Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

«Μαμά γιατί μας μισούν;» Νέα ρατσιστική επίθεση στη Βρετανία. «Τα διαμερίσματα ανήκουν στους μαύρους. Φύγε από εδώ, αλλιώς….»



Μια Βρετανίδα μητέρα έχει γίνει το θύμα μιας ρατσιστικής εκστρατείας με μπογιές και περιττώματα να καλύπτουν τη μπροστινή πόρτα του σπιτιού της και με μια επιστολή να γράφει ότι το διαμέρισμα που μένει είναι «για τις μαύρες αδελφές και τους μαύρους αδελφούς».

Το σημείωμα που βρήκε η μητέρα, η 24χρονη Sammie Sunter, είχε επίσης σχεδιασμένο ένα όπλο πάνω του και ρατσιστικές προσβολές για τους λευκούς, ενώ υπήρχαν γκράφιτι σε όλη την μπροστινή πόρτα της.

Η Sunter, δέχτηκε αυτές τις ρατσιστικές επιθέσεις, λίγες μόλις ημέρες αφότου μετακόμισε στο νέο διαμέρισμά της στο Willenhall του Κόβεντρυ, με τα δύο μικρά αγόρια της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Coventry Telegraph’, το σημείωμα αναφέρει επίσης : "Το Willenhall είναι μαύρο, για αυτό f *** off", ενώ υπήρχε και η λέξη "Oyinbo", η οποία είναι λέξη αργκό της Νιγηρίας για έναν λευκό.

Η αστυνομία του West Midlands θεωρεί την επίθεση ότι είχε φυλετικό κίνητρο και ασχολείται με το περιστατικό «πολύ σοβαρά».

Η Ένωση κατοικιών του Whitefriars, που είναι ιδιοκτήτρια των διαμερισμάτων, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε και «προηγούμενο επεισόδιο» στη ίδια διεύθυνση.

Η Sammie, που ζει με τους γιους της Harvey Anderson, δύο ετών και Oscar Rock, πέντε ετών, δήλωσε: «Έπρεπε να εξηγήσω το ρατσισμό στον 5χρονο γιό μου».

«Είναι απλά απαράδεκτο».

«Φαίνεται ότι υπεύθυνα είναι άτομα από την Αφρική.

«Ο γιος μου ήθελε να μάθει γιατί μας μισούσαν. Δεν το καταλαβαίνει πραγματικά.

"Του είπα ότι όποιος ήταν υπεύθυνος θα τιμωρηθεί, αλλά ποιος ξέρει αν αυτό ξανασυμβεί."

Η Sammie, που είναι κομμώτρια, έχει βρει τώρα ένα νέο διαμέρισμα στο οποίο ετοιμάζεται να μετακομίσει.

Είπε ότι ζει στο Willenhall εδώ και 15 χρόνια και δεν έχει ζήσει ποτέ κάτι τέτοιο.

"Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει το Willenhall να είναι σαν γκέτο", δήλωσε η Sammie.

«Λένε ότι είναι η περιοχή τους, αλλά δεν είναι πραγματικά - υπάρχει ένας λευκός ηλικιωμένος που ζει στο κάτω διαμέρισμα.

"Οι κάτοικοι εδώ επέτρεψαν να συμβεί αυτό.

"Είχε συμβεί και πριν, και δεν μου το είπαν, και εξέθεσαν σε κίνδυνο τα παιδιά μου."

ΚΟ (έκτακτο): Σύμφωνα με πληροφορίες, οργανώνεται μεγάλη διαδήλωση κατά του ρατσισμού από δεκάδες αντιρατσιστικές οργανώσεις με κεντρικό σύνθημα «καμιά ανοχή στον ρατσισμό», ενώ θα δοθεί και μεγαλειώδης αντιρατσιστική συναυλία με κρατική επιχορήγηση. Σύσσωμος δε ο πολιτικός κόσμος της χώρας κατήγγειλε το απαράδεκτο περιστατικό και οι αρμόδιοι υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να παταχθεί κάθε μορφής μισαλλοδοξία. Αναφορά – καταγγελία έκανε και ο κλήρος της χώρας, τονίζοντας για μια ακόμα φορά την ανάγκη της αποδοχής της διαφορετικότητας και της χριστιανικής αγάπης προς τον Άλλον. (Το χάψατε;)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: