Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ν. ΑΦΡΙΚΗ: Η πολιτική της ‘θετικής δράσης’ υπέρ των μαύρων σκοτώνει μωρά



Στη Νότια Αφρική είναι παράνομο να προσληφθεί ένας λευκός σε μια κρατική θέση ή να προβιβαστεί ένας λευκός σε μια υπάρχουσα θέση. Η πολιτική αυτή, που είναι γνωστή ως «Μαύρη Οικονομική Ενδυνάμωση» (Black Economic Empowerment [BEE]) οδηγεί σε μια συνολική κατάρρευση των υποδομών της Νότιας Αφρικής.

Όπως αναφέρει το AFP, η πολιτική της Νότιας Αφρικής της ‘θετικής δράσης’ με βάση τη φυλή «σκοτώνει μωρά» και πρέπει να καταργηθεί, αναφέρει το Ινστιτούτο της χώρας για τις Φυλετικές Σχέσεις (IRR).

Το Ινστιτούτο, το οποίο τάχθηκε κατά των φυλετικών διακρίσεων του απαρτχάιντ, δήλωσε ότι οι πολιτικές ενδυνάμωσης των μαύρων έφερε αναρμόδιους ανθρώπους που διορίστηκαν σε θέσεις και όπου η ανικανότητά τους χτύπησε φτωχές και ευάλωτες κοινότητες.

Το ινστιτούτο επεσήμανε το θάνατο τριών βρεφών ηλικίας μεταξύ 7 και 13 μηνών στο Bloemhof στη Βορειοδυτική επαρχία της χώρας αυτή την εβδομάδα, ο οποίος προφανώς προκλήθηκε από την κατανάλωση μολυσμένου νερού της βρύσης. Δεκάδες άλλα επίσης νοσηλεύθηκαν.

«Ο δήμος του Bloemhof  έχασε την ικανότητά του να διατηρεί τη μονάδα αποχέτευσης», είπε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του ανεξάρτητου think-tank, Frans Cronje που συνόδευε το έγγραφό του με τίτλο "Killing Babies".

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι για τους θανάτους αυτούς διορίστηκαν, τουλάχιστον εν μέρει, εξαιτίας της 'θετικής δράσης' που βασίζεται στη φυλή και ότι επομένως, υπάρχει άμεση αιτιώδης συνάφεια, μεταξύ της πολιτικής αυτής και των θανάτων».

Ο Cronje είπε ότι σε όλα τα σχόλια για τους θανάτους δεν υπήρχε μνεία της 'θετικής δράσης', διότι αυτό θα ήταν μια «υπέρβαση του εμποδίου της πολιτικής ορθότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα μας από την ιδεολογία της ενδυνάμωσης με βάση την φυλή».

Το κυβερνών Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο εφάρμοσε την θετική δράση, όταν ήρθε στην εξουσία πριν από 20 χρόνια για να διορθώσει τις αδικίες του απαρτχάιντ, υπό το οποίο δεν επιτρεπόταν στην μαύρη πλειοψηφία η είσοδος στην πολιτική και οικονομική εξουσία.

Όμως, το IRR δήλωσε ότι η πολιτική αυτή δημιούργησε μια «πολύ μικρή μαύρη ελίτ» που χρησιμοποίησε το σύστημα για να διαιωνίσει το πλεονέκτημα υπέρ της έναντι των «απελπιστικά φτωχών μαζών».

Η ιδεολογία ήταν «ένα πέπλο πίσω από το οποίο έκρυψαν τη διαφθορά και την ανικανότητα».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (το είδα εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: