Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

«Η Αμερική πρέπει να ρίξει πυρηνική βόμβα στο Ιράν», λέει ο Εβραίος δισεκατομμυριούχος Adelson

Ο Αμερικανο-Εβραίος δισεκατομμυριούχος επιτίθεται στον Ομπάμα για τις διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη και αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να ‘δείξουν’ το στο Ιράν τις πυρηνικές δυνατότητες.


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - Κατά τη διάρκεια ενός πάνελ στο Πανεπιστήμιο Yeshiva την Τρίτη το βράδυ, ο Sheldon Adelson, ο πάμπλουτος επιχειρηματίας, (γνωστός και ως «μεγιστάνας των καζίνο») και ιδιοκτήτης της εφημερίδας ‘Israel Hayom’, πρότεινε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα κατά του Ιράν επιβάλλοντας τις απαιτήσεις τους από θέση ισχύος. 
-------------------------------------------------------------------------
  • «Δεν είμαι Ισραηλίτης, η στολή που φόρεσα στο στρατό, δυστυχώς, δεν ήταν μια ισραηλινή στολή, ήταν μια αμερικάνικη στολή». - Sheldon Andelson
  •  "Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε καλοί Σιωνιστές, καλοί Ισραηλινοί .." - Sheldon Andelson - πηγή
--------------------------------------------------------------------------
Ερωτηθείς από τον συντονιστή ραβίνο Shmuley Boteach εάν οι ΗΠΑ θα πρέπει να διαπραγματευτούν με το Ιράν, αν πρόκειται να σταματήσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου, ο Adelson απάντησε, «Για πιο πράγμα πρόκειται να διαπραγματευτούμε;»

Ο Adelson τότε φαντάστηκε τι θα συνέβαινε αν ένας Αμερικανός αξιωματούχος καλούσε έναν Ιρανό αξιωματούχο, και του έλεγε ας πούμε "κοίτα αυτό" και στη συνέχεια έριχνε μια πυρηνική βόμβα στη μέση της ιρανικής ερήμου.

«Τότε θα έλεγε, “Κοίτα! Η επόμενη θα είναι στο κέντρο της Τεχεράνης. Έτσι, κάνουμε δουλειά. Θέλετε να εξαλειφθείτε; Προχωρήστε και πάρτε μια σκληρή θέση και συνεχίστε με την ανάπτυξη των πυρηνικών σας. Θέλετε να είστε ειρηνικοί; Απλά αντιστρέψετε τα όλα και εμείς θα σας εγγυηθούμε ότι μπορείτε να έχετε ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας για ηλεκτροπαραγωγή, για ενεργειακούς σκοπούς» είπε ο Adelson.

«Δηλαδή, μια τεράστια επίδειξη αμερικανικής δύναμης;» διευκρίνισε ο Boteach. «Έτσι, θα πάρουν το μήνυμα

«Είναι το μόνο πράγμα που καταλαβαίνουν», είπε ο Adelson.

«Και βλέπετε τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις ως σημάδι αδυναμίας;» ρώτησε ο Boteach.

«Απολύτως», δήλωσε ο Adelson.

Ο Adelson, ο οποίος δώρισε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για τον νικημένο Ρεπουμπλικάνο προεδρικό υποψήφιο Mitt Romney κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης εκστρατείας, επέκρινε την προθυμία της κυβέρνησης Ομπάμα να συμμετάσχει με τους Ιρανούς διπλωματικά.

«Είναι η χειρότερη διαπραγματευτική τακτική που θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ, σε όλη μου τη ζωή», είπε.

Σε απάντηση στις παρατηρήσεις του Adelson, ο Boteach είπε ότι είτε οι παρατηρήσεις θεωρηθούν σοβαρές, είτε υπερβολικές για τα ακραία μέτρα που οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν για να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, η διεθνής κοινότητα έχει συχνά διπλά μέτρα και σταθμά για τα ισραηλινά θέματα.

«Όταν άκουσα τον Sheldon να κάνει την παρατήρησή του, η αρχική μου σκέψη ήταν ότι ο σκοπός του ήταν να παροτρύνει τους πιο φιλελεύθερους επικριτές του να επιτεθούν στην πολιτική, έτσι ώστε θα μπορούσαν να εκτεθούν τα δύο μέτρα και σταθμά για τις πυρηνικές απειλές κατά του Ισραήλ», δήλωσε ο Ραβίνος Boteach.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αδικο εχει...?

Ανώνυμος είπε...

Το...tea party θα την είχε ρίξει.
Ο...νομπελίστας ειρήνης Ομπάμα μπορεί να μην είναι αυτό που περιμέναμε αλλά δεν άκουσε τους σκληροπυρηνικούς.
Τάσος

SkyWatcher είπε...

Ακόμα αυτή η "μανία" με το Tea Party;

Ανώνυμος είπε...

Μα πόσο πιό πολύ θα ξεφύγουν; Ανεβοκατεβάζουν Κυβερνήσεις, εξαφανίζουν (γενοκτονούν) πληθυσμούς, εξαθλιώνουν λαούς, και τώρα, ρίχνουν και Πυρηνικές βόμβες;;;

Ρε τον εσχατόγερο! Το παίζει και Θεός με το ένα πόδι στον τάφο! Η αμμωνία και το Τριαντάρι οξυζενέ στη βαφή, έχει διαπεράσει το κρανίο του!

Δύσκολο να έχει διαβάσει τις προφητείες του Πατροκοσμά ... αφού ήταν "ρατσιστής και ανντισημίτης".(κατα Φριζή)

Ας διαβάσει τουλάχιστον το Νοστράδαμο που έχει πεί ότι θα πέσει φωτιά απο τον Ουρανό, ΕΠΑΝΩ στο Ισραήλ, και η λάμψη θα φωτίσει ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ...

Τι δεν καταλαβαίνει ο Εβραίος Εσχατόγερος;

ΟΤΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ...

ΟΤΙ θα γίνει στάχτη κι ΑΥΤΟΣ και ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ του;;;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί; Λέω κάτι που δεν θα είχε πολύ μεγάλες πιθανότητες; Κι ο Ομπάμα θα την έριχνε αν κατέληγε ότι συνέφερε την χώρα του. Αλλά οι ακραίοι ρεπουμπλικάνοι θα την έριχναν και χωρίς να ίσχυε αυτό.
Πολύ επικίνδυνα άτομα.
Τάσος.