Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ρατσισμός στα γήπεδα του Ισραήλ;;;


Σύμφωνα με δημοσιεύματα : ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, παίκτης της ισραηλινής  Mακάμπι Τελ Αβίβ στον αγώνα μπάσκετ με την Χάποελ Τελ Αβίβ έγινε δέκτης ρατσιστικών συνθημάτων και κινήθηκε επιθετικά προς οπαδό της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Μετά το τέλος του αγώνα και κατά την αποχώρηση των παικτών της, πολύ κόσμος συνέχισε να βρίζει τον ‘Big Sofo’ ο οποίος είχε μπει στο στόχαστρο από το ξεκίνημα του αγώνα, καθώς έγινε δέκτης ρατσιστικών συνθημάτων.

Ο Σχορτσιανίτης εκτός εαυτού ανέβηκε στις εξέδρες, ωστόσο οι συμπαίκτες του μαζί με τους ανθρώπους του γηπέδου κατάφεραν να τον συγκρατήσουν.

Ο πρόεδρος της Χάποελ Τελ Αβίβ ζητά τώρα από την διοργανώτρια αρχή του ισραηλινού πρωταθλήματος, την τιμωρία του ως το τέλος της σεζόν.

Σε δήλωσή της η Χάποελ Τελ Αβίβ επιτέθηκε στην επίσημη δήλωση της Μακάμπι (που αρνήθηκε ότι ο παίκτης χτύπησε κάποιον) μιλώντας για «ένα μάτσο ψέματα» και συνέχισε : «Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από ένα κλαμπ του οποίου ο αρχηγός αποκαλεί αντίπαλους παίκτες “Ναζί” και τους εύχεται καρκίνο του εγκεφάλου». 
 
Το 2012, ο αρχηγός της Μακάμπι, Guy Pnini καταράστηκε τον Σουηδό-ισραηλινό παίκτη της Χάποελ Τελ Αβίβ Jonathan Skjöldebrand, χαρακτηρίζοντάς τον «Γερμανικό ναζιστικό κάθαρμα» και «σκουπίδι». Η αρχηγία αφαιρέθηκε από τον Pnini με συνοπτικές διαδικασίες, έμεινε έξω από μια σειρά από παιχνίδια, του επιβλήθηκε σοβαρό πρόστιμο και υποχρεώθηκε σε 20 ώρες κοινωφελούς εργασίας, σε ένα ίδρυμα που βοηθά τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος.

Πριν ένα μήνα, ένας Ισραηλινός δήμαρχος ανέφερε τους μαύρους μπασκετμπολίστες που παίζουν σε τοπικές ομάδες "negro" (ή ‘niggers’ σύμφωνα με άλλες πηγές. Φυσικά οι λέξεις είναι στα αγγλικά. Στα εβραϊκά η λέξη είναι "kushi"). Η ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet ανέφερε τα λόγια του Motti Sasson, Δημάρχου του Χολόν, ενός προαστίου του Τελ Αβίβ.

Κληθείς σε ένα συνέδριο για τον αθλητισμό σε ένα ισραηλινό πανεπιστήμιο, ο δήμαρχος είπε τα εξής: «Θέλω να βλέπω ισραηλινούς παίκτες». Και πρόσθεσε : «Δεν θέλω να βλέπω αλλοδαπούς. Θέλω να βλέπω ισραηλινούς παίκτες». Αλλά την τη διαμάχη προκάλεσε ο δήμαρχος όταν δήλωσε : «Αν θέλετε να βλέπετε νέγρους, έχετε το ΝΒΑ».

Αργότερα σε παρατηρήσεις στην ιστοσελίδα Ynet σχετικά με τις δηλώσεις αυτές, ο δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι ήταν ένα λάθος η επιλογή των λέξεων. «Η επιλογή της λέξης “νέγρος” είναι ακατάλληλη και ζητώ συγγνώμη. Ήθελα, βεβαίως, να πω ξένοι παίκτες», δήλωσε ο Motti Sasson.

