Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΕΛΒΕΤΙΑ: Απαγορευμένες περιοχές για παράνομους μετανάστες



Η είδηση από το ΒΗΜΑ:

Στην Ελβετία ορισμένες τοπικές Αρχές απαγορεύουν σε όσους έχουν ζητήσει άσυλο και η αίτησή τους ακόμη εκκρεμεί, να επισκέπτονται δημόσιους χώρους όπως πάρκα, προαύλια σχολείων και δημόσιες βιβλιοθήκες. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατάγγειλαν την απαγόρευση ως "απαράδεκτη" και "ρατσιστική".

Στην πόλη Μπρεγκμάρτεν έξω από τη Ζυρίχη, όπου πρόσφατα άνοιξε ένα νέο κέντρο υποδοχής ατόμων που ζητούν άσυλο, δεν επιτρέπεται πλέον στους αιτούντες να «χαζεύουν» σε παιδικές χαρές, σχολεία, δημόσιες πισίνες, ακόμα και εκκλησίες. Έχουν καταρτιστεί 32 «ζώνες αποκλεισμού».

Ο Ρέιμοντ Τέλενμπαχ, δήμαρχος της πόλης δήλωσε: «Έχουμε αποφασίσει για λόγους ασφαλείας να μην επιτρέπουμε σε μετανάστες να έχουν πρόσβαση στις περιοχές αυτές προκειμένου να προλάβουμε πιθανές συγκρούσεις, και να προστατεύσουμε την κοινωνία μας από τη χρήση ναρκωτικών».

Ωστόσο εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης για τους πρόσφυγες "Αλληλεγγύη Χωρίς Σύνορα" (Solidarite Sans Frontiers) στην Ελβετία έκρινε αυτό το μέτρο «απαράδεκτο και απάνθρωπο» και ζήτησε την άμεση ανάκλησή του. «Οι κάθε είδους Αρχές έχουν την καθήκον να δημιουργήσουν ένα κλίμα ανεκτικότητας προς όλους» τονίζει η οργάνωση στην καταγγελία της.

Παρ' όλα αυτά, ο δήμαρχος της γειτονικής πόλης του Μέντσινγκεν, Ρόμαν Στάουμπ φαίνεται πως δεν ενστερνίζεται την άποψη της ΜΚΟ περί «κατάφωρης διάκρισης». «Πρόκειται για μία πολύ «δύσκολη» περιοχή καθώς εδώ οι πρόσφυγες μπορούν να συναντήσουν μαθητές, νεαρά αγόρια και κορίτσια» είπε.
Η Ελβετία φιλοξενεί περίπου τον διπλάσιο αριθμό αιτούντων άσυλο ανά κεφαλή των υπηκόων της απ' ότι οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα γειτονική σε αυτήν.  Αυτή τη στιγμή περίπου 48.000 πρόσφυγες έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελβετία και περιμένουν απάντηση στο αίτημά τους.
Τον περασμένο Ιούνιο οι Ελβετοί υπερψήφισαν σε δημοψήφισμα την αύξηση των περιοριστικών μέτρων απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Όσοι ζητούν άσυλο θα πρέπει να κινηθούν μέσω της πρεσβείας της χώρας προέλευσής τους στην Ελβετία, γογονός που υψώνει σοβαρότατα εμπόδια, ιδίως σε πολιτικούς πρόσφυγες, οι οποίοι φυσικά δεν μπορούν να ελπίζουν στην υποστήριξη των δικτατορικών καθεστώτων εναντίον των οποίων οι ίδιοι αγωνίζονται.

Επιπλέον, στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε απομακρυσμένα από τις μεγάλες πόλεις χωριά των Άλπεων έχουν μετατραπεί σε κέντρα υποδοχής προσφύγων απ' όπου οι μετανάστες χωρίς χαρτιά απαγορεύεται να φεύγουν μετά το πέρας της 5ης μεσημβρινής.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελβετία σε όλα τα μεγάλα ζητήματα γίνεται δημοψήφισμα και την ευθύνη, την εξουσία την έχει ο ελβετικός λαός όχι η κυβέρνηση, όχι οι ΜΚΟ.
Η Ελβετία και το πολιτικό της σύστημα είναι παράδειγμα προς μίμηση.
Θα έλεγα πως είναι ίσως και η μόνη χώρα που έχει δημοκρατία που πλησιάζει λίγο την ''αθηναϊκή''.
Στην άμεση δημοκρατία δεν έχουν δύναμη οι μειονότητες αλλά η πλειοψηφία.
Στην άμεση δημοκρατία το δικαίωμα του πολίτη δεν χαρίζεται εύκολα.

Όσοι νομίζουν ότι θα βρεθεί κάποιος που θα μας σώσει από τον εποικισμό κάνουν λάθος. Πολύ πιθανόν αν τολμήσει κανείς κάτι τέτοιο να έχει την τύχη του Μιλόσεβιτς.

Αν θέλουμε να ορθοποδήσει η Ελλάδα θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να μάθουν τι είναι η πραγματική δημοκρατία και να την επιδιώξουν.

SkyWatcher είπε...

Κάποιος γνωστός μου που έζησε για χρόνια στην Ελβετία, μου είχε πει ότι οι βουλευτές εκεί (εκτός ότι είναι 200) παίρνουν ελάχιστα χρήματα μόνο για τις ανάγκες μετακίνησής τους. Αν ξέρει κάποιος ας σχολιάσει. Αν είναι έτσι μιλάμε οι άνθρωποι είναι πολύ πίσω. Πρέπει να έρθουν στην "χώρα που γέννησε την δημοκρατία" να δουν τι πάει να πει "αληθινή δημοκρατία". Οι εκπρόσωποι του "συνταγματικού τόξου" ας τους διαφωτίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Οι βουλευτές πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες με κληρωση ώστε να αποφεύγονται "πελατειακές" σχέσεις μεταξύ ψηφοφόρων και υποψηφίων.
Όσο περισσότεροι βουλευτές τόσο περισσότερη δημοκρατία . Αν πχ απο 300 βουλευτές πάμε στους 30 η εξουσία περνάει σε λιγότερα χέρια.
Δεν υπάρχει λόγος να είναι μεγάλες οι αποδοχές του βουλευτή αφού θα είναι απλός Έλληνας πολίτης και οχι πολιτικός ωστε να ζει απο αυτό.

Δημοκρατία δεν έχουμε στην Ελλάδα δεν έχουμε εδω και πάρα πολλά χρόνια.

Ψάξε για την άμεση δημοκρατία της Ελβετίας αξίζει δεν θα χάσεις τον χρόνο σου.
Έχει βίντεο και στο YouTube αρκετά κείμενα στο ίντερνετ.

Τάσος είπε...

Αυτά μπορούν να τα κάνουν μόνον οι ανεξάρτητες οικονομικά χώρες. Πόσο μάλλον η Ελβετία που έχει μαζέψει τον πλούτο των απανταχού υπερπλουσίων και δεν τολμά να την ακουμπήσει ουδείς.
Κι ας μην ζηλεύουμε το σήμερα μιας χώρας με ιστορία σαν την δική της. Δεν υπήρξαν αθώες περιστέρες κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
Τα θεμέλιά της δείχνουν γερά αλλά είναι διεφθαρμένα στο έπακρο.

Ανώνυμος είπε...

Απορώ πως σε ένα τέτοιο διεφθαρμένο κράτος όπως η Ελβετία εμπιστεύεται ο κόσμος τα λεφτά του.

Ο πρωθυπουργός της Ελβετίας είναι ο πιο διεφθαρμένος από όλους.
Κανονικά έπρεπε να τον έπιαναν οι Ελβετοί και να τον πέταγαν στην θάλασσα.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/06/blog-post_21.html

Τελικά ο καθένας έχει αυτό που του αξίζει.