Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Άννα Βαγενά: 'Περπατήστε για να δείτε την Αθήνα της ντροπής'


Μια διαφορετική ομιλία από αυτές που έχουμε συνηθίσει ακούστηκε στο κοινοβούλιο από την ανεξάρτητη βουλευτή, Άννα Βαγενά. Η κα Βαγενά ανέβηκε για πρώτη και πιθανότατα τελευταία φορά στο βήμα της Βουλής, αποφασισμένη να μην χρησιμοποιήσει ξύλινο λόγο.

Η ηθοποιός κυρία Αννα Βαγενά έκανε ίσως τη πλέον βραχύβια θητεία που είχε ποτέ βουλευτής του ΠαΣοΚ. Ορκίσθηκε βουλευτής του ΠαΣοΚ, την Κυριακή, (12/2/2012) στις 12.30 μετά το μεσημέρι και διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με απόφαση του Γ. Παπανδρέου γιατί καταψήφισε το μνημόνιο: «Δεν ήμουν ποτέ ΠαΣοΚ, ούτε ποτέ γνώρισα τον κ. Παπανδρέου, ούτε συμφωνούσα ποτέ με την πολιτική του ΠαΣοΚ. Απλώς έτυχε να συνεργασθώ μαζί με το ΠαΣοΚ, μετά από μεσολάβηση, ορισμένων κοινών γνωστών μας», λέει χωρίς ωστόσο να θέλει να αποκαλύψει ονόματα και καταστάσεις.

"Αγοράστε ένα όπλο και ετοιμαστείτε": Οικονομολόγοι προειδοποιούν για επικείμενη Οικονομική 11η Σεπτεμβρίου


The Daily Mail / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Παρά τις πρόσφατες αναφορές ότι η οικονομία των ΗΠΑ "συνέρχεται" και ότι υπάρχουν σημάδια οικονομικής ανάπτυξης, ορισμένοι αναλυτές είναι λιγότερο ενθουσιασμένοι με αυτά που βλέπουν να γίνονται στο άμεσο μέλλον. Στην πραγματικότητα, είναι εντελώς φοβισμένοι.

Ο Harry Dent, συγγραφέας του "Το Μεγάλο Κραχ Μπροστά," (“The Great Crash Ahead”) πιστεύει ότι η παγκόσμια φούσκα του χρέους πρόκειται να σκάσει και όταν αυτό γίνει, θα υπάρξει μια μαζική κατάρρευση της αγοράς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια αναθεώρηση της προηγούμενης πρόβλεψής του ότι το κραχ θα χτυπήσει το 2012. Λέει ότι οι προβλέψεις του τροποποιηήθκαν, επειδή οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες έχουν διοχετεύσει στις αγορές τόσα πολλά χρήματα, και στα αποθέματα έχει δοθεί μια προσωρινή ώθηση. Αλλά προειδοποιεί ότι μόλις η βραχύβια ώθηση έρθει στο τέλος, το κραχ θα είναι σκληρό.

"Αυτό θα είναι μια επανάληψη του 2008-09, μόνο που θα είναι μεγαλύτερο, όταν χτυπήσει τελικά," είπε ο Dent στην USA Today.

Αριστερά προς δεξιά: Harry Dent, Robert Prechte, & Gerald Celente

Ο Gerald Celente, αναλυτής της αγοράς στο Trends Research Institute, θεωρεί ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να περιμένουν αυτό που αποκαλεί μια "οικονομική 11η Σεπτεμβρίου" (“economic 9/11”). Κατηγορεί εκείνους που χαράζουν πολιτική για την αδυναμία τους να λύσουν τα οικονομικά δεινά του κόσμου, σύμφωνα με αναφορά του USA Today.

Μόλις έλθει η κατάρρευση, λέει, θα οδηγηθούμε σε κοινωνική αναταραχή, αντικυβερνητικά συναισθήματα, υποτίμηση του αμερικάνικου δολαρίου και ανεργία στα ύψη.

"Ο Celente δεν αποκλείει ένα χρηματοοικονομικό πανικό που θα μπορούσε να προκαλέσει αρκετό φόβο ώστε να υπάρξει μαζικό τρέξιμο στις τράπεζες από τους καταθέτες," λέει η USA Today. "Ο κίνδυνος αυτός θα μπορούσε να οδηγήσει την κυβέρνηση να εφαρμόσει «οικονομικό στρατιωτικό νόμο» και να καλέσει μια «τραπεζική αργία » και να κλείσει τις τράπεζες όπως έκανε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης».

"Βλέπουμε μια τέτοια απειλή αυτού του μεγέθους," είπε ο Celente σε μια πρόσφατη συνέντευξη.

Ο Robert Prechter, συγγραφέας του βιβλίου "Κατακτήστε το Κραχ" (“Conquer the Crash”), χαρακτηρίστηκε ως “still bearish” (απαισιόδοξος) επειδή πιστεύει ότι υπάρχουν τρομακτικές ομοιότητες μεταξύ της σημερινής οικονομίας και της φάσης πριν από τη Μεγάλη Ύφεση και προειδοποιεί ότι η Αμερική θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα "τύπου 1930 αποπληθωρισμό".

«Ο Prechter προβλέπει ότι οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ, όπως ο Dow Jones Industrials και Standard & Poors 500, θα βυθιστούν κάτω από τα χαμηλά όρια του Μαρτίου του 2009 κατά την τελευταία οικονομική κρίση», αναφέρει η USA Today. "Η σύντομη ανάκαμψη θα αποτύχει, όπως συνέβη στη δεκαετία του 1930, λέει."

Τι σημαίνει αυτό; Λοιπόν, αν ο Prechter είναι σωστός, τα αποθέματα κινδυνεύουν να χάσουν περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους.

«Η οικονομική ανάκαμψη υπήρξε ασθενής και έτσι η επόμενη κρίση θα πρέπει να δημιουργήσει εκτεταμένες κακές ειδήσεις» δήλωσε ο Prechter σε συνέντευξή του μέσω e-mail. «Για τρίτη φορά μέσα σε δώδεκα χρόνια, η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε πολύ bearish θέση."

Αλλά τι γίνεται με όλες αυτές τις "θετικές" οικονομικές ειδήσεις που ακούμε;

Πάρτε, για παράδειγμα, τις πρόσφατες αναφορές ότι οι αγορές ανακάμπτουν. Πολλοί οικονομολόγοι έχουν επισημάνει ότι οι αγορές πλησιάζουν στα προ του 2008 επίπεδα.

"Τα αποθέματα Tech στο Nasdaq Composite διαπραγματεύονται σε επίπεδα που εμφανίστηκαν τελευταία το 2000. Τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων, την κατασκευή και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών βρίσκονται σε ανάπτυξη. Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι επίσης σε άνοδο. Το ποσοστό ανεργίας έπεσε στο 8,3% τον Ιανουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδό του σε τρία χρόνια ", υποστηρίζει η USA Today.

Περαιτέρω, οικονομολόγοι και αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ένα ελπιδοφόρο και φωτεινό οικονομικό μέλλον. Ορισμένοι μάλιστα στοιχηματίζουν ότι η ευρωζώνη θα σταθεροποιηθεί.

Επομένως, γιατί ο Prechter, ο Celente και ο Dent ανησυχούν τόσο;

"Ο Dent λέει ότι ο συνδυασμός της γήρανσης της γενιάς των Baby Boomers (έκρηξη γεννήσεων που σημειώθηκε το 1946-1964) και της εξόδου τους από τις παλαιότερες μεγάλες χρονιές δαπανών τους και της στροφή προς τη μείωση του χρέους και τη λιτότητα σε όλο τον κόσμο θα προκαλέσει στην οικονομία άλλη μια σοβαρή καθίζηση, καθιστώντας πιο δύσκολο για την κυβέρνηση και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αποτρέψουν μια νέα κατάρρευση», αναφέρει η USA Today.

Ο Celente, από την άλλη πλευρά, ο οποίος έχει επίσης προειδοποιήσει για την οικονομική καταστροφή εδώ και χρόνια, πιστεύει ότι το δημόσιο χρέος και «η εισοδηματική ανισότητα» έχει θέσει τις ΗΠΑ σε ένα πολύ επικίνδυνο μέρος.Σύνδεσμος

Προειδοποιεί ότι το bank run (το ενδεχόμενο μιας μαζικής απόσυρσης καταθέσεων), λόγω της κοινωνικής αναταραχής, θα σπείρει τον όλεθρο του οικονομικού χάους. Προειδοποιεί επίσης ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση θα μπορούσε πολύ εύκολα να μετατραπεί σε πραγματική βία. Πιστεύει ότι οι αγορές θα πρέπει να γυρίσουν ανάποδα, όχι μόνο στην κρίση της ευρωζώνη αλλά και στην κρίση από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου που οφείλεται στην αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και της Δύσης.

«Το 2012 είναι, όταν πολλές από τις μεγάλες κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές τάσεις που σιγοβράζουν και έχουν προβλευθεί κορυφωθούν», έγραψε ο Celente στο ενημερωτικό του δελτίο “Top 12 Trends 2012”.

«Όταν σταματήσει η ροή χρήματος προς τον άνθρωπο στους δρόμους, θα ξεκινήσει το αίμα να ρέει στους δρόμους", πρόσθεσε σε συνέντευξή του.

Έτσι, αν και μερικοί οικονομολόγοι συμβουλεύουν τους επενδυτές να ξεκινήσουν και πάλι στις αγορές, αυτοί οι τρεις αναλυτές προειδοποιούν ότι μια διαφορετική στρατηγική απαιτείται.

"Φύγετε από το δρόμο," συμβουλεύει ο Dent.

Η λύση του; Αγοράστε βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια των ΗΠΑ και δολάρια ΗΠΑ, που θα επωφεληθούν από το ασφαλές καταφύγιο ταμειακών ροών. Ξεχάστε τα αποθέματα. Θα πέσουν σε αξία.

