Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Βάνδαλοι έγραψαν συνθήματα στα εβραϊκά σε Εσταυρωμένο που βρίσκεται κοντά σε εβραϊκό τάφο



Συνθήματα γραμμένα στα εβραϊκά ανακαλύφθηκαν σε έναν Εσταυρωμένο απέναντι από τον τάφο του ραβίνου Nachman του Breslov (1772–1810), ιδρυτή του Χασιδικού κινήματος, στην Uman, ένα σημαντικό τόπο προσκυνήματος για τους Ιουδαίους. (Ο Χασιδικός Ιουδαϊσμός είναι κλάδος του Ορθόδοξου Ιουδαϊσμού, που ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα και δίνει έμφαση στον μυστικισμό - Καμπάλα).

Τα συνθήματα στα εβραϊκά ανακαλύφθηκαν στις 12 Αυγούστου στο Σταυρό απέναντι από τον τάφο του ραβίνου Nachman του Breslov, λέει η ουκρανική ιστοσελίδα allday.in.ua.

«Εκδίκηση στους ‘εθνικούς’», αναφέρει το μήνυμα , το οποίο είχε γραφτεί σε όλο το σώμα του Εσταυρωμένου. Μια άλλη επιγραφή στο πόδι λέει, «Σταματήστε βεβηλώνετε το όνομα του Θεού».

Η Uman είναι ένας σημαντικός τόπος προσκυνήματος για τους οπαδούς του ραβίνου Nachman, του οποίου το μνήμα είναι το κεντρικό σημείο της ετήσιας ιουδαϊκής γιορτής Rosh Hashanah. Πέρυσι, στις εκδηλώσεις συγκεντρώθηκαν περίπου 40.000 Εβραίοι.

Ο σταυρός είχε εγκατασταθεί αυτό το καλοκαίρι, με την ευκαιρίας της συμπλήρωσης 1.025 χρόνων από την μαζική μεταστροφή στον χριστιανισμό του μεσαιωνικού βασιλείου των Ρως του Κιέβου, πρόδρομου της σύγχρονης Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Οι εντάσεις μεταξύ των προσκυνητών και των ντόπιων έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς ο αριθμός των Ιουδαίων προσκυνητών έχει αυξηθεί. Η γιορτή Rosh Hashanah του περασμένου έτους σημαδεύτηκε από βίαιες ταραχές, ανέφερε η εφημερίδα Jerusalem Post.

Στον απόηχο των συνθημάτων, Εβραίοι ηγέτες στην Uman ζήτησαν τη μετεγκατάσταση του Σταυρού.

«Σεβόμαστε τις άλλες θρησκείες και δεν επιθυμούμε να βλάψουμε τα σύμβολα των άλλων θρησκειών. Αλλά, δυστυχώς, δεν το καταλαβαίνουν αυτό όλοι οι ομόθρησκοί  μας. Μπορεί κάποιος να σπάσει ή να καταστρέψει το Σταυρό. Αυτό θα οδηγήσει σε έναν πραγματικό πόλεμο μεταξύ Χασιδικών Ιουδαίων και Χριστιανών. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό, για αυτό ζητάμε να μετακινηθεί ο Σταυρός σε διαφορετική θέση», δήλωσε ο Shimon Busquila, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ταμείου του ραβίνου Nachman, σύμφωνα με την ρωσική ιστοσελίδα Korrespondent.ru.

Ο αντιδήμαρχος της Uman, Vladimir Vibliy, ζήτησε να μετακινηθεί ο σταυρός, σύμφωνα με την ουκρανική εφημερίδα Vzglyad. Αλλά οι κάτοικοι αντιδρούν έντονα.

Ένας ντόπιος, ο οποίος ζήτησε να μείνει ανώνυμος είπε, «Αν αγγίξουν το Σταυρό, θα ανταποδώσουμε στον τάφο του ‘tzaddik(‘δικαίου’) τους».

Ο Sergei Yaremchuk, μέλος της τοπικής επιτροπής της Svoboda, του Ουκρανικού εθνικιστικού πολιτικού κόμματος, χαρακτήρισε το συμβάν ως «πρόκληση σε υποκίνηση εθνικού μίσους».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εβραίοι ανακριτές, απειλούν παιδια Παλλαιστινίων με θάνατο και σεξουαλική κακοποίηση!!!!

http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/41083

Ανώνυμος είπε...

Στην Κομοτηνή πάντως πριν κάνα 2-3 χρόνια όταν το Ισραήλ είχε προκαλέσει επεισόδιο (με τους ακτιβιστές με το καραβάκι,αν θυμαμαι καλά)συνελήφθη άμεσα φοιτητής που έκανε με σπρέι σβάστικα στο εβραικό μνημείο στο πάρκο της πόλης.Λες και έχει η ΕΛΑΣ σκοπιά-ειδική υπηρεσία απέναντι από το πάρκο.Αν βρω θα βάλω λινκ.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι...ωραια πραγματα...θρησκευτικοι μανιοφανατικοι σκοτωνονται για ειδωλα...Και να σκεφτει κανεις οτι ο Θεος της Βιβλου που (λενε οτι) πιστευουν θεωρει βδελυγματα ολα αυτα τα ειδωλα, ομοιωματα και συμβολα. Ξεφτιλισμενοι ολοι...