Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Αντιδράσεις προκαλεί στις ΗΠΑ πίνακας που παρουσιάζει τον Ομπάμα ως εσταυρωμένο ...



Από: enimerosi24

Ο πίνακας του νεοϋορκέζου καλλιτέχνη Μάικλ Ντ’ Αντουόνο (Michael D’Antuono) με τίτλο «Η Αλήθεια» παρουσιάζει τον Ομπάμα με ακάνθινο στεφάνι και σε στάση που παραπέμπει στη σταύρωση του Ιησού. Εκτίθεται στην πινακοθήκη του δημόσιου κολεγίου της Βοστόνης Μπάνκερ Χιλ και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ κυρίως από κύκλους της οργισμένης ‘χριστιανικής δεξιάς’ που τον χαρακτηρίζουν βλάσφημο.

Ο πίνακας ήταν να κάνει εκτεθεί για πρώτη φορά ως μέρος μιας εικαστικής εγκατάστασης του Ντ’ Αντουόνο στην πλατεία Γιούνιον της Νέας Υόρκης με θέμα τη συμπλήρωση 100 ημερών του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ. Οι αντιδράσεις ήταν και τότε πολύ έντονες από "φανατικούς" (sic) χριστιανούς και αυτός ήταν και ο λόγος που σύμφωνα με τον Ντ’ Αντουόνο, ο ίδιος αναγκάστηκε να την ακυρώσει (βλέπε σχετικό άρθρο ΚΟ εδώ).
Τώρα ο καλλιτέχνης λέει ότι μετανιώνει για αυτή του την απόφαση. «Από τότε είχα μετανιώσει που ακύρωσα την έκθεση μου στη Νέα Υόρκη γιατί πιστεύω ότι τα δικαιώματα που μου δίνει πρώτο άρθρο του Συντάγματος θα πρέπει να υπερισχύουν τα πληγωμένα αισθήματα κάποιου», είπε.

«Εννοούσα μεταφορικά τη σταύρωση του προέδρου. Πρόθεση μου δεν ήταν να τον συγκρίνω με τον Ιησού».(σχ. ΚΟ: Δηλαδή, που ακριβώς και πως σταυρώθηκε μεταφορικά ο Ομπάμα;)

Ο Ντ’ Αντουόνο κατηγόρησε τα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης για τον ντόρο που προκλήθηκε καθώς «προσπαθούν να προωθήσουν την ιδέα πως οι προοδευτικοί πιστεύουν ότι ο πρόεδρος είναι κυριολεκτικά ο σωτήρας μας».

Ο Μπιλ Ντόναχιου, πρόεδρος της Καθολικής Λίγκας για τα Θρησκευτικά και Πολιτικά Δικαιώματα σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της οργάνωσης την Τρίτη αποκάλεσε τον Ντ’ Αντουόνο «αριστερό καλλιτέχνη που είναι γνωστός στο να εκμεταλλεύεται φυλετικές εντάσεις» και υποστήριξε ότι ο τελευταίος τους πίνακας αποδεικνύει ότι «υπέκυψε σε νέο πάτο».

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Michael DAntuono είχε παρουσιάσει ένα πίνακα που τον εμπνεύστηκε από την υπόθεση του μαύρου νεαρού Trayvon Martin, που τον πυροβόλησε ο ισπανόφωνος και υιοθετημένος από Εβραίο George Zimmerman, στη Φλόριντα.

Ο Μάρτιν πυροβολήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου από τον Ζίμερμαν, ο οποίος ήταν εθελοντής φύλακας της γειτονιάς του και θεώρησε ύποπτο τον Martin. Ο Ζίμερμαν δεν συνελήφθη, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα όταν ο Μάρτιν του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε στο πρόσωπο με πέτρες.

Στον πίνακα με τίτλο “A Tale of Two Hoodies” (Μια ιστορία με δύο κουκούλες), εντελώς προβοκατόρικα, ο DAntuono παρουσιάζει τον Zimmerman, σαν λευκό καυκάσιο που φοράει τη στολή της Κου Κλουξ Κλαν και στρέφει το όπλο του σε ένα μικρό αθώο μαύρο παιδάκι (υποτίθεται ότι είναι ο Martin) που του δίνει καραμέλες! Πίσω του δε, από την σκισμένη αμερικάνικη σημαία προβάλει η σημαία του Νότου (σύμβολο "ρατσισμού").

Για την ιστορία αυτή και την αντι-λευκή προπαγάνδα βλέπε σχετικό άρθρο ΚΟ εδώ.
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ" ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΓΙΑΝΚΗΔΩΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ (ΔΥΣΤΗΧΩΣ...δινουν και αυτοι το δικαιωμα οταν αδελφοποιουνται με νεοναζιστικες οργανωσεις) ΤΗΝ ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ" ΟΡΓΑΝΩΣΗ;;;

Η ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΚΗΔΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ!!!

Η ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ!!!

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ" ΓΙΑΝΚΗΔΕΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ black panthers, bloods, crips, ncaa (συνδεσμος για την προβολη των εγχρωμων), united negro college found (στηριζει οικονομικα ΜΟΝΟ τους νεγρους μαθητες!!!)

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ" ΟΤΙ Ο zimmerman ΕΙΝΑΙ...ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΕΥΚΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι οι Γιανκηδες φιλε μου. ΑΛΛΟΙ κρυβονται απο πισω.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρη να ζητησω, αφου σου πω και εγω συγχαρητηρια. Ενα αφιεωμα στη κου-κλουξ-κλαν και ενα στο καθεστως της Νοτιου Αφρικης. Θα σου ημουν υποχρεος. Να εισαι καλα

SkyWatcher είπε...

Για τη Νότια Αφρική δες εδώ

Κάτι σχετικό με την γέννηση της Κου Κλουξ Κλαν δες εδώ