Ο Celente συμβουλεύει τους επενδυτές να αγοράσουν χρυσό - δεν θα χάσει την αγοραστική του δύναμη, όταν το δολάριο πιάσει πάτο. Επίσης, λέει, να αγοράσετε ένα όπλο για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από επιδρομείς που θα αναζητάνε τρόφιμα και χρήματα. Συμβουλεύει επίσης τους ανθρώπους να προγραμματίσουν μια απόδραση σε μέρη με "πιο σταθερές οικονομίες και κυβερνήσεις."

Η συμβουλή του Prechter; Απλή: «κρατήσει το μπαρούτι σας στεγνό (keep your powder dry)» και αγοράστε όταν η οικονομία αρχίσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο.

«Όταν τα πράγματα γίνονται πραγματικά τρομακτικό, όπως στις αρχές του 2009, γίνομαι επιθετικός (I get bullish)», είπε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σκέτο μπέρδεμα: Για «έγκλημα μίσους» κατηγορούνται τρεις μαύρες λεσβίες λόγω επίθεσης και ‘ομοφοβικών’ σχολίων κατά λευκού ομοφυλόφιλου


Πρόβλημα στον πολυπολιτισμικό, πολιτικά ορθό παράδεισο. Η δικηγόρος των τριών μαύρων λεσβιών λέει ότι οι πελάτισσές της δεν πρέπει να κατηγορηθούν για «εγκλήματα μίσους», επειδή είναι λεσβίες και ισχυρίζεται ότι ο λευκός ομοφυλόφιλος που ήταν το θύμα, είναι «ρατσιστής».

Τρεις γυναίκες που σύμφωνα με τους δικηγόρους τους είναι λεσβίες, προσάγονται με την κατηγορία του «εγκλήματος μίσους» για τον ξυλοδαρμό ενός ομοφυλόφιλου άντρα στο σταθμό Forest Hills Τ σε μια ασυνήθιστη περίπτωση κατά την οποία οι ειδικοί λένε ότι εκθέτει την λανθασμένη λογική του συγκεκριμένου νόμου.

"Θεωρώ ότι κανένα λογικό σώμα ενόρκων δεν θα τις καταδικάσει υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά αυτό πραγματικά αποδεικνύει την ηλιθιότητα της νομοθεσίας για τα «εγκλήματα μίσους»", δήλωσε ο δικηγόρος των ατομικών ελευθεριών Harvey Silverglate. "Αν χτυπήσεις κάποιον, είσαι ένοχος επίθεσης και σωματικών βλαβών. Τέρμα. Η ιδέα της προσπάθειας να τεμαχίσουν τα ανθρώπινα όντα σε κατηγορίες είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. "

Οι εισαγγελείς και η ACLU ("American Civil Liberties Union" - Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, ένας οργανισμός του οποίου η ηγεσία και τα μέλη είναι κατά κύριο λόγο Εβραίοι), της Μασαχουσέτης, δήλωσαν ότι άσχετα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό των κατηγορουμένων, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το έγκλημα της επίθεσης και βιαιοπραγίας με σκοπό τον εκφοβισμό, το οποίο επιφέρει ποινή φυλάκισης μέχρι 10-χρόνων, με τη χρήση γλώσσας «μίσους».

«Κάποιος που είναι Εβραίος μπορεί να είναι αντισημίτης», είπε η δικηγόρος της ACLU Sarah Wünsch. «Το γεγονός και μόνο ότι κάποιος είναι μέλος της ίδιας κατηγορίας δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να υποκινηθεί από μίσος για τη δική του ομάδα».

Αλλά η Carolyn Euell, 38 ετών, μητέρα δύο εκ των κατηγορουμένων, της Erika Stroud, 21 ετών από το Ντόρτσεστερ και της Felicia Stroud, 18 ετών, από το West Roxbury, δήλωσε στους δημοσιογράφους η υποτιθέμενη επίθεση δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα «μίσους» επειδή και οι δύο κόρες της είναι λεσβίες.

Η Εισαγγελέας Lindsey Weinstein είπε ότι οι δύο αδελφές και μια από τις συντρόφους τους, η επίσης κατηγορούμενη Lydia Sanford, χτύπησαν άγρια ​​τον άντρα, επανειλημμένα ΜΕ γροθιές και κλοτσιές, επειδή τις χτύπησε με το σακίδιο του, σε ένα κλιμακοστάσιο.

Είπε ότι το θύμα, του οποίου έσπασε η μύτη, είπε στους αστυνομικούς ότι πιστεύει ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν «ο γενετήσιος προσανατολισμός του», καθώς οι τρεις γυναίκες του απηύθυναν προσβλητικές ομοφοβικές φράσεις».

Αλλά η δικηγόρος Helene Tomlinson, η οποία εκπροσώπησε την Σάνφορντ, είπε στον δικαστή ότι η πελάτης της είναι «ανοιχτά λεσβία ... έτσι ώστε κάθε ομοφοβική (συμπεριφορά) είναι αδικαιολόγητη». Είπε ότι το φερόμενο ως θύμα ήταν ο επιτιθέμενος που χρησιμοποίησε υποτιμητικά και ρατσιστικά σχόλια".. Τις προκάλεσε ".

Ο δικηγόρος της Felicia Stroud, C. Harold Krasnow, είπε, "Δεν ξέρουν ποιος είναι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του, όπως δεν ξέρει και εκείνος το δικό τους."

Ο Krasnow αργότερα σημείωσε ότι ο δικαστής επέβαλε χαμηλή εγγύηση για τις γυναίκες, $ 100 και $ 500 σε μετρητά, και γνωμοδότησε ότι η υπόθεση της κατηγορούσας αρχής ήταν αδύναμη.

Αλλά ο Jake Wark, εκπρόσωπος του Εισαγγελέα του Σάφολκ, δήλωσε ότι οι εισαγγελείς δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αποδείξουν ότι οι γυναίκες διέπραξαν ένα «έγκλημα μίσους», ακόμη και αν είναι λεσβίες.

"Ο συγκεκριμένος «προσανατολισμός» των κατηγορουμένων ή ο υποτιθέμενος «προσανατολισμός» δεν έχουν καμία σχέση με την ικανότητά μας να ασκούμε δίωξη για εκείνους που στοχεύουν ένα πρόσωπο που θεωρούν ότι είναι διαφορετικό από αυτούς", είπε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Οι Rothschilds θέλουν τις τράπεζες του Ιράν;


Του Pete Papaherakles (American Free Press)

Μήπως ένα από τους βασικούς λόγους που οι ΗΠΑ και το Ισραήλ στοχοποιούν το Ιράν, είναι για να κερδίσουν τον έλεγχο της κεντρικής του τράπεζας;

Όσο αυξάνονται οι εντάσεις που οδηγούν προς έναν απερίσκεπτο πόλεμο στο Ιράν, τόσο αξίζει να συγκρίνουμε το ιρανικό τραπεζικό σύστημα με αυτά των ΗΠΑ, της Βρετανίας, και του Ισραήλ.

Κάποιοι ερευνητές, τονίζουν το γεγονός ότι, το Ιράν είναι μια από τις τρεις μόνο χώρες στον κόσμο, των οποίων η κεντρική τράπεζα δεν ελέγχεται από τους Rothschild.

Πριν από την 11/9/2001, οι χώρες αυτές ήταν επτά: Αφγανιστάν, Ιράκ, Σουδάν, Λιβύη, Κούβα, Β. Κορέα, και Ιράν.

Μέχρι το 2003, οι Rothschild κατάφεραν να «καταπιούν» το Αφγανιστάν και το Ιράκ, ενώ μέχρι το 2011, το ίδιο έγινε και με το Σουδάν και την Λιβύη.

Στην Λιβύη μάλιστα, εγκαθιδρύθηκε μια τράπεζα των Rothschild στη Βεγγάζη, την ώρα που η χώρα σπαράσσονταν από τον εμφύλιο πόλεμο!

Το Ισλάμ απαγορεύει την χρέωση τόκου, κάτι που αποτελεί σημαντικότατο πρόβλημα για το τραπεζικό σύστημα των Rothschild. Μέχρι πριν μερικούς αιώνες, το ίδιο ίσχυε και στον χριστιανικό κόσμο, και μάλιστα η χρέωση τόκου τιμωρούνταν με θάνατο. Θεωρούνταν ως εκμετάλλευση, και υποδούλωση!

Από το 1815 περίπου, οπότε και οι Rothschild ανέλαβαν τον έλεγχο της Τράπεζας της Αγγλίας, συνεχώς επεκτείνουν τον έλεγχό τους στις τράπεζες όλου του κόσμου. Η μέθοδος που ακολουθούσαν ήταν να πείθουν τους κατά τόπους διεφθαρμένους πολιτικούς να δέχονται τεράστια δάνεια, τα οποία όμως δεν μπορούν ποτέ να ξοφλήσουν, και έτσι οι χώρες τους να καθίστανται υποχείρια και θύματα των τραπεζικών δυνάμεων των Rothschild.

Αν κάποιος ηγέτης αρνείται τα δάνεια αυτά, απομακρύνεται ή δολοφονείται.

Αν αποτύχουν αυτές οι μέθοδοι, τότε πραγματοποιούνται εισβολές, και αμέσως εγκαθιδρύεται στη χώρα μια νέα κερδοσκοπική τράπεζα υπό τον έλεγχο των Rothschild.

Οι Rothschild ασκούν ισχυρότατη επιρροή στα παγκόσμια ΜΜΕ. Με την μέθοδο της συνεχούς επανάληψης, τα ΜΜΕ πείθουν τους λαούς να δέχονται ως αλήθεια τις διάφορες ιστορίες τρόμου σχετικά με τους «κακούς» του πλανήτη.

Οι Rothschild ελέγχουν την Τράπεζα της Αγγλίας, την αμερικανική Federal Reserve, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, και την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.

Παράλληλα, έχουν στα χέρια τους το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου χρυσού, ελέγχοντας και το χρηματιστήριο χρυσού του Λονδίνου, το οποίο καθημερινά ορίζει την τιμή του.

