Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: «Προοδευτικός» καθολικός ιερέας αποδείχτηκε ότι ήταν γυναίκα!



Θυμάστε την Πάππισα Ιωάννα; Γνωρίστε τώρα τον πατέρα Patricia.

Δημοσιογράφος της βρετανικής ‘The Sun’ αποκάλυψε ότι ένας καθολικός ιερέας στη μητρόπολη του Hexham και του Newcastle ήταν στην πραγματικότητα γυναίκα. Ο "πατέρας Daniel Fitzpatrick" ζούσε κάτω από μια ψεύτικη ταυτότητα από τότε που εισήλθε στην ιερατική σχολή το 2008. Ο «πατέρας» είναι στην πραγματικότητα η Patricia Fitzdaniel από το Leeds.

Το πώς η κυρία Fitzdaniel (αριστερά στην ΦΩΤΟ) μπόρεσε και απέκρυψε την αληθινή ταυτότητά της για τόσο πολύ καιρό, ειδικά στο κλειστό αρσενικό περιβάλλον μιας σχολής παραμένει ένα μυστήριο, αν και σε συνεντεύξεις τους συνάδελφοί της ιεροσπουδαστές ανέφεραν ότι, κάποιοι σπουδαστές σχολίαζαν συχνά την θηλυκή εμφάνιση και συμπεριφορά του "Δανιήλ", αλλά απλά υπέθεταν ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Τα τελευταία χρόνια «ο νεαρός» ιερέας είχε γίνει μια μικρή διασημότητα στα μέσα ενημέρωσης μαζί με τους συνάδελφό του ιερέα, Fr. Marc Lyden-Smith. Το δίδυμο είχε ένα podcast, με μια σειρά από θρησκευτικές ομιλίες και εμφανίστηκαν σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι του BBC μαζί και ήταν γνωστοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως "προοδευτικοί" Καθολικοί που υποστήριζαν «προοδευτικές» θέσεις, όπως τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων.

Κατά ειρωνικό τρόπο, «ο πατέρας Dan» (όπως η Patricia Fitzdaniel έλεγε τον εαυτό της) συμμετείχε σε μια πρόσφατη φασαρία στα social media, όπου απειλούσε να μηνύσει έναν συνάδελφο καθολικό blogger για «δυσφήμηση». Ο blogger είχε επικρίνει τον «πατέρα Dan» ότι έγραψε στο tweeter ότι το Άγιο Πνεύμα ήταν στην πραγματικότητα «θηλυκό».

Λίγες ώρες μετά την συγκλονιστική αποκάλυψη, ενορίτες που έφθασαν στην εκκλησία βρήκαν ένα σημείωμα στην μπροστινή πόρτα που ζητούσε συγνώμη από το ποίμνιο για το γεγονός ότι η λειτουργία δεν θα τελείται από τον πατέρα Dan στο άμεσο μέλλον. Είχε την υπογραφή «Patricia» και έλεγε «Σας ευχαριστώ για τα τρία υπέροχα χρόνια. Ζήτω ο Πάπας Φραγκίσκος και οι αληθινοί άνθρωποι του Θεού! Να θυμάστε πάντα, ο Θεός έκανε άνδρες ΚΑΙ γυναίκες. Άνδρες ΚΑΙ γυναίκες Εκείνος τους έκανε».

Σε μια εποχή όπου κάποιοι Καθολικοί έχουν αμφισβητήσει την απόλυτη απαγόρευση της χειροτονίας των γυναικών από την εκκλησία, μερικοί bloggers και δημοσιογράφοι έχουν αναρωτηθεί δημοσίως αν η περίπτωση του «πατέρα Dan», μπορεί να είναι μια θετική εξέλιξη στις επιδιώξεις των φιλο-φεμινιστικών «προοδευτικών» της εκκλησίας. Ο «πατέρας Dan» ήταν δημοφιλής σε όλα τα social media και στους ενορίτες «του».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον καθέρεσαν από ιερέα; επίσημη άποψη της καθολικής εκκλησίας έχουμε;
Τα social media τον έκαναν δημοφιλή για τις "προοδευτικές" του θέσεις που αναφέρονται στο άρθρο.

Ανώνυμος είπε...

Ένα ωραίο σατιρικό βιντεακι για όσους δεν το έχουν υπόψιν τους,για τον πάπα:

https://m.youtube.com/watch?v=RoJsKV6-e9M

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω ξαναδεί γυναίκα με ελαφριά φαλάκρα... μάλλον ομοφυλόφιλος πρέπει να ήταν ο κύριος Δανιήλ...