Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΙΣΠΑΝΙΑ: Δεν πέρασε η έξωση του Hogar Social στην Μαδρίτη

Η κομμουνίστρια δήμαρχος της Μαδρίτης, Manuela Carmena, απέτυχε στην προσπάθειά της να αναγκάσει το Hogar Social Madrid («Κοινωνικό Σπίτι Μαδρίτης» ή HSM) να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις του στην πόλη. Το έργο του Hogar Social Madrid γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2014, ως μια εθνικιστική κατάληψη. Διάβασε άρθρο εδώ.

Το HSM χρησιμοποιεί το κτίριο ως χώρο αποθήκευσης και διαμονής για άπορους Ισπανούς, αλλά η αντίθεσή της ομάδας στην εισβολή των λαθρομεταναστών τους έχει φέρει σε αντίθεση με την 72χρονη Carmena.
Ως αποτέλεσμα, η Carmena (φώτο), η οποία ισχυρίζεται ότι έχει παραιτηθεί από μέλος του Partido Comunista de España (Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας, PCE), υπέβαλλε μια πρόταση στην πιο πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Μαδρίτης ζητώντας την έξωση του HSM από το κατεχόμενο κτίριο του.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, περίπου τριάντα μέλη του HSM διαδήλωναν έξω από το κτίριο, με δύο από τα πιο εξέχοντα μέλη τους να έχουν δεθεί με αλυσίδες στα κάγκελα του κτιρίου.

Τα άλλα μέλη του HSM ξεδίπλωσαν ένα πανό που έγραφε «Ένοχοι μόνο επειδή βοηθάμε τους δικούς μας ανθρώπους».


Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Jorge García Castaño είπε ότι το HSM "χρησιμοποιεί το κτίριο για να παίρνει και να παραδίδει τρόφιμα, αλλά αυτό είναι ένα κάλυμμα για τις βίαιες δραστηριότητες του". Αυτές οι "βίαιες δραστηριότητες", όπως ισχυρίστηκε, περιλαμβάνουν "επιθέσεις, απειλές και εκφοβισμό κατά προσώπων λόγω εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού και προπαγανδιστικές εκστρατείες με συνθήματα όπως «τρομοκράτες Καλώς ήρθατε»."

Ο Castaño κατηγόρησε επίσης το HSM ότι «ποινικοποιεί ολόκληρη την μουσουλμανική κοινότητα και τα εκατομμύρια των ανθρώπων που, φεύγουν εξ αιτίας του πολέμου."

Παρά αυτές τις στομφώδεις, κοινότυπες και υπερβολικές δηλώσεις, κανένα μέλος του HSM δεν έχει καταδικαστεί για εγκλήματα, και, όπως το κίνημα τονίζει στη σελίδα του στο Facebook, η μόνη βία σε οποιαδήποτε από τις δημόσιες εμφανίσεις του είχε προέλθει από την άκρα αριστερά.


Παρά τις προσπάθειές τους, η προσπάθεια έξωσης του HSM απέτυχε να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους για να περάσει και η οργάνωση-που έχει εκδιωχθεί από άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις, -είναι ασφαλής προς το παρόν.

Το HSM δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών στη σελίδα του στο Facebook που δείχνουν ακριβώς τι κάνουν, βοηθώντας ηλικιωμένους και άπορους να επιβιώσουν. Οι εθνικιστές του HSM έχουν ορκιστεί να συνεχίσουν το έργο τους, ό,τι και να γίνει – ενώ σταθερά αυξάνονται σε αριθμό η υποστήριξη και οι ακτιβιστές.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για φανταστείτε τι θα γινόταν στο τσιπρελλαδιστάν αν γινόταν μια εθνικιστική κατάληψη!

Ανώνυμος είπε...

13 Μαΐου 2016 - 5:38 π.μ.
Είμαστε η τελευταία και η ΠΡΩΤΗ κομμουνιστική χώρα στον πλανήτη!
Οι υπόλοιπες θα ακολουθήσουν τον “δημοκρατικό” δρόμο προς τον κομμουνισμό , ως η δική μας!

Ήταν λέει κομμουνιστής, αυτό πια μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί , όπως λένε και οι δικοί μας που κυβερνούν από το 1974 που βρίσκονται χωμένοι μέσα στα γρανάζια της κομμουνιστικής που δεν είναι κομμουνιστική αλλά δεξιά Ελλάδα μας!
Λες και κάποιος δεν χαρακτηρίζεται από τα έργα του αλλά από το εάν συνεχίζει να ανήκει σε ένα κόμμα!
Και ο συριζα ετοιμάζεται να μετακομίσει στα σοσιαλδημοκρατικά "κανάλια" της "ναζιστικής" Ευρώπης, από την οποια θα έφευγε , όπως θα έφευγε ο τροτσικιστής Παπανδρέου (δεξιός και αυτός για την σημερινή νεολαία και όχι μόνο) όπως έφυγε ο "δεξιός" Καραμανλής από το ΝΑΤΟ και ξαναμπήκε στο κλαμπ ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, όπως θα φύγουν και οι κομμουνιστές που δεν κυβέρνησαν κι θα μείνουν ως "δεξιοί" που θα γίνουν όταν κυβερνήσουν!

Δεν πρέπει να δίνει άλλο στόχο παγκόσμια ως κομμουνιστικό κόμμα , πρέπει να μεταμφιεστεί!
Όποιος αμφιβάλλει αν είναι κομμουνιστικό κόμμα ο συριζα , ας τον κρίνει με βάση τα έργα του και όχι με βάση του πως θέλουν οι παγκόσμιοι αφέντες τραπεζίτες που τον ανέβασαν στην εξουσία , να φαίνεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!

Άρα εάν συνέβαινε αυτό στην Ελλάδα μας , το αποτέλεσμα θα ήταν να επέμβουν οι κομμουνιστές που δεν κυβέρνησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη στην “δεξιά” Ελλάδα μας!

Unknown είπε...

Προκειται για την (και οχι τον) δημαρχο της μαδριτης

SkyWatcher είπε...

Το διόρθωσα. Ευχαριστώ!

polycmike είπε...

Στους 100 κομουνιστές: οι 59 είναι αφελείς, οι 40 αγύρτες και μόνο ένας είναι ο πραγματικός μπολσεβίκος
Βλαδίμηρος Ίλιτς Ουλιάνωφ (γνωστός με το ψευδώνυμο:Λένιν)

polycmike είπε...

Montenerse en pie en un mundo en ruinas!!

(Όρθιοι σε έναν κόσμο ερειπίων)

Ανώνυμος είπε...

Λιγες οασεις εχουν απομεινει στην ελλαδα για την ενημερωση μας.Μη σταματησετε

ikonsgr είπε...

Ξαδέρφη της κυρα τασίας η δήμαρχος;
Τελικά, καλά λένε, ότι κουβαλάς στην ψυχή σου αποτυπώνεται στην μάπα σου, ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΦΑΤΣΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ" "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ" (ποιο πολύ και απο τον "Θειο" σόρος που χαρτζηλικώνει μέσω Μ.Κ.Ο. όοολο το 3κοσμικο ισλαμο αληταριο που εισβάλλει στην ινδογρεκία ως "φτωχοί σύριοι πρόσφυγες"...) ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΣΚ... ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ!!!!