Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΗΠΑ: Με όπλα οργανώνονται ομάδες πολιτών για να αποτρέψουν την συνεχιζόμενη εισβολή παράνομων αλλοδαπών



Τίποτα δεν αποπνέει μια αίσθηση σαφούς δυσαρέσκειας για τις ενέργειες μιας αδίστακτης κυβέρνησης από πολίτες που διαμαρτύρονται ένοπλοι:

Περισσότερα από 50 άτομα από όλο το Michigan μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ένας χώρος στην πόλη Vassar για να στεγάσει παιδιά και έφηβους από χώρες της Κεντρικής Αμερικής που έχουν καταφύγει παράνομα στις ΗΠΑ.

Η ομάδα Michiganders for Immigration Control, με επικεφαλής τον Tamyra Murray βάδισαν περισσότερο από ένα μίλι κουβαλώντας τουφέκια AR-15 και περίστροφα, ενώ άλλοι είχαν τις πατριωτικές σημαίες “Don’t Tread on Me”, αμερικανικές σημαίες και σημαίες της «δεύτερης αμερικανικής επανάστασης» (1775 - 1783) με ένα λατινικό αριθμό ΙΙ στο μέση.

«Δεν είμαστε ενάντια στα παιδιά», είπε ο Murray, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης πριν από την πορεία. «Νιώθουμε συμπάθεια για τα παιδιά που χρησιμοποιούνται και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους Ομοσπονδιακούς».

Μέχρι και 120 ανήλικοι παράνομοι μετανάστες θα μείνουν έως και τέσσερις εβδομάδες στο Vassar, μια ανατολική πόλη του Μίτσιγκαν, με πληθυσμό περίπου 2.700 κατοίκων.

Μέρος των εντάσεων οφείλεται στην άρνηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το πού θα διοχετευθούν τα παιδιά που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα.

Ο Δήμαρχος της Μουριέτα της Καλιφόρνια, Alan Long είπε πριν από λίγες ημέρες σε ένα πλήθος από ντόπιους οι οποίοι κινητοποιήθηκαν για να γυρίσουν πίσω λεωφορεία γεμάτα με παράνομους μετανάστες - ότι έχει επανειλημμένα ζητήσει πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των λεωφορείων των μεταναστών που προβλέπεται να καταφθάσουν στην πόλη του, αλλά δεν έχει λάβει απαντήσεις από τους Ομοσπονδιακούς. Τα ίδια δήλωσε και ο κυβερνήτης της Νεμπράσκα Dave Heineman αυτή την εβδομάδα.


«Οι κυβερνήτες και οι δήμαρχοι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν, όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μεταφέρει μια μεγάλη ομάδα ατόμων και σε αυτή την περίπτωση παράνομων μεταναστών, στην πολιτεία τους», δήλωσε ο Heineman. «Πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι, και μέχρι σήμερα, μας λένε ότι δεν πρόκειται να μας δώσουν αυτές τις πληροφορίες».

Η κατάσταση νοτιότερα είναι λίγο λιγότερο χαλαρή, όπως το ‘Minuteman Project’ και άλλες παραστρατιωτικές ομάδες ανακοινώνουν σχέδια να στήσουν την παρουσία τους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η ροή των ‘OTM’ (“Other Than Mexicans”) των παράνομων αλλοδαπών από χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής.

Μερικά από τα άτομα και τις ομάδες σχεδιάζουν να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τη ροή των παράνομων αλλοδαπών-κάτι που ούτε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ούτε το Δημοκρατικό Κόμμα, ούτε οι πολιτικοί φαίνεται να έχουν κανένα πραγματικά σοβαρό ενδιαφέρον να κάνουν – έχοντας αποφασίσει να είναι οπλισμένοι, και τουλάχιστον μία ομάδα έχει δηλώνουν δημοσίως την πρόθεσή τους να απειλήσουν τους εισβολείς με πυροβόλα όπλα.

Η σχεδιαζόμενη αναβίωση του ‘Minuteman Project (ακτιβιστική οργάνωση για τον έλεγχο των συνόρων με το Μεξικό που ιδρύθηκε το 2005 από τον Jim Gilchrist) έρχεται εν μέσω πιο επιθετικής έκκλησης για δράση κατά μήκος των νοτιοδυτικών συνόρων, με τη μορφή διαφόρων χαλαρά οργανωμένων αντικυβερνητικών ομάδων με ένοπλους παρατηρητές για περιπολίες στα σύνορα. Οι ομάδες επιμένουν ότι θα τηρούν όλους τους πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους.


Ο ίδιος όμως ο Gilchrist αποστασιοποιήθηκε από τον Chris Davis, τον 37χρονο οδηγό φορτηγού από το Τέξας και επικεφαλής μιας ομάδας πολιτοφυλακής που είχε υποσχεθεί να αναπτύξει κατά μήκος των συνόρων για να αντιμετωπίσει και να εκφοβίσει τους παράνομους μετανάστες. Ο Davis, ο οποίος δημοσιεύτηκε ένα 21λεπτο βίντεο στο YouTube την περασμένη εβδομάδα, το οποίο στη συνέχεια «κατέβηκε», λέει: «Βλέπεις έναν παράνομο. Τον σημαδεύεις ακριβώς ανάμεσα στα μάτια του, και του λες  “Πέρασε πάλι πίσω από τα σύνορα ή θα πυροβολήσω”».

«Δεν υπάρχει τίποτα κακόβουλο, δεν υπάρχει κακόβουλη πρόθεση - κάθε πρόσωπο έχει ελεγχθεί», δήλωσε ο Davis στην εφημερίδα Los Angeles Times. "Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την ελευθερία και την εθνική κυριαρχία".

Έχουν φτάσει σε τέτοια σημεία απογοήτευσης εξ αιτίας της αποτυχίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να εξασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων, ώστε ορισμένοι πολίτες αισθάνονται υποχρεωμένοι να συζητήσουν δημοσίως για τέτοιες ενέργειες επαγρύπνησης.

Υπάρχουν ανησυχίες ότι η παρουσία αυτών των ομάδων κατά μήκος των συνόρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις με τους λαθρέμπορους παράνομων αλλοδαπών  (“coyotes”) και τα καρτέλ των ναρκωτικών που φέρνουν ναρκωτικά κατά μήκος των συνόρων, οι οποίοι είναι συχνά οπλισμένοι, και η πιθανότητα μάχης ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες πολιτών και σε εισβολείς είναι μια πολύ πραγματική πιθανότητα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από εδώ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ.