Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ilona Tóth : Μία μάρτυρας της Ουγγρικής επανάστασης



Η Ilona Tóth γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1932. Τα παιδικά της χρόνια ήταν φτωχά στα υλικά, αλλά πλούσια στα πνευματικά. Οι γονείς της νεαρής κοπέλας είχαν χωρίσει όταν εκείνη γεννήθηκε και η μητέρα της την μεγάλωσε με τον πενιχρό μισθό της ως δασκάλα «παίρνοντας την τροφή από το στόμα της» για να ταΐσει το παιδί της. Η μητέρα της άφησε δύο δώρα στην κόρη της : την χριστιανική πίστη και μια αγάπη για την μάθηση. Καθώς μεγάλωσε η Τοτ εξελίχθηκε σε μια επιμελής, έξυπνη μαθήτρια και καλή στον αθλητισμό. Οι οικονομικές δυσκολίες ήταν τόσες ώστε η Ilona είχε μόνο μια γκρι φούστα και δύο λευκές μπλούζες. Οι ικανότητές της ήταν αξιοθαύμαστες και εκλέχτηκε σε ηγετικές θέσεις σε φοιτητικές οργανώσεις. 

Ως ένα επαναστάτρια, η Τοτ φρόντιζε ανιδιοτελώς τους τραυματίες, είτε ήταν μαχητές του δρόμου είτε κομμουνιστές, είτε Ούγγροι είτε Ρώσοι. Όταν δεν φρόντιζε τους τραυματίες, περνούσε τα αυστριακά σύνορα για να εξασφαλίσει τροφή και ιατρικές προμήθειες. Σπάνια κοιμόταν, στηριζόμενη σε δισκία καφεΐνης για να μπορεί να κρατιέται. Και όταν η εξέγερση κατεστάλη από τους σοβιετικούς, μπήκε στην αντίσταση, κρύβοντας μαχητές της ελευθερίας μεταξύ των ασθενών και των τραυματιών και παρέχοντας βοήθεια στον τομέα της εκτύπωσης και της διανομής παράνομων εφημερίδων, όπως της ‘Életünk Obersovszky’. Αλλά η μεγαλύτερη θυσία της Tóth, η πράξη που της χάρισε το επίθετο "Jeanne d' Arc της Ουγγαρίας" – εκδηλώθηκε μετά τη σύλληψή της, όταν πήρε την ευθύνη για τη δολοφονία του Kollár σε μια άκαρπη προσπάθεια να προστατεύσει δύο συγκατηγορούμενους της που τους κατηγορούσαν ότι είχαν συμμετοχή στην πράξη.

Όταν η θανατική ποινή εκδόθηκε γύρω στο Πάσχα, γεμάτη αγωνία η μητέρα της ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει, αν εκτελεστεί η κόρη της. «Μητέρα ούτε καν να σκέφτεσαι τέτοια πράγματα», απάντησε η Τοτ. Πριν εκτελέσουν την Τοτ η μητέρα της την ρώτησε: «Πού είναι ο Χριστός, παιδί μου;», και η Ilona απάντησε, «Εδώ, ακριβώς δίπλα μου». Κατά τη διάρκεια της τελευταία επίσκεψης της μητέρας της, η Τοτ την παρηγόρησε με αυτά τα λόγια «Μην κλαις μητέρα, θα πεθαίνω ως ένας γενναίος στρατιώτης της Ουγγαρίας. Γνωρίζεις ότι η κατηγορία είναι ψευδής και το μόνο που θέλουν είναι να σπιλώσουν την ιερή επανάσταση».

Η Ilona Tóth εκτελέστηκε στις 26 Ιουνίου του 1957, στην ηλικία των 25 ετών, μαζί με άλλους επαναστάτες, κατόπιν παραγγελίας του πρώτου γραμματέα του κομμουνιστικού κόμματος, János Kádár, ενός αιμοσταγούς λούμπεν προλετάριου (εβραϊκής καταγωγής;)

Η 15χρονη Erika που και αυτή εκτέλεστηκε από τους Σοβιετικούς 
Διάβασε:


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν εξαιρεσουμε τη νεοναζιστικη metapedia, που αλλου μπορουμε να βρουμε περι της εβραικης καταγωγης του janos kadar; Η πηγη σας, μολονοτι εθνικιστικη, δεν το αναφερει καν - το εχετε προσθεσει στη μεταφραση χωρις να υπαρχει στο πρωτοτυπο.

SkyWatcher είπε...

Πράγματι, στα αγγλικά δεν έχω βρει άλλη πηγή.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί κύριοι,
τυγχάνω 88 ετών και έχω ίδει πολλά. Μοί προξενεί κατάπληξιν, ότι σείς, μία πατριωτική Ιστοσελίς, προβάλλετε αυτήν την Ουγγαρέζαν χριστιανοπούλαν, που εθυσιάσθη έχουσα το όνομα του Εβραίου Ραββίνου Ιησού Χριστού εις το στόμα της. Ανάλογον παράδειγμα ήτο ο ιδικός μας Ευαγόρας Παλληκαρίδης, που το έπαιζε πατριώτης και επίστευε τυφλά εις τας χριστιανικάς παρλαπίπας.
Πού θέλετε να μάς υπάγετε, αγαπητοί κύριοι; Να γίνωμε δούλοι των Ιουδαιοχριστιανών διά να θριαμβεύουν οι Εβραίοι; Δεν σάς κάμνει εντύπωσιν ότι από τότε που ενεφανίσθη ο Χριστός εις την Γήν και απεβλάκωσε τους Έλληνας, οι πάμφτωχοι κτηνοτρόφοι Εβραίοι έγιναν οι κυρίαρχοι του κόσμου;

SkyWatcher είπε...

Τα σέβη ημών.

Ανώνυμος είπε...

Είναι απορίας άξιο πώς άνθρωπος της ηλικίας σας δεν έχει γνωρίσει την αγάπη του Χριστού. Πολύ λυπάμαι γι' αυτό. Σε λίγα χρόνια θα πάτε να Τον συναντήσετε και τότε δυστυχώς θα είναι πολύ αργά. Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε την ζωή σας, μετανοήστε για τα λάθη σας και βρείτε έναν παπά να εξομολογηθείτε και να κοινωνήσετε, να φύγετε καθαρός απ' αυτή τη ζωή. Όσοι το έκαναν αυτό πραγματικά ξαναγεννήθηκαν.
Δεν θέλω ούτε να σας τρομάξω ούτε έχω κάποιο όφελος. Απλά από αγάπη μιλάω.
Να είστε καλά, εύχομαι.

Αν θέλετε ακούστε κάποιες όμορφες διηγήσεις από εδώ
http://www.omilies.net/19th.htm

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο 17 μαρτίου 3:39

Αγαπητέ κύριε, άμα διαβάζατε λίγο ιστορία, θα μαθαίνατε δύο πράματα:
ο δωδεκαθεϊσμός στο τέλος της αρχαιότητας είχε ξεφτίσει από την εισβολή πολλών στοιχείων μέσα του. Αποτέλεσμα ήταν η αποδυνάμωσή του και η παρακμή του Ελληνικού πνεύματος. Η άλλη θρησκεία που ανέβεναι πέραν του χριστιανισμού ήταν εβραϊκή.

Δεύτερον: το μεσαίωνα οι εβραίοι στερούνταν πολλών πολιτικών δικαιωμάτων που τα έχουνε τώρα αυτοί και όλοι οι μειωνοτικοί δεδομένα (ως αλλόθρησκοι δεν πέρναν θέσεις στο κράτος, στην εκκλησία και στις ανώτερες σχολές της εποχής ως καθηγητές). Στην Ισπανία όταν άρχισε να λειτουργεί εισοδισμός εβραϊκός και μουσουλμανικός, η Ιερά εξέταση δημιουργήθηκε για να το καταπολεμήσει. Επίσης στις γραφές ο Χρηστός καταδικάζει τους εβραίους, για αυτό και αυτοί τον μισούν, και στη θρησκεία τους περιέχουν πλέον και το ταλμούδ.

Ο χριστιανισμός ο οποίος επέτρεψε την άνοδό τους ήταν ο Προτεσταντισμός (βάσει του οποίου εφόσον είσαι προτεστάντης ότι και άμα κάνεις, και ότι άμα έχεις κάνει ξεχνιούντε και θα πας στο παράδεισο, αν δεν είσαι απλά θα καείς στην κόλαση.) αυτό που έκανε αυτή η αίρεση ήταν να κάμψει την ηθική των μελών της και να δημιουργήσει έθνη τα οποία διαφέντευαν μαγαζάτορες (αναφορά στην πρώιμη καπιταλιστική Αγγλία του 18ου αι. η οποία πλέον είναι η πρώτη χώρα στον αθεϊσμό στην Ευρώπη) και μόνη αξία το χρήμα.