Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Επιστολή τοπικού συμβουλίου προς όλες τις εκκλησίες ότι "πρέπει αμέσως" να τελούν «γάμους» ομοφυλόφιλων, δημιουργεί αναστάτωση



Ένα τοπικό επαρχιακό συμβούλιο στην Μ. Βρετανία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μετά από την έκδοση μιας επιστολής με την οποία απαιτούσε όλες οι εκκλησίες να τελούν «γάμους» ατόμων του ιδίου φύλου.

Το Τοπικό Συμβούλιο του Essex έγραψε σε όλες τις εκκλησίες στην επαρχία που τελούσαν γάμους, ότι «πρέπει» «αμέσως» να «διεξάγουν γάμους ατόμων του ιδίου φύλου».

Οι λέξεις «αμέσως» και «ιδίου» ήταν έντονα και υπογραμμισμένες, με την τελευταία μάλιστα με κεφαλαία γράμματα.

Ο Simon Calvert του Christian Institute, λέει ότι η επιστολή του συμβουλίου δείχνει την ανάγκη οι εκκλησίες να γνωρίζουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

«Δεν υπάρχει κανένας νομικός λόγος οι εκκλησίες να σταματήσουν να τελούν γάμους με τον τρόπο που το κάνουν. Είναι ελεύθερες να το πράξουν», λέει ο Calvert.

Το Χριστιανικό Ινστιτούτο, μια χριστιανική νομική εταιρία, έχει δημιουργήσει ένα νέο δωρεάν νομικό οδηγό, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι οι εκκλησίες έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να αρνηθούν «γάμους» ατόμων του ιδίου φύλου.

«Η συμπεριφορά του Συμβουλίου του Essex πρέπει να κάνει όλες τις εκκλησίες να γνωρίζουν τα νόμιμα δικαιώματά τους, επειδή οι ​​γραφειοκράτες που θέλουν να πιέσουν  για τον ‘γάμο’ των ομοφυλοφίλων θα προσπαθήσουν και πάνε πέρα από το νόμο», προειδοποιεί ο Calvert.

Και προσθέτει: «Θέλουμε να είναι σαφές ότι οι Χριστιανοί εξακολουθούν να έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι ο γάμος είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Οι Χριστιανοί έχουν κάθε λόγο να είναι σίγουροι και θαρραλέοι στο ότι κρατούν την αλήθεια για το γάμο».

«Αυτό είναι ακριβώς που φοβόμασταν ότι θα συμβεί», λέει ο Colin Hart, διευθυντής του Συνασπισμού για το Γάμο, που είναι η αιχμή του δόρατος της αντιπολίτευσης στην εισαγωγή του «γάμου» ατόμων του ιδίου φύλου.

«Εάν αυτό ήδη συνέβη στο Essex, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ότι αυτό το είδος της πίεσης θα ασκηθεί από μη εκλεγμένους αξιωματούχους σε όλη τη χώρα», προειδοποιεί.

Η επιστολή ανοίγει την πόρτα για το Οργουελιανό μέλλον που μέσω αυτού του απερίσκεπτου νόμου δημιουργείται», λέει ο Hart .

Ο Hart καλεί την κυβέρνηση να εκδώσει επειγόντως συμβουλές σε όλες τις τοπικές αρχές, υπό το πρίσμα του νέου νόμου και λέει ότι το Συμβούλιο του Essex θα πρέπει να προβεί σε επείγουσα έρευνα για το «γιατί αυτή η απειλητική επιστολή εστάλη στις εκκλησίες που υποτίθεται ότι εξαιρούνται από την επίδραση της νομοθεσίας». 

Εκπρόσωπος του συμβουλίου του Essex είπε ότι η οδηγία «ισχύει μόνο για τα ιδρύματα που επιθυμούν να διεξάγουν τέτοιες τελετές» και ότι η επιστολή «μπορεί να έχει δημιουργήσει μια διαφορετική εντύπωση και για αυτό εκδώσαμε μια διευκρίνιση που εξηγεί τη σωστή διαδικασία».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: