Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Αποδοκιμάστηκε σε συγκέντρωση για τους χριστιανούς που διώκονται, ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, όταν είπε ότι «ο μεγαλύτερος σύμμαχος των χριστιανών είναι το Ισραήλ»



Ο γερουσιαστής του Τέξας Ted Cruz, ανερχόμενο αστέρι των Ρεπουμπλικανών, (με πατέρα Κουβανό), εγκατέλειψε την σκηνή σε μια εκδήλωση το βράδυ της Τετάρτης καθώς μόλις δήλωσε την υποστήριξή του στο Ισραήλ και ότι ο καλύτερος σύμμαχος των χριστιανών είναι το Ισραήλ, αρκετοί από το ακροατήριο ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες.

Ο Κρουζ μιλούσε σε δείπνο της “In Defense of Christians” («Προς Υπεράσπιση των Χριστιανών» - IDC), μιας ομάδας που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για τις διώξεις των μειονοτικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή, κυρίως των Χριστιανών.

Ο Cruz από την αρχή άρχισε να… μπλέκει τους Εβραίους στην ομιλία του, και κάποια στιγμή ανέφερε ότι «οι Χριστιανοί δεν έχουν μεγαλύτερο σύμμαχο από το Ισραήλ». Τότε ήταν που ακούστηκαν οι πρώτες αποδοκιμασίες, και κάποιος μέσα στο πλήθος, φώναξε, «σταμάτα!», «αρκετά!».

Όπως Cruz πήρε φόρα και είπε «εκείνοι που μισούν το Ισραήλ μισούν την Αμερική», με αποτέλεσμα οι αποδοκιμασίες να μεγαλώσουν.

«Αν δεν θα σταθείτε υπέρ του Ισραήλ και των Εβραίων», είπε ο Κρουζ, «τότε δεν θα σταθώ μαζί σας. Καληνύχτα, και ο Θεός να ευλογεί» είπε και έφυγε από τη σκηνή.

Δείτε το βίντεο:

«Ήρθα σε αυτή την εκδήλωση για να λάμψει ένα φως για τις τραγικές διώξεις και τη σφαγή των χριστιανών από το ISIS και τους φανατικούς ισλαμιστές σε όλη τη Μέση Ανατολή. Οι Αμερικανοί ηγέτες υπήρξαν πολύ σιωπηλοί ως προς αυτό το φρικτό κακό» είπε ο Cruz σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε μετά το συμβάν. «Αλλά η μισαλλοδοξία και το μίσος δεν έχουν καμία θέση σε αυτή τη συζήτηση. Ο αντισημιτισμός είναι ένα διαβρωτικό κακό, και σήκωσε το άσχημο κεφάλι του».

Κατηγόρησε την "φωνακλάδικη και οργισμένη μειονότητα των συμμετεχόντων" για αυτό που αποκάλεσε μια «επαίσχυντη εμφάνιση μισαλλοδοξίας και μίσους» και είπε ότι δεν είχε καμία άλλη επιλογή παρά να φύγει.
Το IDC εξέδωσε δική του δήλωση επιπλήττοντας «μερικούς οπορτουνιστές με πολιτικά κίνητρα» που διάλεξαν να προκαλέσουν διαίρεση στην αίθουσα.


Μερικοί συντηρητικοί επιτέθηκαν στον Κρουζ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας το γεγονός ότι ο Cruz προτίμησε να μιλήσει για ένα θέμα που διχάζει, το Ισραήλ, σε μια εκδήλωση που ήταν για κάτι άλλο και ότι επιτέθηκε στους χριστιανούς από τη Μέση Ανατολή που ήταν στο ακροατήριο χαρακτηρίζοντάς τους «φανατικούς» και ότι έχουν «μίσος», επειδή δεν συμφωνούν με τις απόψεις του περί Ισραήλ και ότι σκόπευε να προκαλέσει το πλήθος για να αναδειχτεί ως υποστηρικτής του Ισραήλ, ενώ κάποιοι είπαν ότι οι παρατηρήσεις του δείχνουν ότι δεν είναι αληθινά χριστιανός και ότι με την στάση του στην ουσία «έγραψε κανονικά» ανθρώπους και εκκλησίες που πεθαίνουν αυτή τη στιγμή. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Θέλει οὺσιαστικὴ ρήξι, ὄχι τὸν κράζουμε καὶ μετὰ τὸν γλείφουμε. Μόνο ἔτσι καταλαβαίνουν.