Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

«Πήγαινε στο Ισραήλ, οι μαύροι αντιμετωπίζονται όπως τα σκυλιά»

DS : Αυτός είναι ο κόσμος! Πήγαινε στο Ισραήλ, οι μαύροι αντιμετωπίζονται όπως τα σκυλιά. (You go to Israel, the blacks are just treated like dogs”).
V : Πρέπει να τους μεταχειρίζεστε έτσι ;
DS : Οι λευκοί Εβραίοι, υπάρχουν λευκοί Εβραίοι και μαύροι Εβραίοι, καταλαβαίνεις;
V : Και είναι οι μαύροι Εβραίοι λιγότερο (Εβραίοι;) από ό, τι οι λευκοί Εβραίοι ;
DS : Εκατό τοις εκατό, πενήντα τοις εκατό, εκατό τοις εκατό.
V : Και είναι αυτό σωστό;
DS : Δεν είναι το θέμα αυτό - δεν εξετάζουμε τι είναι σωστό και τι λάθος, ζούμε σε μια κοινωνία. Ζούμε σε μια κουλτούρα. Πρέπει να ζούμε μέσα σε αυτή την κουλτούρα.
V : Μα δεν πρέπει να πάρουμε θέση για το τι είναι λάθος; Και να γίνουμε η αλλαγή και η διαφορά;
DS : Δεν θέλω να αλλάξω τη κουλτούρα, γιατί δεν μπορώ. Είναι πάρα πολύ μεγάλη και πάρα πολύ [άγνωστο].
V : Αλλά μπορείς να αλλάξεις τον εαυτό σου.
DS : Δεν θέλω να αλλάξω. Αν το κορίτσι μου δεν μπορεί να κάνει ό, τι θέλω, δεν θέλω το κορίτσι. Θα βρω ένα κορίτσι που θα κάνει ό, τι θέλω! Πιστέψτε με. Νόμιζα ότι ήσουν το κορίτσι - επειδή προσπάθησα να κάνω ό, τι θέλεις. Αλλά δεν είσαι το κορίτσι.

Αυτό είναι ένα κομμάτι από τη συνομιλία του ιδιοκτήτη των Λος Άντζελες Κλίπερς, Ντόναλντ Στέρλιγνκ, με την κατά πολύ νεώτερη φίλη του V. Stiviano (μισή μαύρη - μισή Μεξικάνα) η οποία έχει προκαλέσει "μεγάλη συζήτηση για τα ρατσιστικά σχόλια" του δισεκατομμυριούχου Στέρλινγκ, ο οποίος τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό από το NBA, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 2.5εκ. δολαρίων. (Ολόκληρη η συνομιλία εδώ).

Στην επίμαχη ηχητική εγγραφή, ο Στέρλινγκ λέει στη φίλη του, στη διάρκεια λογομαχίας τους, να μην ποστάρει στο "Instagram" δικές της φωτογραφίες με μαύρους και να μην φέρνει Αφροαμερικανούς στα παιχνίδια της ομάδας.

Ο Donald Sterling γεννήθηκε ως Donald Tokowitz το 1934 από Εβραίους μετανάστες γονείς στο Σικάγο. Σε ηλικία 2 ετών μετακόμισε στο Λος Αντζελες. Σπούδασε νομικά και στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ασχολήθηκε με τον τομέα των ακινήτων. Αγόρασε τους Κλίπερς το 1981 αντί 12.500.000 δολαρίων. Παραμένει επισήμως παντρεμένος από το 1955 με την Rochelle Stein, εβραϊκής καταγωγής.

Το 2009 αναγκάσθηκε να καταβάλει 2,7 εκατ. δολάρια στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ το οποίο κινήθηκε εναντίον του για διακρίσεις σε ό,τι αφορά τη στέγαση (ειδικεύεται στην ανάπτυξη ακίνητης περιουσίας και έχει στην κατοχή του δεκάδες ακίνητα) μειονοτήτων. Πιο συγκεκριμένα είχε αρνηθεί να νοικιάσει διαμερίσματα σε ισπανόφωνους γιατί καπνίζουν, πίνουν και τριγυρίζουν γύρω από το κτίριο» και σε Αφροαμερικανούς γιατί «η μυρωδιά τους μπορεί να προσελκύσει παράσιτα» και σε μη Κορεάτες σε κορεάτικη συνοικία. Το 2009, μηνύθηκε από ένα μαύρο της διοίκησης των Κλίπερς ο οποίος ισχυρίστηκς ότι ο Sterling ήταν ρατσιστής επειδή τον πληρώνε μόνο $ 350.000 το χρόνο.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι στο παρελθόν ο Στέρλινγκ (τον οποίον αποκαλούν και… Σκρουτζ του ΝΒΑ) αρνήθηκε να καλύψει τα έξοδα μιας χειρουργικής επέμβασης του πρώην ασίσταντ κόουτς των Κλίπερς, Κιμ Χιουζ, ο οποίος είχε καρκίνο του προστάτη. Η επίσημη θέση των Κλίπερς ήταν πως «αν το κάνουμε για ένα πρόσωπο, θα πρέπει να το κάνουμε για όλους»!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ, εδώ και εδώ

6 σχόλια:

konion είπε...

Ὁ κάθε ἄνθρωπος δὲν εἶναι καλός - κακός, εἶναι συνήθως κάτι ἐνδιάμεσο.
Προσέξτε τώρα, πῶς ὑπερασπίζεται τὸν πολιτισμό του, τὴν φυλή του καὶ τὶς ἰδέες ποὺ ἀπορρέουν ἀπὸ αὐτό. Δὲν τὸν ἐνδιαφέρει τὸ σωστὸ καὶ τὸ λάθος, ἁπλῶς ἡ ράτσα του νὰ ὑπάρχῃ. Αὐτὸ τὸ γεγονὸς τὸν ὁδηγεῖ σὲ πράξεις, ἂς ποῦμε, ἀποτρόπαιες, ὅμως ὁ πλούσιος δὲν κάνει πράξεις πᾶλι ἂς ποῦμε, ἀποτρόπαιες; Οἱ πόλεμοι τῶν κρατῶν π.χ. Η.Π.Α. ἐναντίον Ἰράκ, Ἀφγανιστὰν κ.λπ δὲν εἶναι ἀποτρόπαιοι;
Βεβαίως ὁ «ρατσιμός» δὲν βολεύει τὰ παγκόσμια ἡγεμονικὰ σχέδια τῶν Η.Π.Α., ἄρα εἶναι καταδικαστέος, τὰ ὑπόλοιπα ὄχι. Συνεπῶς τὰ φαινόμενα «ρατσισμοῦ» καταπιέζονται καὶ ὅταν ξεσποῦν θὰ εἶναι πολὺ πιὸ βίαια, πιὸ ἔντονα καὶ πιὸ παράλογα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.
ΕΤΣΙ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΤΩΝ ΟΒΡΙΩΝ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.

ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ουρανε, το δικο μου σχολιο γιατι δεν το παρουσιαζεις;

Ανώνυμος είπε...

Μόνο 350.000 δολάρια το χρόνο; Τί λες ρε παλικάρι! Καταραμένη φτώχεια!

SkyWatcher είπε...

Ανώνυμε,
To "..ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ" είναι στα όρια των σχολίων που "είναι γεμάτα μίσος για λαούς" και τα οποία δεν δημοσιεύονται. Καταλαβαίνεις νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

Περιττο να πουμε ποια η καταγωγη του νυν "φρεσκου" αφεντικου Adam Silver... οπως και φυσικα του προκατοχου του David Stern...

"λεπτομερειες" μωρε...