Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΦΙΛΑΝΔΙΑ: 45.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη αλυσίδας super market γιατί παρουσίαζε «αντισημιτικά» άρθρα στην εφημερίδα του



Ο συντάκτης μιας φινλανδικής δωρεάν εφημερίδας και ιδιοκτήτης αλυσίδας super market καταδικάστηκε για «υποκίνηση μίσους εναντίον μιας εθνοτικής ομάδας». Ο Juha Kärkkäinen θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο με βάση το εισόδημα του, η δε εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα του ‘Magneettimedia θα πληρώσει 45.000 ευρώ πρόστιμο.

Το περιφερειακό δικαστήριο Ylivieska - Raahe διαπίστωσε ότι τα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Magneettimedia, η οποία διανέμεται δωρεάν στις περιοχές Lahti, Oulu και Kokkola, υποκινούσε το «μίσος εναντίον των Εβραίων».

Η εταιρία του Kärkkäinen, η οποία δημοσιεύει την εφημερίδα, διατάχθηκε να πληρώσει 45.000 ευρώ πρόστιμο και να αφαιρέσει τα παράνομα άρθρα από την ιστοσελίδα Magneettimedia. Ο Juha Kärkkäinen ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι η εφημερίδα του είναι ένα εναλλακτικό μέσο μαζικής ενημέρωσης, το οποίο δημοσιεύει πληροφορίες που οι οργανισμοί των mainstream μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν δημοσιεύουν.

Το δικαστήριο απέρριψε το επιχείρημα αυτό, κρίνοντας ότι τα άρθρα αποτελούσαν «ρητορική μίσους», αλλά δεν έγινε δεκτό το αίτημα του εισαγγελέα για την αναστολή της ποινής φυλάκισης.

Τον Ιούλιο τουυ 2013, η γνωστή διεθνής εβραϊκή οργάνωση Κέντρο Simon Wiesenthal είχε στείλει ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Φινλανδίας Sauli Niinistö Väinämö, στην οποία καταδίκαζε τον Juha Kärkkäinen, για την «αντισημιτική δωρεάν εφημερίδα» ‘Magneettimedia’.

Ο διευθυντής του Κέντρου για τις Διεθνείς Σχέσεις, Δρ Shimon Samuels, έγραψε ότι η Magneetmedia δημοσιεύει κατεβατά από τον David Duke πρώην Μέγα Μάγο της Κου Κλουξ Κλαν και τον αντισημίτη πάστορα από το Oregon Ted Pike, με τα οποία υποθάλπεται το μίσος προς τους Εβραίους και ενθαρρύνονται οι Φιλανδοί που διαβάζουν να υιοθετήσουν μίσος κατά εθνοτικής ομάδας.

Ο Samuels έγραψε στον Φιλανδό πρόεδρο ότι «προηγούμενες εκδόσεις της εφημερίδας παρουσίασαν θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με ισχυρισμούς ανάποδων ιατρικών επιπτώσεων ορισμένων φαρμακευτικών προϊόντων, σε συνδυασμό με ένα μείγμα άρνησης του Ολοκαυτώματος και έναν όλο και πιο δηλητηριώδη αντισημιτισμό, με θέματα όπως :

- Οι Εβραίοι που ελέγχουν τα media
- Σε ποιον ανήκουν τα Media το 2012;
- Ένα μεγάλο βίντεο δείχνει τι απατεώνας πραγματικά ήταν ο Albert Einstein!
- Σιωνιστική τρομοκρατία στη Νορβηγία
- Το CNN, η Goldman Sachs και ο σιωνιστικός έλεγχος (μετάφραση από τον David Duke)
- Πώς να σπάσεις και να κυριαρχήσει πάνω στους Σιωνιστές (μετάφραση από τον David Duke)".

Ένα άλλο άρθρο με τίτλο «Η Μεγάλη Συγκάλυψη της υπόθεσης βιασμού του Ραβίνου» (μετάφραση από τον Ted Pike), το οποίο συνοδεύεται από έναν φαύλο αντισημιτικό καρτούν, που θα μπορούσαν να έχουν ληφθεί από το ναζιστικό έντυπο του 1930 «Sturmer».
"Ένα άλλο άρθρο λέει, «Τα σιωνιστικά Media εξαπατούν τους Αφρο-Αμερικάνους, παραπέμποντας σε ευθύνη των Εβραίων στην υπόθεση Zimmerman - Travyon".

«Παρά την υποστήριξή μας στην ελευθερία της έκφρασης, η επιχείρηση Kärkkäinen υποθάλπει μια μαζική λαϊκή εκτενή εκστρατεία που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την μικρή εβραϊκή κοινότητα και τους Εβραίους επισκέπτες με τη Φινλανδία», συνεχίζει ο Samuels, προσθέτοντας ότι «Εβραίος» και «Σιωνιστής» χρησιμοποιούνται εναλλακτικά στην Magneettimedia και ότι τα online σχόλια από τους αναγνώστες του αντανακλούν ένα συνεχώς αυξανόμενο μίσος για τους Εβραίους».

Το Κέντρο ζήτησε από την Πρόεδρο της Φινλανδίας "να επικαλεστεί το κύρος της θέσης του και να καταδικάσει σθεναρά τον Kärkkäinen και την Magneettiimedia και να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για να απαγορευτεί ο ολέθριος ρατσισμός που παραβιάζει τις διατάξεις κατά των διακρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων για τον Ορισμό του αντισημιτισμού "

«Δεν αρμόζει στη Φινλανδία να αναβιώσουν οι έννοιες που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της φινλανδικής συμμαχίας με τη ναζιστική Γερμανία 1941-1944. Κ. Πρόεδρε, αναμένουμε η απάντησή σας να είναι άμεση και ξεκάθαρη», κατέληξε ο Samuels.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

2 σχόλια:

Ρωμανός είπε...

ΚΟ έχω την άδειά σου να χρησιμοποιήσω στο blog μου το banner σου με τους ηθικούς αυτουργούς του "Συνταγματικού τόξου";

Το "They live" εκτυλίσσεται εδώ, μπροστά μας!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

SkyWatcher είπε...

Φυσικά, φίλε μου.