυρους ολους. Στον Μαννερχα'ι'μ, θα κωλωσουν;;;;
Την Ελληνικη Αρχαιοτητα την γνωριζει ολη η Υφηλιος και, παρα ταυτα, ασελγουν βαναυσα, επανω της. Τον Φινλανδο στραταρχη, που εσωσε την Πατριδα του απο τα δοντια του Σταλινικου τερατος, τον γνωριζουν μόνο οι συμπατριωτες του και μερικοι ευαριθμοι φιλιστορες εκτος Φινλανδιας. Ασε που ηταν και "φασιστας" (αντικομμουνιστης) του κερατα. Γιατι να διστασουν λοιπον;;;

ΥΓ. Στο προηγουμενο αρθρο του Κ.Ο. περι του "μαυρου Αννιβα", σχολιαστης ισχυριστηκε σοβαρα οτι η Κλεοπατρα ηταν ....Μαυρη ("βορειοαφρικανικου τυπου γραφει" συγκεκριιμμενα), λογω "εκτεταμενων επιμειξιων".

Ανώνυμος είπε...

Ρε άνθρωπε.Ρε άνθρωπε.Δεν είχα σκοπό να το συνεχίσω.Θες δε θες,η Κλεοπάτρα,βάσει της ανακατασκευής των επιστημόνων,δεν ήταν λευκή.Ξέρω στενοχωρέθηκες αλλά τι να σου κάνω...
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Επίσης,(χίλια συγγνώμη Skywatche,ξεχάστηκα),όταν λέμε ''βορειοαφρικάνικο'',δεν εννοούμε μαύρο,εννοούμε βέρβερο-σαχάριο!Αμάν πια!
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι...τι να σημαίνει στα "Βερβερο-σαχαρικά" το όνομα Κλεοπάτρα;;;
Στα Ελληνικά έχει μία ετυμολογία...
"Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις"-Αντισθένης

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ένα πράγμα σαν να βγάζουν σειρά με τον Κολοκοτρώνη και ο ηθοποιός που τον υποδύεται να ειναι μαύρος με μουσκουλα,ξυρισμένος εννοείται μόλις βγήκε απο το γυμναστήριο...

Αίσχος..

Ανώνυμος είπε...

Ο Erkko Lyytinen μηπως ειναι κρυπτοεβραιος;
Η φιλλανδια ειναι υπο τον απολυτο ελενχο των εβραιων..
http://antipliroforisi.blogspot.gr/2010/05/blog-post_59.html
http://www.mosaisk.com/Torben-Lund/Bonnier-Hjorne-Klein-Jewish-Media-Scandinavia.php

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ " Ο ΜΩΥΣΗΣ ΗΤΑΝ ΚΙΝΕΖΟΣ "

Unknown είπε...

Γεωργιε νοτιε και εσενα αν σε ανακατασκευαζαν οι συγγεκριμενοι επιστημονες εξωγηινο θα σε παρουσιαζαν.

Ανώνυμος είπε...

Για μένα,το πιο εξοργιστικό ήταν μία σχετικά πρόσφατη κινηματογραφική ταινία,κατά την οποία τον Ηρακλή υποδυόταν ο...Dwayne Jonshon από τη Σαμόα.Ένας υπερτροφικός από τις πολλές κρεατίνες,υποδύθηκε τον μέγιστο των Ελλήνων Ηρώων.Από τον Steeve Reeves και τον Kevin Sorbo στον...Dwayne...Αλλά θα μου πεις εδώ ο Ορφέας ήταν μαύρος...
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσύ skulos gab ,είσαι εκείνος που έλεγε ότι οι Έλληνες δεν ανήκουν στη λευκή φυλή και είναι κάτι ξεχωριστό ή θυμάμαι λάθος;;Τρικυμία εν κρανίω...
Γιώργος ο Νότιος

Π.Π. είπε...

