Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ιερέας, μέλος του Jobbik, διοργανώνει «αντι-σιωνιστική διαδήλωση»



Η είδηση από το Jewish Daily Forward / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ένας ακροδεξιός Ούγγρος ιερέας είπε ότι μια «αντι-σιωνιστική διαδήλωση» θα πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη, κατά την πρώτη ημέρα της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου (WJC)».

Ο Lorant Hegedus Jr., καλβινιστής ιερέας και μέλος του «ακροδεξιού και αντισημιτικού» κόμματος ‘Jobbik’* , ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί "αντι-μπολσεβίκικη και αντι-σιωνιστική λαϊκή συγκέντρωση" στην ουγγρική πρωτεύουσα στις 4 Μαΐου, την πρώτη ημέρα της ετήσιας συνέλευσης του WJC**
 
Το WJC ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η ετήσια συνέλευση του 2013 θα λάβει χώρα στις 4-6 Μαΐου στη Βουδαπέστη, σε μια ένδειξη "αλληλεγγύης" στους Εβραίους της Ουγγαρίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυτό που οι διοργανωτές ονομάζουν "εξαιρετικά ισχυρό" αντισημιτισμό. Το WJC σπάνια κάνει τις συνεδριάσεις του έξω από την Ιερουσαλήμ.


Ο Peter Feldmajer, πρόεδρος της ‘Mazsihisz’, της Συμμαχία των Ούγγρο-Εβραϊκών Κοινοτήτων, δήλωσε την Τετάρτη σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι «η ουγγρο-εβραϊκή ηγεσία καταδικάζει την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του WJC στη Βουδαπέστη» και δήλωσε ότι δεν θα αλλάξει το σχέδιο του WJC να διοργανώσει τη συνέλευση του στη Βουδαπέστη.

Στην ανακοίνωσή του για τη διαδήλωση, ο Hegedus (φώτο) κάλεσε το WJC να καταδικάσει  "τον ιουδαιο-Μπολσεβίκικο, αντιχριστιανικό και αντι-ουγγρικό τρόμο και τους Εβραίους ηγέτες του κατά τη διάρκεια των ετών 1919 και 1945". Αυτά τα δύο χρόνια είναι σημαντικά στην ουγγρική ιστορία και χαρακτηρίζονται από την ουγγρική ακροδεξιά ως «η εκδίκηση των Εβραίων εναντίον των Ούγγρων».

Ο Hegedus ήταν βουλευτής στη δεκαετία του 1990 ως ηγετικό μέλος του αντισημιτικού Ουγγρικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ζωής (ΜΙΕΡ), προκάτοχο του κόμματος Jobbik, το οποίο έχει σχεδόν 15 τοις εκατό των εδρών στο Κοινοβούλιο.
Η διαμαρτυρία εκλαμβάνεται ως κάποιου είδους «εκδίκηση» για την απαγόρευση του ‘αντισημιτικού’ συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί την ίδια ημέρα με την «πορεία μνήμης του Ολοκαυτώματος», της 21ης ​​Απριλίου στη Βουδαπέστη. Οι Ούγγροι βουλευτές αυτή την εβδομάδα απαγόρευσαν τη διαδήλωση, που ονομάστηκε “Give gas” ("Δώστε γκάζια" - πολλοί το βλέπουν ότι μπορεί να εννοεί ‘αέρια’..) που είχε οργανωθεί από τους μοτοσικλετιστές.


ΚΟ:
* Το Jobbik, (“Κίνημα για μια Καλύτερη Ουγγαρία”), είναι το τρίτο κόμμα στην Ουγγαρία. Το κόμμα αυτοπροσδιορίζεται ως "συντηρητικό και ριζικά πατριωτικό χριστιανικό κόμμα αρχών", του οποίου ο θεμελιώδης στόχος είναι η «προστασία των ουγγρικών αξιών και συμφερόντων». Επικεφαλής είναι ο 35χρονος Gábor Vona. Αρχικά ιδρύθηκε το 2002 ως ‘Δεξιός Σύλλογος Νέων’, από μια ομάδα καθολικών και προτεσταντών φοιτητών. Ως πολιτικό κόμμα ‘Jobbik’ ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2003. Ιδρυτική μορφή σε αυτό ήταν ο Gergely Pongratz, (1932 – 2005) βετεράνος της ουγγρικής επανάστασης, ο οποίος σε ομιλία του στο ιδρυτικό συνέδριο αναφέρθηκε στην ουγγρική Επανάσταση του 1956, η οποία στράφηκε ενάντια στη σταλινική κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Ουγγαρίας και ζητούσε την ελευθερία της χώρας από την ηγεμονία του Κρεμλίνου..
Το Jobbik αρνείται σθεναρά τις κατηγορίες περί αντισημιτισμού και ρατσισμού, ισχυρίζεται ότι απορρίπτει τη βία και στηρίζει την δημοκρατία. Αντιτάσσεται στον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό και στους ξένους επενδυτές.
Θεωρεί τις κατηγορίες για  «αντισημιτισμό», «ρατσισμό» και «ομοφοβία» ως τα «αγαπημένα θέματα» των «αδαών και των παραπλανημένων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Νοέμβριο του 2012 ο βουλευτής Marton Gyöngyösi, έκανε έκκληση για τη δημιουργία μιας εβραϊκής λίστας η οποία θα συμπεριλάβει "όλους τους επικίνδυνους Εβραίους – ιδιαίτερα τους πολιτικούς- που αποτελούν απειλή για την ουγγρική εθνική ασφάλεια".
Στις 12 Μαΐου 2011, το Jobbik κατέθεσε στο κοινοβούλιο της Ουγγαρίας πρόταση λύσης της οικονομικής και πολιτικής "απομόνωσης" του τουρκικού ψευδοκράτους στη βόρεια Κύπρο. Το Jobbik αναγνώρισε έτσι, επίσημα "Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου" και καλούσε την Ελλάδα και την Ε.Ε. να άρουν την απομόνωσή της!

** Πρόσφατα, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ρόναλντ Λόντερ (Ronald Lauder), έκανε έκκληση προς το ελληνικό κοινοβούλιο να κάνει «ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή», μιλώντας στην τελετή μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, στη Συναγωγή Μοναστηριωτών, στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος, τον περασμένο Νοέμβριο, είχε ζητήσει από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Ορμπάν, να "πάρει αποστάσεις" από τους "εξτρεμιστές" στην χώρα του, που στρέφονται εναντίον των Ρομά, των Εβραίων και άλλων μειονοτήτων.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: