Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΙΤΑΛΙΑ: «Η Ιταλία είναι σκλάβα των Εβραίων τραπεζιτών», λέει ο ηγέτης του κινήματος κατά της λιτότητας


Την Παρασκευή, ο Andrea Zunino, εκπρόσωπος του ιταλικού κινήματος Forconi(‘Δίκρανο’), βγήκε και επέκρινε την υποδούλωση της Ιταλίας στους Εβραίους τραπεζίτες.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, ο Zunino είπε :

«Θέλουμε η κυβέρνηση να παραιτηθεί ... Θέλουμε την κυριαρχία της Ιταλίας, η οποία σήμερα είναι σκλάβα στους τραπεζίτες, όπως είναι οι Ρότσιλντ. Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι πέντε ή έξι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο είναι Εβραίοι, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί».
Αμέσως, μετά τις δηλώσεις, ο Renzo Gattegna, πρόεδρος της Ένωσης των Ιταλο – Εβραϊκών Κοινοτήτων, χαρακτήρισε τις δηλώσεις “παραληρηματικές”, ενώ εκτός από τους ‘συνήθεις υπόπτους’, όπως την εβραϊκή  ADL των ΗΠΑ και το σύνολο των εβραϊκών μέσων ενημέρωσης, βγήκε και ένας εκπρόσωπος των Αράβων και καταδίκασε τις δηλώσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Il Messaggero’, ο μουσουλμάνος Foad Aodi, πρόεδρος της Κοινότητας του Αραβικού Κόσμου, στην Ιταλία, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Zunino «παραληρηματικές, επικίνδυνες που προσπαθούν να χειραγωγήσουν σχετικά με τις θρησκείες και ειδικά την Ιουδαϊκή θρησκεία», ενώ προειδοποίησε ότι οι διαδηλώσεις που γίνονται σήμερα στην Ιταλία «έχουν πολλά κοινά με τη λεγόμενη “Αραβική Άνοιξη”, η οποία ξεκίνησε αρχικά από την βάση και με δημοκρατικό τρόπο, αλλά καπελώθηκε και αξιοποιήθηκε από πολιτικά κινήματα και θρησκευόμενους».

Ο Andrea Zunino, είναι ο εκπρόσωπος του κινήματος ‘Forconi’, ενός κινήματος που βρίσκεται πίσω από ένα κύμα διαδηλώσεων κατά των μέτρων λιτότητας που εξαπλώθηκε σε όλη την Ιταλία αυτή την εβδομάδα.

Ο Zunino είναι αγρότης από την Μπιέλα της βόρειας Ιταλίας.

Στην συνέντευξή του επαίνεσε, επίσης, τον Beppe Grillo, ηγέτη του κινήματος «5 Αστέρια» (M5S) και τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Viktor Orban.

Το κίνημα ‘Forconi’ ξεκίνησε στη Σικελία την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των αγροτών που έχουν ξεσηκωθεί για την αύξηση των φόρων και σύντομα εξαπλώθηκε σε οδηγούς φορτηγών, ιδιοκτήτες καταστημάτων και τεχνίτες, οι οποίοι είναι όλο και πιο απογοητευμένοι με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η Ρώμη.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην Ιταλια και αλλου

http://www.youtube.com/watch?v=M4qihvOPP5Y#t=69


Πατρικιος