Ρε Γιωργο Νοτιε, στιγμες- στιγμες αναριωτιεμαι για το ψευδωνυμο σου, αν οφειλεται στην αγαπη σου για τους ηρω'ι'κους λευκους Νοτιους της Συνομοσπονδιας ή στην συμπαθεια σου στους μαυρους του Νοτου.
Οσο για την "ανακατασκευη των επιστημονων", σου απαντησαν και δυο άλλοι.
Ο ενας πολυ σωστα σου γραφει: "Γεωργιε νοτιε και εσενα αν σε ανακατασκευαζαν οι συγγεκριμενοι επιστημονες εξωγηινο θα σε παρουσιαζαν".
Ο αλλος σε ρωτα, τι σημαινει Κλεοπατρα στα.... βερβερικα.
Ο ασημαντος συνομιλητης σου, με την σειρα του, σου απαντα: Οι "ανακατασκευασμενοι" (απο τους γνωστους κυκλους) "επιστημονες" τι περιμενες να σου πουν;;;; Μαυρη και η Κλεοπατρα, μαυρος κι΄ ο Σωκρατης, μαυρη κι΄ Αθηνα, μαυρος κι΄ ο Αννιβας και ο Μαννερχα'ι'μ.
Οσο για το πού βρηκες την "ανακατασκευη" του κρανιου της Κλεοπατρας, την "πηγη" την γνωριζω απο το 2010. Ειναι το ΒΒC ισχυριζεται οτι βασιζεται "σε μελετη του (υποτιθεμενου) κρανιου της Αρσινοης, αδελφης της Κλεοπατρας, που βρεθηκε στην .....Τουρκια"!!!!!
Η ανοησια αυτη δημοσιευτηκε στο περιοδικο "ΙΣΤΟΡΙΚΑ θΕΜΑΤΑ", τευχος 92, Φεβρουαριου 2010.
Το ιδιο περιοδικο εχει δημοσιευσει χαρτη στον οποιο, το 780 μ.Χ. η Βυζαντινη Αυτοκρατορια, στην Βαλκανικη περιοριζοταν στην Θρακη, στην Θεσσαλονικη και στην .....Αργολιδοκορινθια. Δηλαδη ο,τι ισχυριζεται ο Φαλμεραγιερ. Επισης υποστηριζει την γελοια θεωρια ενος μυθομανους Αγγλου, οτι οι Κινεζοι εκαναν τον γυρο του κοσμου, πριν τον Μαγγελανο, κι΄εφτασαν και στην Σκανδιναυ'ι'α και στην Ανταρκτικη.

Ανώνυμος είπε...

Θα σταθώ στο θέμα του ονόματος της Κλεοπάτρας που ήταν ελληνικό και άρα αυτή ήταν ''Ελληνίδα'' φυλετικά.Γελοίο επιχείρημα.Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν Μανώληδες και Γιάννηδες κτλ που είναι εβραϊκά ονόματα.Δεν τους κάνει εβραίους.Ο Εβραίος Ιώσηπος έλαβε ρωμαϊκό όνομα ,αλλά δεν ήταν Ρωμαίος.Στα υπόλοιπα,αρνούμαι να αναφερθώ περαιτέρω.Μόνο απορώ,γιατί αναφέρεται συνέχεια ο
εβραίος ανθελληνας φαλμαράγιερ...
Γιώργος ο Νότιος

Lonewolf είπε...

Ποιο εξοργιστικο με την ταινία είναι ότι πήγαν να την κάνουν στην Ελλάδα και φάγανε άκυρο ωστόσο η ταινία ξεκινάει με τίτλους Μακεδονία-βορεια Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

αφηστε τους εκτιθενται ετσι ανεπανορθωτα,ειναι βλακες ηλιθιοι και εχουν καβαλησει το καλαμι τρεχουν σαν νταλικες χωρις φρενα,σε λιγο θα τρακαρουν στον τοιχο που αυτοι εφτιαξαν!!!!!
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Στην αρχαιότητα δεν υπήρχε το μπάχαλο της σημερινής ονοματολογίας.
Αν είχες Ελληνικό όνομα, ήσουν Έλλην (τουλάχιστον στην καταγωγή)...
Αν είχες βαρβαρικό όνομα, ήσουν βάρβαρος (επίσης, τουλάχιστον στην καταγωγή)...
Ωστόσο διακρίνω μία αδυναμία στα σαχαρικά φύλα!
Σχεδόν όλοι έχουν αναμιχθεί με "σαχάριους"...!
Από την Κλεοπάτρα, μέχρι τους σύγχρονους Μανιάτες...!

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια οτι στην κυπρο δινουν ηλεκτρονικες ταυτοτητες με τσιπακι?
Καντε κσνενα αρθρο εχετε καιρό να ασχοληθείτε
Ασχετο με το θέμα το σχόλιό μου αλλα έχω αγωνία
Ευχαριστώ

Unknown είπε...

Πραγματι υπαρχει ομοιοτης...Και το μονο σιγουρο ειναι οτι ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ να εχει παιδι απο Κογγολεζα ο Στραταρχης...Δημιουργοι παντως λεγονται αυτοι που κανουν Τεχνη...Οχι αυτοι που κανουν προπαγανδα...Τετοια φιλμ εκανε και η υπηρεσια του Χιτλερ...Εκεινος για την φυλετικη καθαροτητα αυτοι για το φυλετικο ανακατωμα...Δυο οψεις ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!