Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΒΕΛΓΙΟ: «Βρωμο-Βέλγε», «βρωμο-λευκέ».. 17χρονος θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Η οικογένεια εγκαταλείπει την γειτονιά.



Ο 17χρονος Nathan, και η οικογένειά του σύντομα θα μετακομίσουν από την περιοχή Cheratte, εκεί όπου διέμεναν για πάνω από 15 χρόνια. Ο νεαρός την περασμένη Κυριακή έπεσε θύμα λεκτικής και σωματικής βία με ρατσιστικά αίτια. Η μητέρα του Nathan αποφάσισε να καταθέσει καταγγελία, έχοντας την υποστήριξη του συνδέσμου των «προοδευτικών μουσουλμάνων» στο Βέλγιο.

Την Κυριακή το βράδυ, ο Nathan, και η κοπέλα του περπατούσαν στο δρόμο στη γειτονιά του στο κάτω Cheratte. Μια γειτονιά όπου μεγάλωσε, όπου έπαιξε, όπου είχε τους φίλους και τις συνήθειές του. Αλλά καθώς διέσχιζε το δρόμο, ο Huseyn, ένας νεαρός από τη γειτονιά άρχισε να ξεστομίζει προσβολές εναντίον του «Βρωμο- Βέλγε», «βρωμο-λευκέ».

Ο Huseyn είπε στο ζευγάρι ότι δεν είναι στο Βέλγιο, αλλά στην Τουρκία. Στη συνέχεια άρχισαν τα χτυπήματα. Ο Nathan κάλεσε τη μητέρα του, και μαζί πήγαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Παραπονιόταν για πονοκέφαλο.

"Αυτή τη φορά, αποφάσισα να μην μείνω εδώ", λέει η μητέρα του θυμωμένη. "Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που νεαροί της γειτονιάς του επιτίθενται. Οι προσβολές είναι συχνές. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο".

Έχει κατατεθεί καταγγελία για «ρατσισμό και ξενοφοβία» εναντίον του γιου της, με την υποστήριξη της ένωσης των προοδευτικών μουσουλμάνων στο Βέλγιο. Μια ένωση που έχει αποφασίσει να καταγγέλλει «κλασικές» πράξεις ρατσισμού, όταν αναφέρονται. "Εμείς είμαστε εναντίον όλων των μορφών ρατσισμού, ακόμη και εκείνων που προέρχονται από ανθρώπους που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό», λέει ο Fouad Benyekhlef.

Σχ. ΚΟ Και αν ο κάθε Huseyn έχει γεννηθεί στο Βέλγιο; Και αν έχει την Βελγική ιθαγένεια; Χωρεί ρατσισμός «Βέλγου» εναντίον Βέλγου;;; Δύσκολα προβλήματα για τα άμυαλα μυαλά των πιστών της πολυπολιτισμικότητας. Ίσως το μόνο που σώζει τον κάθε Nathan είναι να δηλώσει "gay" και να ζητήσει να εφαρμοστεί ο "αντιρατσιστικός νόμος" βάσει του λεγόμενου «σεξουαλικού προσανατολισμού» ή της λεγόμενης «ταυτότητας φύλου», μπας και βρει καμιά άκρη.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήρθαν τ' άγρια να διώξουνε τα ήμερα.

konion είπε...

Σὲ λῖγο θὰ ξανασκοτωθοῦμε ὅπως ἔχει ξαναγίνη ἐκεῖ στὸν 14 αἰῶνα. Χώρια καὶ ἀγαπημένοι, καθεὶς στὸν τόπο του.

Ανώνυμος είπε...

Για να επιβιώσεις στην Ευρώπη σε μερικά χρόνια θα πρέπει να είσαι η πούστης ή λαθρομετανάστης. Η Ευρώπη γίνεται ολοένα και πιο εχθρικό περιβάλλον για τους Λευκούς.