Στο Ισραήλ, ο ρατσισμός ενάντια στους Άραβες και Μουσουλμάνους παίκτες και οπαδούς έχει μια μακρά ιστορία. Για παράδειγμα, οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Beitar Jerusalem (Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ), έχει την τιμή να θεωρείται ότι έχει τους "πιο επικίνδυνους και ρατσιστές οπαδούς" από το αμερικανικό αθλητικό δίκτυο ESPN. Συνθήματα όπως «Θάνατος στους Άραβες» και «Θάνατος στους μουσουλμάνους» είναι κοινά κατά τη διάρκεια παιχνιδιών της Μπεϊτάρ.
«Η ποδοσφαιρική ομάδα ιδρύθηκε έχοντας σαφείς πολιτικές πεποιθήσεις – το σιωνιστικό κίνημα Μπεϊτάρ του Ze'ev Jabotinsky. Ιστορικά, πολλοί ηγέτες του δεξιού κόμματος Λικούντ ήταν οπαδοί της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, του υπουργού εξωτερικών Avigdor Liberman και του προέδρου της Κνεσέτ Reuven Rivlin. Ο Εχούντ Ολμέρτ, πρώην πρωθυπουργός και πρώην μέλος της Λικούντ, είχε εισιτήρια διαρκείας για τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στην Beitar ουδέποτε υπέγραψε Άραβας παίκτης και όταν υπέγραψε ένας μουσουλμάνος Νιγηριανός διεθνής του 2004-5, οι διαμαρτυρίες από τους οπαδούς ήταν τόσο έντονες ώστε η διοίκηση τον έδιωξε σύντομα.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ένας όχλος οπαδών της Μπεϊτάρ επιτέθηκε σε Άραβες σε ένα εμπορικό κέντρο δίπλα στο Στάδιο της Ιερουσαλήμ, μετά τη νίκη της ομάδας τους σε αγώνα πρωταθλήματος το Μάρτιο 2012.

Το προηγούμενο έτος, όταν η Μπεϊτάρ ανακοίνωσε ότι προσέλαβε δύο Τσετσένους μουσουλμάνους παίκτες, έγινε κόλαση. Τον Φεβρουάριο του 2013, μερικοί οπαδοί έκαψαν τα γραφεία της Μπεϊτάρ. Μετά τον εμπρησμό στα γραφεία της ομάδας, ο Itzik Kornfein, πρόεδρος της Μπεϊτάρ δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι το πρόβλημα «είναι πέρα από τον αθλητισμό».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ/ Πηγές: εδώ, εδώ

6 σχόλια:

konion είπε...

Ἐὰν τὸ δοῦμε ὅπως ὁ Παναγιώτης Κονδύλης, ὁ ἐθνικισμὸς δὲν εἶναι ἀπαραιτήτως κακός.
Εὰν ἥμασταν καὶ ἐδῶ πιὸ ἐθνικιστὲς ἴσως ἡ πατρίς μας νὰ μὴν ἦταν ὑπὸ διάλυσι. Κάποιοι θὰ ἀντιδτοῦσαν σ' αὐτὰ ποὺ γινόντουσαν ἀπὸ τὸ 1974 καὶ δῶθε.

Ανώνυμος είπε...

Οι Ισραηλινοί κάνουν πολύ καλά και είναι ρατσιστές και εθνικιστές. Το κακό είναι πως οι Λευκοί δεν είναι...
Όσο για τον Σκορτσιανίτη είναι προϊόν φυλετικής επιμειξίας και δεν πρέπει να αποκαλείται Έλληνας

Ανώνυμος είπε...

Καλύφθηκα. Επιτέλους! Ανάσταση!!

Ανώνυμος είπε...

"Οι Ισραηλινοί κάνουν πολύ καλά και είναι ρατσιστές και εθνικιστές. Το κακό είναι πως οι Λευκοί δεν είναι..."

Οι Ισραηλινοί μια χαρά λευκοί είναι

Ανώνυμος είπε...

Ἀσχολήθηκαν ὁρισμένα πορνοκάναλα χθὲς μὲ τὸ συγκεκριμένο ζήτημα καὶ -ἄκουσον, ἄκουσον!- ἔκαναν λόγο γιὰ ὑβριστικὰ συνθήματα ἐναντίον τοῦ Σχορτσιανίτη! Τί πιὸ εἰλικρινὲς νὰ ποῦν τὰ πράγματα μὲ τὸ ὄνομά των: Ἑβραῖος ὁπαδὸς καταφέρθηκε μὲ ρατσιστικὰ σχόλια ἐναντίον τοῦ παίκτη. Πῶς τὰ κουκουλώσαν πάλι, νὰ μὴν φανῇ παραὄξω ὅτι οἱ Ἰσραηλίτες εἶναι ρατσιστόμουτρα ὁλκῆς… Δυστυχῶς κουμάντο στὰ πανεπιστήμια καὶ τὰ μμἐ δὲν κάνουν Ἕλληνες. Κόκκινε οὐρανὲ σὲ παρακολουθῶ ἐπὶ καθημερινῆς βάσεως ἐδῶ καὶ πολλὰ ἔτη, εἶσαι τιτάνας! Τὰ λαβράκια ποὺ βγάζεις ἐσὺ καὶ ἐλάχιστοι σὰν κι ἐσένα βγάζουν πολὺν κόσμο ἀπὸ τὴν ἀμάθεια καὶ τὴν λήθη. Εὖγε καὶ πάλι εὖγε!

Στάθης Συρμακέζης

Ανώνυμος είπε...

"Οι Ισραηλινοί μια χαρά λευκοί είναι"!!!!!
Από αυτό τοσ χόλιο και μόνο φαίνεται το πόσο έχουν επιβληθεί στην συνείδηση των ανθρώπων οι εβραίοι