Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Johnny Cash: “The Gospel Road”



 
* Τον Απρίλιο του 1973 ο Johnny Cash κυκλοφόρησε το διπλό άλμπουμThe Gospel Road (‘Ο Δρόμος του Ευαγγελίου’). Ήταν το τέταρτο gospel άλμπουμ του Cash και το 44ο άλμπουμ συνολικά, αυτού του μεγάλου Αμερικάνου καλλιτέχνη. To άλμπουμ στην ουσία ήταν το soundtrack της ομώνυμης ταινίας που βγήκε στους κινηματογράφους της Αμερικής στις 31 Μαρτίου 1973, από τη Twentieth Century Fox. Η ταινία και το soundtrack λένε την ιστορία της ζωής του Ιησού. Το άλμπουμ έφτασε στο Νο 12 των country charts.

Ο Cash που υπήρξε συμπαραγωγός και συν-έγραψε την ταινία, αφηγείται ο ίδιος με την χαρακτηριστική βαθιά φωνή του την ιστορία του Χριστού και τραγουδά τα περισσότερα από τα τραγούδια ..... Ο Cash άλλωστε, ποτέ δεν έκρυψε την βαθιά του πίστη, αν και είχε πολλές ταλαιπωρίες και μαύρες ημέρες στην ζωή του.
Ο «άντρας με τα μαύρα», τραγουδά οκτώ τραγούδια που έγραψε ο ίδιος, ο John Denver, ο Larry Gatlin, ο Kris Kristofferson, ο Joe South και άλλοι γνωστοί τραγουδιστές συνθέτες της country.

Πολλοί - ειδικά όσοι δεν είναι fan της μουσικής gospel - δεν είχαν μεγάλες προσδοκίες από αυτήν την ταινία και το άλμπουμ του Cash... Αλλά σύντομα ανακάλυψαν ότι έκαναν λάθος. Από μουσικής άποψης η ταινία είναι σπουδαία, και αν είσαι Χριστιανός ή είσαι οικείος με την ιστορία του Ιησού Χριστού είναι συγκινητική. Βέβαια στο νου μας έρχονται μεγαλειώδεις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές με σπουδαίους ηθοποιούς που αναπαριστούν την ιστορία του Χριστού, αλλά στο "Gospel Road" υπάρχει μια ευαισθησία, μια δημιουργικότητα, και μια ειλικρίνεια πρωτοτυπίας που διαψεύδει την ηλικία της και τα τυχόν στερεότυπα που μπορεί να έχει κάποιος για την αμερικανική gospel και τον Johny Cash. Οπτικά είναι εκπληκτική (γυρίστηκε σε τοποθεσίες στο Ισραήλ) και συναισθηματικά μερικές φορές είναι ακατανίκητη. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αποτελεί ένα ποιητικό αριστούργημα.

Βέβαια στην ταινία βλέπουμε έναν κατάξανθο γαλανομάτη Ιησού! Είναι ο φωτογράφος κινηματογραφιστής Robert Elfstrom, προφανώς σουηδικής καταγωγής.

Η June Carter, η γυναίκα του Cash, υποδύεται την Μαρία την Μαγδαληνή.
Όταν ο Ιησούς πεθαίνει επάνω στον σταυρό, η κάμερα γυρνάει και δείχνει μια σύγχρονη αμερικανική πόλη (το LA; το Nashville;) – ίσως θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τονίσει την πάντοτε επίκαιρη ιστορία του Χριστού και την σημασία που έχει ο θάνατός Του για τις αμαρτίες όχι μόνο των ανθρώπων εκείνης της εποχής, αλλά και αυτών του σήμερα.

Δείτε το:

The Gospel Road from ajbnz50 on GodTube.

Διάβασε:
Johnny Cash (1932 - 2003)
"Man in Black"
JohnnyCash: The Man Comes Around

*Αργά χθες το βράδυ χτύπησε τον ΚΟ ο γνωστός "δαίμων", αλλά
δόξα τω Θεώ επανέκαμψε.
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

1 σχόλιο:

citizenbasil είπε...


Φοβερός ο Johh! Πάντοτε ομολογούσε την πίστη του στον Χριστό! Και αυτό κάνει και με αυτό το άλμπουμ και την ταινία. Βέβαια, γενικά, είμαι κατά των ταινιών που δείχνουν το πρόσωπο του Χριστού, αλλά τί να πεις, οι άνθρωποι θέλουν να κηρύξουν την πίστη τους στον Χριστό και το κάνουν με τον τρόπο που ξέρουν. Και κάποιες φορές κάποιες ταινίες εκπλήσσουν ευχάριστα, και, παρά τα όποια προβλήματά τους, κάνουν δουλειά, πληροφορούν για τον Χριστό, κατανύσσουν, οδηγούν ψυχές στον Κύριο. Η δουλειά του Cash έχει πολλά θετικά στοιχεία, πραγματικά, περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς. Και, βέβαια, την βαθειά φωνή του Cash, που, πραγματικά, πιστεύει ό,τι λέει. Και το κηρύττει.
Το πλάνο με τον Χριστό σταυρωμένο έξω απ' την σύγχρονη πόλη είναι μια έξυπνη σκηνοθετική πρωτοτυπία. Ο σκηνοθέτης, προφανώς, θέλει να δείξει αυτό που ο Υμνωδός έλεγε με το « Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ». Και, αν το σκεφτούμε, πόσες φορές δεν σταυρώνεται ο Χριστός κάθε μέρα απ' τους σημερινούς ανθρώπους, όχι μόνο απ΄ τους σημερινούς αντίχριστους, αλλά και από εμάς τους ίδιους;

" Εξηγόρασας ημάς εκ της κατάρας του άδου τω τιμίω σου αίματι. Τω σταυρώ προσηλωθείς και τη λόγχη κεντηθείς, την αθανασίαν επήγασας ανθρώποις, ΣΩΤΗΡ ΗΜΩΝ ΔΟΞΑ ΣΟΙ "!

KEEP WATCHING SKYWATCHER, KAI MHN ΠΤΟΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΕ!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!