Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Πάπας Φραγκίσκος: «Μέσα σε κάθε χριστιανό υπάρχει ένας Εβραίος!»



ΚΟ: Κόντρα στην "τάση" που επικρατεί τελευταίως, μεταξύ των υψηλόβαθμων εκκλησιαστικών ηγετών, οι οποίοι καταφέρονται, γενικώς, κατά του «ρατσισμού» και του επικίνδυνου «εθνικισμού», ο Πάπας, αφού τίμησε, προ ημερών, το μνήμα του Theodor Herzl, του ιδρυτή του Σιωνισμού, της έκφρασης δηλαδή του εβραϊκού εθνικισμού (σημειώνεται ότι με την απόφαση 3379 του 1975, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με συντριπτική πλειοψηφία, καθόρισε «ότι ο σιωνισμός είναι μια μορφή ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων». Το 1991, κατόπιν ισχυρών πιέσεων των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπους, η απόφαση αναθεωρήθηκε με την υπ' αριθμ. 46/86 απόφαση, η οποία δεν έδινε καμία περαιτέρω εξήγηση), και φίλησε ευλαβικά το χέρι ενός επιζώντος του Ολοκαυτώματος, αποκάλεσε την άρνηση του Ολοκαυτώματος «τρέλα», προχώρησε και άλλο, φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι «μέσα σε κάθε Χριστιανό υπάρχει ένας Εβραίος»! 

Σε μια ευρεία συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην εφημερίδα La Vanguardia της Ισπανίας, ο Πάπας είπε ότι ο διαθρησκευτικός διάλογος των δύο θρησκειών μερικές φορές είναι μια «καυτή πατάτα».

«Πιστεύω ότι ο διαθρησκευτικός διάλογος πρέπει να διερευνήσει τις Εβραϊκές ρίζες του Χριστιανισμού και τη χριστιανική ανθοφορία του Ιουδαϊσμού (;)», δήλωσε ο Φραγκίσκος. «Καταλαβαίνω ότι είναι μια πρόκληση, μια καυτή πατάτα, αλλά είναι δυνατόν να ζήσουμε σαν αδέλφια».

Η δήλωση αυτή του Φραγκίσκου φαίνεται να είναι πιο «προχωρημένη» από εκείνη του προκατόχου του, Ιωάννη Παύλου Β', ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο το 1986 ως ο πρώτος Πάπας που επισκέφτηκε την κύρια συναγωγή της Ρώμης δηλώνοντας ότι οι Εβραίοι είναι οι «μεγαλύτεροι αδελφοί» της χριστιανικής πίστης.

«Κάθε μέρα, προσεύχομαι με τους Ψαλμούς του Δαυίδ. Η προσευχή μου είναι εβραϊκή, αλλά η Ευχαριστία μου είναι χριστιανική»,είπε ο Φραγκίσκος.

Ο Πάπας βρήκε την ευκαιρία να επικρίνει την άρνηση του Ολοκαυτώματος ως «τρέλα», ενώ υπερασπίστηκε τον Πάπα Πίο ΧΙΙ, που ηγείτο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Πάπας σύντομα θα πρέπει να αποφασίσει σχετικά με την αγιοποίηση του εν λόγω αμφιλεγόμενου Πάπα, ο οποίος κατηγορείται ότι δεν μίλησε δημόσια για την μαζική δολοφονία των Εβραίων. Για χρόνια, Εβραίοι ηγέτες και κυνηγοί Ναζί απαιτούν το Βατικανό να ανοίξει τα μυστικά του αρχεία της περιόδου του πολέμου.

«Δεν θέλω να πω ότι ο Πίος ΧΙΙ δεν έκανε λάθη, εγώ έχω κάνει πολλά λάθη - αλλά ο ρόλος του πρέπει να αναγνωστεί στα πλαίσια της εποχής του», δήλωσε ο Φραγκίσκος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

8 σχόλια:

konion είπε...

Ο αυτοευτελισμός των ηγετών!
Τι να πω, σημάδι της εποχής;
Πραγματικά, εάν ο Πάπας αυτοευτελίζεται έτσι, εμείς τί νά πούμε;

Ανώνυμος είπε...

Ετσι μπράβο να πέφτουν γρήγορα τα προσωπεια. Ρε παιδιά, σαν πολύ δεν βιάζονται όλοι τους

Ανώνυμος είπε...

Μέσα σε κάθε πάπα υπάρχει ο οξαποδώ!

Ανώνυμος είπε...

Ναί,βιάζονται γιατὶ δὲν ξέρεις μπορεῖ περισσότερος κόσμος νὰ διαβάση τὰ Συμποσιακὰ τοῦ Πλουτάρχου καὶ νὰ ξεβρακωθοῦνε μερικοὶ,καὶ ἄντε νὰ τὰ μαζεύουνε μετὰ.
Ἤ μπορεῖ νὰ μαθευτῆ κάτι ἄλλο.
Ὁ καιρὸς εἶναι ὤριμος γιὰ ἀποκαλύψεις καὶ ξεβρακώματα.

Πράγματι we live in interesting times πού λένε οἱ Κινέζοι.

Μὴ τὸ πάρετε ὅμως σὰν εὐχὴ διότι ἄν τό καλοσκεφθῆτε,κατάρα εἶναι.

Ανώνυμος είπε...

"Μέσα σε κάθε χριστιανό υπάρχει ένας Εβραίος"

Γι'αυτό και εγώ δεν είμαι χριστιανός!
Απλό...

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο θα ζητάει και συγνώμη που τόλμησε και ενόχλησε με την παρουσία του το μεγάλο Σανχεντρίν, ο Ιησούς. Τελικά μαθεύτηκε για ποιον λόγο εξαναγκαστηκε και παραιτήθηκε ο φιλέλληνας παραδοσιοκρατης Βενέδικτος; ο αντικαταστατης του και τα κατορθώματα του μας δίνουν μερικές υπόνοιες ποιοι είναι από πίσω.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕΛΛΗΝ Ο ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣΤΗΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ;ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΚΩΜΙΚΟ...Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΣΕΦΑΡΔΙ ΙΗΣΟΥΪΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣ.ΑΥΤΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΣΚΕΝΑΖΙ ΑΜΟΙΡΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΩΣ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΥΣ ΤΗΣ Π.Δ. ΑΠΟΓΟΝΟΙ, ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΜΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΟΥ 12ου ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ ΕΠΙΣΗΣ.ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ...ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΑΪΤ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ http://one-evil.org
EΠΙΣΗΣ ΤΟ http://itccs.org/
ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 50.000 ΠΑΙΔΙΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ,ΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΟΛΛΑΝΔΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ/ΠΑΠΑΔΩΝ/ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ/ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΒΙΑΖΑΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ.ΚΑΣΤΕΪΛ ΝΤ'ΑΜΕΡΟΥΑ ΒΕΛΓΙΟΥ,ΨΑΧΤΕ ΤΟ,ΕΚΕΙ ΠΑΝΕ ΚΙ ΟΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΙΤΣΑ ΜΠΟΥΣ/ΚΛΙΝΤΟΝ/ΓΚΟΡ/ΟΜΠΑΜΑ/ΡΟΚΕΦΕΛΕΡ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΟΡΓΙΑ/ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ, ΜΕ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ!ΞΥΠΝΑΤΕ,ΤΑ ΚΡΟΝΕΙΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΠΝΕΟΥΝ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ,ΟΙ ΛΑΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΛΕΟΝ,ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΜΟΠΟΤΕΣ Α ΛΑ ΜΠΑΡΟΖΟ=ΜΠΑΡΟΥΧ,ΚΑΙ ΝΤΡΑΓΚΙ=ΔΡΑΚΟΣ,ΚΑΙ ΦΑΝ ΡΟΜΠΟΥΪ=ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ/ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ,ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ 'ΕΡΧΟΝΤΑΙ'.
Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ Η 13.000 ΧΡΟΝΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΣΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ....ΤΡΕΜΟΥΝ,ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ,ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΠΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ορθά τα λέει ο προηγούμενος φίλος Ανώνυμος. Το εύχομαι να γίνει έτσι για να τιμωρηθούν αυτά τα κτήνη. Οι δικοί μας παρόλο που υπάρχει ένταλμα συλλήψεως τους απο το Βελγικό Δικαστήριο δεν τους αγγίζουν αλλά θα έρθει η ώρα τους.
Α.