Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Μυστική έκθεση του Υπουργείου Εσωτερικών προειδοποιεί για έξαρση βίας και φυλετικό πόλεμο εξ αιτίας του αριθμού των μεταναστών


Σκηνή από την ταινία "Children of Men", μια αρκετά "προφητική" ταινία βλ. εδώ

Μια νέα πλημμύρα μεταναστών από την Ανατολική Ευρώπη θα μπορούσε να προκαλέσει φυλετικές συγκρούσεις στους βρετανικούς δρόμους, προειδοποιεί μια μυστική κυβερνητική έκθεση.

Η ελεύθερη είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο Ρουμάνων και οι Βούλγαρων θα επιτρέπεται από την Τετάρτη.

Αλλά μια κρυφή μελέτη αναφέρει ότι οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές.

Κανείς δεν ξέρει πόσοι μετανάστες θα φτάσουν, αλλά η έκθεση αναφέρει ότι θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότεροι από τον προβλεπόμενο αριθμό των 50.000.

Η έκθεση προβλέπει ένταση μεταξύ των νέων μεταναστών και εκείνων που ήδη ζουν εδώ, εάν έχουν χαμηλότερους μισθούς από εκείνους των Πολωνών εργαζομένων καθώς και των Βρετανών.

Σοβαρές συγκρούσεις μπορούν να ξεσπάσουν οδηγώντας σε αυτό που περιγράφεται ως μια κατάρρευση της "κοινωνικής συνοχής".

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης των Εργατικών, Ντέιβιντ Μπλάνκετ, 66 ετών, έχει προβλέψει μια «έκρηξη» στην πατρίδα του το Sheffield, αν η τοπική κοινότητα των Ρομά δεν κάνει περισσότερα για να "ενσωματωθεί" στην κοινωνία.

Η έκθεση ανατέθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και εργάστηκαν για αυτή ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμιο του Reading.

Προειδοποιεί επίσης τεράστια πίεση στα σχολεία, στα νοσοκομεία και στο σύστημα παροχών.

Ο Igor Kaminski, ο οποίος διευθύνει μια πολωνική κατασκευαστική εταιρεία στο Λονδίνο, δήλωσε: «Υπάρχει πολύς φόβος ότι το φθηνότερο τμήμα της αγοράς θα καταρρεύσει υπό την πίεση των Βουλγάρων και Ρουμάνων εργατών οι οποίοι, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, θα δεχτούν οποιαδήποτε αμοιβή».

Ο Συντηρητική Βουλευτής Δρ Σάρα Wollaston, δήλωσε: «Ο πληθυσμός μας ήδη αυξάνεται ταχύτερα από ό, τι οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, με το ένα τρίτο να είναι αποτέλεσμα της μετανάστευσης. Οι πιέσεις στις υποδομές και την απασχόληση δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν».  

«Είναι επίσης σωστό ότι θα έπρεπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον να  ασχολείται με την επιδείνωση των σχέσεων των κοινοτήτων σε μέρη όπως το Σέφιλντ, και τις συνέπειες του να μένει άπρακτος. Πρέπει να αδράξει την ευκαιρία».

Μια δημοσκόπηση για την ICM χθες διαπίστωσε ότι το 72 % των Βρετανών πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί για τους Ρουμάνους και τους Βούλγαρους μετανάστες.

Και μια άλλη έρευνα για την Ipsos MORI έδειξε ότι τα δύο τρίτα των ανθρώπων θα καλωσορίσουν τους νεοεισερχόμενους μετανάστες μόνο εάν εργάζονται, πληρώνουν φόρους και μάθουν αγγλικά.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Αντί να δώσουν ένα τέλος στην αιτία Παγκοσμιοποίηση-στους αυτουργούς της,
κάθονται (αναλυτές και δήθεν) και συζητάνε για τα αποτελέσματα-επιπτώσεις αυτής..

με άλλα λόγια..
βλέπουμε ένα άτομο να προσπαθεί να βάλει φωτιά στην άκρη ενός καταπράσινου δάσους, με όμορφα αλλά και σπάνια φυτά, ζώα, πουλιά, και κάθε τι κάνει αυτό το δάσος μοναδικό.
και αρχίζουν όλοι να λένε ότι
αν καεί το δάσος θα γίνει αυτό..
αν καεί το δάσος θα γίνει το άλλο..
ο άλλος προβλέπει αυτό..
ο άλλος προβλέπει το άλλο..
και κανένας δεν πάει να σταματήσει αυτόν που πάει να βάλλει τη φωτιά.