Λέγεται, πως η συγκεκριμένη οικογένεια κατέχει πάνω από τον μισό συνολικό πλούτο ολόκληρου του πλανήτη, που υπολογίζεται από την Credit Suisse στα $231 τρισεκατομμύρια. Όλα αυτά τα ελέγχει ο σημερινός επικεφαλής της οικογένειας, Evelyn Rothschild (Δες σχετικά: Ο Evelyn de Rothschild ζητάει παγκόσμιο νόμισμα - video).

Κάποιοι αντικειμενικοί παρατηρητές πιστεύουν πως η Τεχεράνη δεν δαιμονοποιείται επειδή αποτελεί μια πυρηνική απειλή, όπως οι Ταλιμπάν, ο Σαντάμ Χουσείν, αλλά και ο Καντάφι, δεν συνιστούσαν πραγματικές απειλές.

Τότε ποιος είναι ο πραγματικός λόγος;

Ο πραγματικός λόγος είναι τα τρισεκατομμύρια που θα κερδηθούν από το πετρέλαιο, ή τα αντίστοιχα από τον πόλεμο;

Ο πραγματικός λόγος είναι να χρεοκοπήσουν οι ΗΠΑ, ή να ξεκινήσει ο Γ` Π.Π.;

Ο πραγματικός λόγος είναι να καταστραφούν οι εχθροί του Ισραήλ, ή απλά να καταστραφεί η κεντρική τράπεζα του Ιράν, έτσι ώστε να μην μείνει κανείς που δεν θα συμμετέχει στην παγκόσμια τραπεζική κομπίνα των Rothschild;

Μπορεί τελικά ο πραγματικός λόγος να είναι ένας από όλους τους παραπάνω, ή ακόμη χειρότερα, όλοι μαζί!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: Antinews / Το είδα ΕΔΩ

Η χριστιανική πίστη του Τζέρεμι Λιν εμπνέει τους διωκόμενους χριστιανούς στην Κίνα


Ο Τζέρεμι Λιν, το πιο «καυτό όνομα» σήμερα στο ΝΒΑ και ηγέτης της ομάδας των ακριβοπληρωμένων New York Knicks, παραμένει ταπεινός, όπως αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα, και το σπίτι του δεν μοιάζει με τις σπιταρώνες άλλων αστέρων του ΝΒΑ.

Ο 24χρονος Λιν (κανονικό όνομα Jeremy Shu-How Lin), είναι ευαγγελικός Χριστιανός. Πιστεύει ότι η επιτυχία του στο ΝΒΑ οφείλεται ότι παίζει «χωρίς πίεση». «Έχω παραδοθεί στο Θεό. Δεν είμαι σε μια μάχη πια για το τι σκέφτονται όλοι οι άλλοι», δήλωσε ο Lin. Ελπίζει να γίνει πάστορας και να ηγηθεί χριστιανικών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, είτε στις ΗΠΑ είτε στο εξωτερικό, για να εργαστεί βοηθώντας μη προνομιούχα παιδιά.

Η φήμη του Jeremy Lin έχει γίνει η αιτία να εμπνευστούν πολλοί Κινέζοι χριστιανοί και ιδιαίτερα εκείνοι που αντιμετωπίζουν θρησκευτικές διώξεις στην κομμουνιστική πατρίδα τους.

Ο Jeremy Λιν δεν είναι Κινέζος – στην οικογένειά του θεωρούν τους εαυτούς τους Ταϊβανέζους – αλλά έχει κλέψει τις καρδιές πολλών ανθρώπων στην ηπειρωτική Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των χριστιανών οι οποίοι διώκονται συχνά. Η κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει τις θρησκευτικές δραστηριότητες στην Κίνα, απαιτώντας από τις εκκλησίες να εγγραφούν και να παρακολουθείται η θρησκευτική τους διδασκαλία.

Ακόμη και η χριστιανική πίστη του τελευταίου ήρωα της Κίνας κρύβεται από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Από τα 1,4 εκατομμύρια micro-blogging μηνύματα σε ιστοσελίδες της Κίνας που αναφέρουν τον Λιν, μόνο 1.500 αναφέρουν την χριστιανική του πίστη. Τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης καλύπτουν επίσης σε μεγάλο βαθμό τα παιχνίδι του Λιν, αλλά παραλείπουν να πουν κάτι για την πίστη του.

Παρά τις προσπάθειες λογοκρισίας των κινεζικών κυβερνήσεων, η επιτυχημένη ιστορία του Λιν, και της χριστιανικής του πίστης, έχει αγγίξει τους χριστιανούς στην Κίνα, σύμφωνα με τους New York Times.

«Η φυσική σου ευκινησία δείχνει τη δόξα και την παντοδυναμία του Θεού», γράφει ένας χρήστης του Διαδικτύου.

«Πώς πρέπει οι Χριστιανοί νέοι να ζουν τη ζωή του Κυρίου»; Ρωτάει ένας άλλος μπλόγκερ. "Έχουμε ένα καλό παράδειγμα στη θαυμαστή απόδοση του Lin Shuhao και πρέπει να τον επευφημήσουμε."

Ο καθηγητής Yan Ronghui του Θεολογικού Κολλεγίου Zhejiang στη Hangzhou, είπε στους New York Times ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη θρησκευτική πίστη του Λιν και την επιτυχία του στο μπάσκετ ως μοντέλο για τους φοιτητές του στο αγγλόφωνο θεολογικό τμήμα.

Ο Hu Shubang, 25 ετών, φοιτητής στο κολέγιο, δήλωσε ότι ο Λιν θα μπορούσε να γίνει ένα σύμβολο για τους Χριστιανούς στην Κίνα στην αναζήτηση νέων πιστών.

"Το να είναι αυτός χριστιανός, είναι ένας φανταστικός τρόπος για να μεταδώσεις τον δρόμο του Χριστού," δήλωσε ο Shubang.

Ο Χου πιστεύει ότι μόνο πέντε άνδρες από τους 180 μαθητές στην ιερατική σχολή, και σχεδόν καμία γυναίκα, δεν ξέρει ακόμη τίποτα για την πίστη του Λιν, λόγω της αποσιώπησης από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και της λογοκρισίας σε θρησκευτικά θέματα.

Οι Προτεσταντικές εκκλησίες στην Κίνα έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 60 τοις εκατό κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρά το ότι μετά την διαταγή του Μάο Τσε Τουνγκ το 1958, όλες οι προτεσταντικές ομολογίες έχουν συγχωνευθεί. Η κινεζική κυβέρνηση επιτρέπει μόνο μία προτεσταντική σχολή ανά επαρχία ως ένα μέτρο για να ελεγχθεί η εξάπλωση του Χριστιανισμού.

Εκτιμάται ότι από τα 1,3 δισεκατομμύρια κατοίκους της Κίνας, 100 εκατομμύρια είναι Προτεστάντες Χριστιανοί. Ο Jeremy Lin είναι Ταϊβανο-Αμερικανός. Οι γονείς του μετανάστευσαν από την Ταϊβάν. Η γιαγιά του είναι από την Κίνα, αλλά έφυγε για την Ταϊβάν το 1940 για να ξεφύγει από τον εμφύλιο πόλεμο της Κίνας. Ο προπάππους του Λιν είχε μεταστραφεί στον Χριστιανισμό από Αμερικανούς ιεραποστόλους Προτεστάντες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Της είπε "σ'αγαπώ" και αναστήθηκε


Η 49χρονη Lorna Baillie από τη Σκωτία υπέστη καρδιακή προσβολή και ενώ πέθανε επανήλθε στη ζωή όταν ο άνδρας της θέλοντας να την αποχαιρετίσει της ψιθύρισε "σ'αγαπώ".

Ο σύζυγος της, ο γιος της και οι τρεις κόρες ήταν απαρηγόρητοι όταν μετά από σκληρές προσπάθειες τριών ωρών οι γιατροί δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή.

Η γυναίκα ήταν "τεχνικά νεκρή" καθώς το μόνο που κρατούσε τη γυναίκα στη ζωή ήταν ηλεκτρικά σοκ και ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης.

Έτσι, η οικογένεια συντετριμμένη συγκεντρώθηκε γύρω από το κρεβάτι της 49χρονης για να την αποχαιρετίσει.

Δε πέρασαν παρά μόνο λίγα λεπτά αφότου ο σύζυγός της έσκυψε στο αυτί της και της ψιθύρισε "Lorna, σ'αγαπώ, γύρνα πίσω", και η γυναίκα άρχισε να αποκτά το φυσιολογικό της χρώμα και πάλι.

Η νοσοκόμα τότε απλά τους διαβεβαίωσε πως ήταν μια φυσιολογική "παρενέργεια" της έκτακτης θεραπείας που ακολούθησαν οι γιατροί προκειμένου να την σώσουν και ακόμα και όταν άρχισαν να τρεμοπαίζουν οι βλεφαρίδες της γυναίκας και να σφίγγει το χέρι της κόρης της, η νοσοκόμα και πάλι τους είπε πως είναι συχνό κάτι τέτοιο.

Όμως η οικογένεια δεν πίστεψε πως κάτι τέτοιο ήταν φυσιολογικό για ένα νεκρό άτομο και έτσι, πεπεισμένη ότι η 49χρονη επέστρεψε στη ζωή απαίτησε να έρθει άμεσα ένας γιατρός στο δωμάτιο.

Ο γιατρός που έσπευσε βρήκε σφυγμό στη γυναίκα και άρχισαν άμεσα θεραπεία.

"Είμαστε τόσο δεμένη οικογένεια που δε θα τα παρατούσαμε τόσο εύκολα", είπε η μεγάλη κόρη της οικογενείας, η οποία ανέφερε πως δε σταμάτησε ποτέ να ψιθυρίζει στη μαμά της "γύρνα πίσω".

Αρκετές μέρες μετά, η 49χρονη μπορεί να κουνάει τα χέρια της, σηκώνεται από το κρεβάτι και επικοινωνεί κανονικά με την οικογένεια της.

"Μια τέτοια ανάκαμψη είναι σπάνια ενώ η γυναίκα συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο", σχολίασε ο γιατρός της David Farquharson.

Πηγή

ΗΠΑ: Λεσβία δικαστής αρνείται να παντρέψει ετεροφυλόφιλους


ΝΤΑΛΑΣ - Μια ανοιχτά λεσβία δικαστής στην κομητεία του Ντάλλας του Τέξας αρνείται να χοροστατήσει σε γαμήλιες τελετές ετεροφυλόφιλων ζευγαριών, μέχρι, όπως λέει, η πολιτεία του Τέξας να επιτρέψει σε ζευγάρια του ίδιου φύλου να παντρεύονται.

Η Δικαστής Tonya Parker, η οποία ήταν η πρώτη ανοιχτά λεσβία δικαστής που εξελέγη το 2010, είπε σε μια συγκέντρωση των ‘Stonewall Democrats’ (ομοφυλοφιλική οργάνωση που ανήκει στους Δημοκρατικούς) στο Ντάλας, ότι είναι «οξύμωρο» να είναι σε θέση να εκτελεί γάμους για μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.

Η Parker είπε ότι τους παραπέμπει σε άλλους δικαστές, λόγω της ανισότητας της πολιτείας στο θέμα του γάμου, πληροφορώντας τους ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν τους παντρεύει.

"Θα το χρησιμοποιήσω σαν την δική μου ευκαιρία να τους δώσω ένα μάθημα σχετικά με την ανισότητα στο γάμο σε αυτή την πολιτεία, γιατί νιώθω ότι πρέπει να τους πω γιατί τους διώχνω", είπε η Parker. "Γι 'αυτό συνήθως τους λέω ότι «Λυπάμαι. Δεν εκτελώ τελετές γάμου, επειδή είμαστε σε μια πολιτεία που δεν εφαρμόζει την ισότητα στο γάμο, και μέχρι να το κάνει, δεν πρόκειται να εφαρμόσω εν μέρει το νόμο για μια ομάδα ανθρώπων, ενώ αυτός δεν ισχύει για μια άλλη ομάδα ανθρώπων. "

"Είναι κάπως οξύμωρο για μένα να εκτελώ τελετές που δεν μπορούν να γίνουν για μένα, γι’ αυτό δεν πρόκειται να το κάνω", πρόσθεσε.

Εδώ είναι το βίντεο:

Η Parker κυκλοφόρησε μια δήλωση την Πέμπτη που διευκρίνιζε τη θέση της:

«Πιστά και πλήρως εκτελώ τα καθήκοντά μου ως πρόεδρο του 116ου Πολιτικού Επαρχιακού Δικαστηρίου, όπου είναι τιμή μου να υπηρετώ τους πολίτες της κομητείας του Ντάλλας και εκείνους που έχουν θέματα ενώπιον του Δικαστηρίου. Το να εκτελώ τελετές γάμου δεν είναι ένα καθήκον που έχω ως πρόεδρος ενός πολιτικού δικαστηρίου", είπε η Parker.

«Είναι ένα δικαίωμα και ένα προνόμιο για μένα στο πλαίσιο του Οικογενειακού Κώδικα. Επιλέγω να μην το ασκήσω, όπως πολλοί άλλοι δικαστές δεν το ασκούν. Επειδή δεν είναι μέρος των καθηκόντων μας, κάποιοι δικαστές χρεώνουν ακόμη και μια αμοιβή για την εκτέλεση των τελετών. Εγώ δεν κάνω, και ποτέ δεν θα παρεμποδίσω το δικαίωμα οποιουδήποτε προσώπου να παντρευτεί», πρόσθεσε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΗΠΑ: Η «ανεκτικότητα» στην πράξη: 14χρονο κορίτσι δέχεται απειλές θανάτου επειδή δεν θέλει να αναγνωριστεί ο "γάμος των ομοφυλόφιλων"


Annapolis, Maryland, (LifeSiteNews.com) – Ένα 14χρονο κορίτσι που κατέθεσε ενώπιον της Συγκλήτου της πολιτείας του Μέριλαντ ενάντια σε ένα νόμο που επαναπροσδιορίζει τον γάμο, αποτέλεσε το αντικείμενο ηλεκτρονικής παρενόχλησης, (cyberbullying) και πλήθους υβριστικών σχολίων μέχρι και απειλών κατά της ζωής της.

Η 14χρονη Sarah Crank, είπε ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής της Γερουσίας του Μέριλαντ τον περασμένο μήνα ότι πιστεύει ότι τα παιδιά χρειάζονται μια μητέρα και έναν πατέρα. "Πραγματικά αισθάνομαι άσχημα για τα παιδιά που έχουν δύο γονείς του ίδιου φύλου", είπε στους γερουσιαστές. "Ακόμα κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι τα παιδιά είναι μια χαρά, δεν έχουν ιδέα τι είδους υπέροχες εμπειρίες χάνουν."

Συνέχισε, "Οι άνθρωποι λένε ότι γεννήθηκαν με αυτόν τον τρόπο, αλλά έχω γνωρίσει πολύ ωραίους ενήλικες που άλλαξαν."

«Σήμερα είναι τα 14α γενέθλιά μου και θα ήταν το καλύτερο δώρο γενεθλίων μου αν ψηφίζατε «όχι» στο γάμο των ομοφυλοφίλων», είπε.

Αφού το ηχητικό κομμάτι της κατάθεσής της ανέβηκε στο YouTube, (μπορείτε να το ακούσετε από αυτή τη σελίδα) η ιστορία έγινε γνωστή σε διάφορες ομοφυλοφιλικές ακτιβιστικές ιστοσελίδες και άρχισαν αμέσως οι απειλές θανάτου.

Η καθολική μαθητική οργάνωση ‘TFP Student Action’, κατέγραψε μερικές από τις πιο προσβλητικές απειλές σε ένα δελτίο Τύπου. Ένας σχολιαστής στο βίντεο από το YouTube έγραψε: "Αν δω ποτέ αυτό το κορίτσι, θα το σκοτώσω. Αυτή είναι μια υπόσχεση. "

Άλλο σχόλιο στο YouTube, έλεγε «Οι γονείς της θα πρέπει να εξολοθρευτούν», "Σκοτώστε αυτό το παιδί και τους [sic] γονείς του, θα ήταν ένα υπέροχο δώρο για τα 11α γενέθλιά μου, ευχαριστώ."

Ένα σχόλιο δημοσιεύτηκε στο LGBTNation.com έλεγε, " Και τώρα ο καθένας ξέρει το όνομά της, έτσι ελπίζουμε ότι θα αισθανθεί πως είναι να σε παρενοχλούν και να σε εκφοβίζουν ... "

Από τότε που το TFP εξέδωσε το δελτίο Τύπου, τα σχόλια δεν εποπτεύονται. Υποστηρικτές του "γάμο" των ομοφυλόφιλων εξακολουθούν να ζητούν βία, σεξουαλική κακοποίηση, ή λογοκρισία στην κοπέλα. (Ακολουθούν κάποια σχόλια.…):

«Ελπίζω να βιαστείς από τους παντρεμένους γονείς σου -madisonen».

«Ηλίθια bi ** h - Ελπίζω να πεθάνεις την ημέρα των γενεθλίων σου» -geminiboi007!!.

«Ένας ηλίθιος τρόπος μια ηλίθια bi ** να κάνει ηλίθια πράγματα. Σταμάτα να λες ανοησίες, που οι χριστιανοί, Anti-Gay γονείς σου σε ταΐζουν να λες και μάθε να αποδέχεσαι τους άλλους ανθρώπους. Τώρα σκάσε bi**h, πριν σε χαστουκίσω»-123adbnvcs.

Ο John Ritchie, διευθυντής της TFP Student Action, λέει στο LifeSiteNews.com, «Πραγματικά επικροτώ και θαυμάζω το θάρρος της Σάρας». «Η μαρτυρία της κατά του παραποιημένου «γάμου» των ομοφύλων στο Μέριλαντ ήταν ειλικρινής και ευκρινής. Μίλησε για λογαριασμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αμερικανών – μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί έφηβοι που θέλουν να προστατεύσουν τον αληθινό γάμο από νέες ανακαλύψεις, επαναπροσδιορισμούς και διαστρεβλώσεις».

«Το ομοφυλοφιλικό κίνημα μιλά όλο για «ανοχή», αλλά ποτέ δεν την εξασκεί πραγματικά», είπε ο Ritchie στο LifeSiteNews.com.

Ο Ritchie είχε ένα διαφορετικό μήνυμα για την οικογένεια Crank. «Προσεύχομαι για σένα και την οικογένειά σου, Σάρα», είπε. «Στάσου δυνατή. Ο Θεός θα νικήσει».

Το πλήρες κείμενο της κατάθεσης της Sarah έχει ως εξής:

«Γεια σας, είμαι η Sarah Crank. Σήμερα είναι τα 14α γενέθλιά μου, και θα ήταν το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά μου αν θα ψηφίζατε "όχι" στο γάμο των ομοφυλοφίλων. Πραγματικά αισθάνομαι άσχημα για τα παιδιά που έχουν δύο γονείς του ίδιου φύλου. Ακόμα κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι τα παιδιά είναι μια χαρά, δεν έχουν ιδέα τι είδους υπέροχες εμπειρίες χάνουν. Δεν θέλω περισσότερα παιδιά να μπερδεύονται σχετικά με το τι είναι σωστό και εντάξει. Πραγματικά δεν θέλω να μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου ο γάμος δεν είναι και κάτι τόσο ιδιαίτερο πια.

Είναι μάλλον τρομακτικό να σκεφτεί κανείς ότι, όταν μεγαλώσω ο νομοθέτης ή το δικαστήριο θα μπορεί να αλλάξει τον ορισμό όποιας λέξης θέλει. Αν μπορεί να αλλάξει τον ορισμό του γάμου, τότε θα μπορεί να αλλάξει τον ορισμό της κάθε λέξης. Οι άνθρωποι έχουν την επιλογή να είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά δεν θέλω να επηρεαστώ από την επιλογή τους. Οι άνθρωποι λένε ότι γεννήθηκαν έτσι, αλλά έχω γνωρίσει πολύ ωραίους ενήλικες που άλλαξαν. Έτσι παρακαλώ να ψηφίσετε "όχι" στο γάμο των ομοφυλοφίλων. Σας ευχαριστώ».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή