Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

“Πλήρης θλίψη για την ατολμία του πολιτισμένου κόσμου μπροστά στην εξόντωση των χριστιανών στο Ιράκ. Μην μας ξεχνάτε!”, λέει σε μήνυμά του ο πατριάρχης των Χαλδαίων στη Βαγδάτη


Λυπημένη από την “ατολμία του πολιτισμένου κόσμου”, η καρδιά του πατριάρχη της Βαγδάτης ματώνει για την αθώους στο Ιράκ, τη Συρία και τη Γάζα".

"Μην μας ξεχνάτε!" λέει ο Mar Louis Sako σε μήνυμά του με την ευκαιρία της πορείας αλληλεγγύης προς τους ιρακινούς χριστιανούς, που πραγματοποιήθηκε στη Λυών.

Με μια καρδιά που αιμορραγεί “για τους αθώους που πεθαίνουν ή εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους”, οι σκέψεις του στρέφονται προς “την κατάσταση στο Ιράκ, τη Συρία και τη Γάζα” και την πλήρη θλίψη για την ατολμία του πολιτισμένου κόσμου προς εμάς "καθώς και την έλλειψη δράσης από τη διεθνή κοινότητα”, έγραψε ο Louis Sako, πατριάρχης της Βαβυλώνας για τους Χαλδαίους (Βαγδάτη) προς τον Philippe Barbarin, αρχιεπίσκοπο της Λυών (Γαλλία). 

Το μήνυμά του ακούστηκε κατά τη διάρκεια μιας πορείας που διοργανώθηκε από την καθολική επισκοπή της Λυών ως αλληλεγγύη προς τους Ιρακινούς χριστιανούς, των οποίων η τύχη έχει γίνει τραγική μετά την εισβολή στο βόρειο κεντρικό Ιράκ του Ισλαμικού Στρατού, που έχει συστήσει ένα ισλαμικό χαλιφάτο στη Μοσούλη, και εξέδωσε τις τελευταίες ημέρες ένα διάταγμα που καλούσε τους χριστιανούς είτε να ασπαστούν το Ισλάμ, είτε να πληρώσουν 'dhimmi' φόρο, είτε να εγκαταλείψουν τα πάντα και να φύγουν.

Παρακάτω το μήνυμα του Mar Sako:

Προς τον Σεβασμιότατο Καρδινάλιο Philippe Barbarin, αρχιεπίσκοπο Λυών

Σεβασμιότατε, αγαπητέ πατέρα,

Καθώς οι σκέψεις μου σήμερα στρέφονται στην κατάσταση στο Ιράκ, τη Συρία και τη Γάζα-Παλαιστίνη, η καρδιά μου αιμορραγεί για τους αθώους που πεθαίνουν ή που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, και είμαι λυπημένος για την ατολμία του πολιτισμένου κόσμου προς εμάς.

Αγαπητέ Πατέρα,

Το θάρρος σας, οι προσευχές σας, και η εγγύτητα σε όσους βρίσκονται γύρω σας σε αυτή την πορεία της αλληλεγγύης, κρατούν ζωντανή μέσα μας την εμπιστοσύνη και τη δύναμη που απαιτείται για να ελπίζουμε.

Ο ανατολικός χριστιανισμός δεν πρέπει να εξαφανιστεί. Η εξαφάνισή του είναι ένα θανάσιμο αμάρτημα και μια μεγάλη απώλεια για την Εκκλησία και την ανθρωπότητα. Θα πρέπει να επιβιώσει ή καλύτερα, θα πρέπει να ζει με ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Σε αυτή την καταιγίδα, είθε εσείς και όσοι είναι μαζί σας να δεχθούν την έκφραση της ευγνωμοσύνης μου.

Μην μας ξεχνάτε!

Raphael Louis Sako

Πατριάρχης της Βαβυλώνας για τους Χαλδαίους

Βαγδάτη, 24 Ιουλίου 2014
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: