Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ο δολοφόνος του Λι Ρίγκμπι είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου από ισλαμιστή ιεροκήρυκα που πιστεύει ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να δολοφονούνται



Ο Μάικλ Αντεμπολάτζο (Michael Adebolajo - αριστερά) 28 ετών και ο Μάικλ Αντεμπογουέιλ, (Michael Adebowale - δεξιά) 22 ετών είναι οι μουσουλμάνοι σφαγείς του βρετανού στρατιώτη Λι Ρίγκμπι (Lee Rigby), στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, τον περασμένο Μάιο. Οι δύο τους χτύπησαν τον νεαρό στρατιώτη με το αυτοκίνητό τους πριν αρχίσουν να τον μαχαιρώνουν μέχρι θανάτου.

Στο δικαστήριο ο Αντεμπολάτζο υποστήριξε ότι είναι «στρατιώτης του Αλλάχ» και ότι η επίθεση δεν ήταν δολοφονία, αλλά «στρατιωτική πράξη».

Ο Adebowale είπε σε ένα φίλο του ότι οι διαλέξεις του Sheikh Khalid Yasin τον έκαναν να ασπαστεί το Ισλάμ και να είναι το Ισλάμ πλέον «ο σκοπός της ζωής του».
Ο Lee Rigby
Οι δύο δολοφόνοι Νιγηριανής καταγωγής, ταξίδεψαν μέχρι τους Στρατώνες του Woolwich στο νότιο Λονδίνο και προσπάθησαν να αποκεφαλίσουν τον στρατιώτη, ενώ εκείνος διέσχιζε το δρόμο φορώντας μια μπλούζα που έλεγε ‘Help for Heroes’.

Ο Adebowale είπε ότι έλαβε λίγη υποστήριξη από τους συναδέλφους του μουσουλμάνους που δεν ενέκριναν την δολοφονία, λέει  η Mirror.

Ο Adebowale, έγραψε από τη φυλακή Belmarsh : « Η δίκη έχει πλέον φτάσει στο τέλος και εγώ και ο αδελφός μου στο Ισλάμ θα περιμένουμε μέχρι το επόμενο έτος καθώς η υπόθεση αναβλήθηκε για την επιβολή της ποινής.

"Είθε ο Αλλάχ να σας ευλογεί για τις προσευχές σας. Είχα λίγη υποστήριξη, όπως μπορείτε να φανταστείτε, πολλοί άνθρωποι είναι συγκλονισμένοι και πολλοί μουσουλμάνοι, δυστυχώς, επιπόλαια με έκριναν, αλλά είθε ο Αλλάχ να τους βοηθήσει".

Η αυστηρή ισλαμική γραμμή του Yasin έχει συνδεθεί με το ουαχαμπιτικό κλάδο της μουσουλμανικής θρησκείας.

DVD με ομιλίες του έχουν χρησιμοποιηθεί για να πείσουν νέους ‘Βρετανούς’ μουσουλμάνους να πολεμήσουν για τους Ταλιμπάν - τους ο οποίος ο ίδιος περιγράφει «αδελφούς μας».

Ο Yasin (ο οποίος είναι Αμερικάνος, πρώην χριστιανός που ζει στο Manchester της Αγγλίας) είπε κάποτε : «Η αυταπάτη της ισότητας των γυναικών είναι ανοησία ... δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα» και έχει καταγραφεί ότι υποστηρίζει την θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους.

Ο Adebowale προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ το 2009.


Έγραψε στην επιστολή, που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη του από τότε που καταδικάστηκε, για το πώς πήρε την απόφαση να ασπαστεί το Ισλάμ. 

Είπε : «Ενδιαφέρθηκα περισσότερο όταν άκουσα μια διάλεξη του Sheikh Khaalid Yaseen (φωτο).

Ο τίτλος της διάλεξης ήταν “Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής;” Αφού το άκουσα έβγαλα το συμπέρασμα ότι ο σκοπός της ζωής είναι να αναγνωρίσουμε και να προσκυνήσουμε τον δημιουργό».

Ο Adebolawe υπέστη ψυχωτικά επεισόδια μετά την δολοφονία και μπορεί μετά την καταδίκη του να οδηγηθεί σε ψυχιατρική μονάδα.

Τόσο ο Adebolawe όσο και ο Abebolajo είναι οπαδοί του εξτρεμιστή μουσουλμάνου κληρικού Anjem Choudary (φωτο).

Η απόφαση του Radio 4 του BBC να καλέσει τον Anjem Choudary σε εκπομπή, είχε κάνει έξαλλη την Aimee West, (δεξιά στην φωτο), αρραβωνιαστικιά του Ρίγκμπι από τον οποίον έχει ένα παιδί.

Είπε: "Είμαι υπέρ της ελευθερίας του λόγου, αλλά το BBC κάνει λάθος να δίνει μια τέτοια μεγάλη πλατφόρμα σε κήρυκες μίσους που κάνουν πλύση εγκεφάλου στους νέους και είναι οι ηθικοί αυτουργοί τέτοιων πράξεων τρομακτικής βίας».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: