Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΓΑΛΛΙΑ: Γνωστός ομοφυλόφιλος ακτιβιστής προσχωρεί στο Εθνικό Μέτωπο με καθήκοντα «εκπροσώπου πολιτισμού»



Η είδηση ήρθε σαν σοκ στη συντηρητική βάση του Εθνικού Μετώπου (FN). Η Μαρίν Λε Πεν ανακοίνωσε το διορισμό του Sébastien Chenu, ενός εξέχοντος μέλους του κεντροδεξιού UMP, του κόμματος του Σαρκοζί, στη θέση του προέδρου της ‘Συλλογικότητας Πολιτισμού’. Πρόκειται για κάποιο ξεχωριστό τμήμα στο εσωτερικό του κόμματος για τον καθορισμό μιας "συνεκτικής πολιτικής για πολιτιστικά θέματα".

Το σοκ δεν προέρχεται από το γεγονός ότι Chenu ανήκε (ή ανήκει) στο UMP, αλλά και από το ρόλο του ως συν-ιδρυτή της μαχητικής ομοφυλοφιλικής ένωσης ‘GayLib’, που δημιουργήθηκε αρχικά το 2001, η οποία συνδέθηκε με το UMP από το 2003 μέχρι το 2013 και ότι άφησε το UMP για να πάει στο κεντρώο UDI το 2013, λόγω της αντίθεσης του UMP στο «γάμο» των ομοφυλοφίλων.

Η GayLib υποστηρίζει και προωθεί την ατζέντα των ομοφυλόφιλων και αυτοπροσδιορίζεται ότι ανήκει στην κεντροδεξιά.

Δύο μέρες πριν, ο Chenu ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το UMP για την κοινοβουλευτική συμμαχία της Marine Le Pen, το RMB (Rassemblement Bleu Marine), όπου θα του δοθούν σημαντικά καθήκοντα ως «εκπροσώπου για τον πολιτισμό».

Η GayLib εξέδωσε ανακοινωθέν καταγγέλλοντας την απόφασή του, λέγοντας ότι αμαύρωσε σοβαρά την εικόνα της GayLib με την ένταξή στο RBM.


Η αναταραχή που ξέσπασε στο FN ανάγκασε την Λε Πεν να κάνει πίσω, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος τίτλος «εκπρόσωπος» εντός του RBM. Ωστόσο, καλωσόρισε τον Chenu στο συνασπισμό RBM.

 Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα François Desouche, στο πολιτικό γραφείο του Εθνικού Μετώπου, που συνήλθε την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, ξέσπασε θύελλα μετά την ανακοίνωση του διορισμού του Sébastien Chenu, συνιδρυτή της GayLib ως εθνικού αντιπροσώπου στο Πολιτισμό.



Η συνάντηση των κυριότερων ηγετών των κομμάτων σημαδεύτηκε από έντονες αντιδράσεις από τους περισσότερους συμμετέχοντες, μετά το διορισμό του Sébastien Chenu στο υψηλότερο επίπεδο στο RBM. Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν προφανώς απέσυρε τον διορισμό του ως εκπροσώπου Πολιτισμού.

Για είκοσι τέσσερις ώρες το Εθνικό Μέτωπο ήταν σε πλήρη κρίση, μετά την ανακοίνωση της αποστασίας έκπληξης (δηλαδή του Chenu στο RBM) που βρήκε αντίθετα πολλά από τα μέλη του κόμματος, και μετά τις αποκαλύψεις του περιοδικού ‘Closer’ που αποκάλυψε την ομοφυλοφιλία του Florian Philippot, αντιπροέδρου του κόμματος.

Σημείωση: η ομοφυλοφιλία του Philippot έχει υπαινιχθεί πολλές φορές. Δεν είναι ακριβώς μια έκπληξη, αλλά προφανώς δεν έχει επιβεβαιωθεί. Και ήταν ο Philippot πιθανώς που διόρισε τον Chenu ως "εκπρόσωπο" Πολιτισμού. Αλλά δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει τίποτα χωρίς την έγκριση της Marine.

Όπως αναφέρει το France24, το Εθνικό Μέτωπο ανακοίνωσε επίσης ότι ο Chenu εκτός από "εκπρόσωπο" Πολιτισμού θα είναι και μελλοντικός υποψήφιος στις εκλογές.

«Ενώνομαι με την Marine Le Pen, λόγω των σταθερών απόψεών της σχετικά με την Ευρώπη και τα κοινωνικά ζητήματα», δήλωσε ο 41χρονος Chenu στους δημοσιογράφους.

Κατηγόρησε επίσης το UMP ότι έχει αποδεχτεί πλήρως την «ενδοτική» σχέση της Γαλλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρόσθεσε ότι το UMP και ο Νικολά Σαρκοζί, βρίσκονται "ανησυχητικά" εκτός επαφής με τα ζητήματα των ΛΟΑΤ.

"Ο Σαρκοζί δήλωσε ότι υποστηρίζει την κατάργηση του νόμου για τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων, στις 15 Νοεμβρίου σε ομιλία του μπροστά από τα μέλη του κόμματος, αλλά θα μπορούσε να πει ακριβώς τα αντίθετα, αν μιλούσε σε μια ομάδα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων", είπε ο Chenu.

Μέχρι στιγμής, το Εθνικό Μέτωπο παραμένει επίσημα αντίθετο με το νόμο «ισότητας» στο γάμο που εγκρίθηκε το 2013 και είναι γνωστός ως “Mariage pour tous” («γάμος για όλους»).

"Θα σας υπενθυμίσω ότι είμαστε αντίθετοι στο γάμο για όλους και ότι έχουμε δηλώσει ότι θα καταργήσουμε το νόμο", είπε ο Louis Aliot, αντιπρόεδρος του FN και ευρωβουλευτής, σε συνέντευξη στο Radio France International (RFI) την Παρασκευή.

Η Λεπέν είχε δηλώσει στην ετήσια εκδήλωση του κόμματος της 1ης Μαΐου, που ακούστηκε σε πολλούς ως έκκληση για αλλαγή στο εσωτερικό του κόμματος: "Είτε άνδρας, είτε γυναίκα, είτε ετεροφυλόφιλος ή ομοφυλόφιλος, Χριστιανός, Ιουδαίος ή Μουσουλμάνος, είμαστε πάνω από όλα Γάλλοι".

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της εβδομαδιαίας ακροδεξιάς ‘Minute’, έχουν αναφέρει ότι ένας σημαντικός αριθμός ανδρών στο εσωτερικό κύκλο της Marine Le Pen είναι ομοφυλόφιλοι και αναφέρονται ως το «γκέι λόμπι» της.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: