Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΛΩΝΙΑ: Επεισόδια στην Ημέρα της Ανεξαρτησίας μεταξύ αστυνομίας, εθνικιστών και ‘αντιφασιστών’



ΚΟ: Από ότι φαίνεται το σκηνικό σε όλη την Ευρώπη (και ελαφρώς τροποποιημένο στις ΗΠΑ και στην υπόλοιπη Δύση) είναι το ίδιο: Από τη μία ένα ανομοιογενές σύνολο ανθρώπων που αισθάνονται ότι πρέπει να αντισταθούν στην παγκοσμιοποίηση, στην ‘ομογενοποίηση’ και στην πολυπολιτισμικότητα, που προωθούνται και επιβάλλονται (από media, κυβερνήσεις και ΜΚΟ) με την αποθέωση του αμερικάνικου μοντέλου ζωής, την ανεξέλεγκτη εισβολή λαθρομεταναστών και την απαξίωση της πολιτιστικής, θρησκευτικής, ιστορικής και εθνικής ταυτότητας του κάθε λαού και απέναντι το βίαιο μπλοκ των κουκουλοφόρων «αντιφασιστών» που λειτουργεί ως εμπροσθοφυλακή και δύναμη κρούσης, υποστηριζόμενη από ένα ‘πολύχρωμο’ μέτωπο που αποτελείται από υπερασπιστές «δικαιωμάτων», αριστερούς της «διανόησης» (κοινώς «θολοκουλτουριάρηδες»), κήρυκες του ‘διεθνισμού’ και της εθνο-φοβίας, «οικολόγους», νεοταξικούς φιλελεύθερους και «κεντροδεξιούς», σωματεία μεταναστών και οργανώσεις ομοφυλοφίλων (και στο παρασκήνιο «φιλάνθρωποι» δισεκατομμυριούχοι που οραματίζονται και στήνουν «ανοιχτές κοινωνίες»). Και το κλίμα ολοένα και πολώνεται. Σε κάθε εκδήλωση ή συγκέντρωση όπου επικρατούν οι εθνικές σημαίες και τα συνθήματα υπέρ της πατρίδας, στήνεται μία «αντισυγκέντρωση».
Προσέξτε εδώ, ότι τα επεισόδια λαμβάνουν χώρα σε εθνική εορτή. (Σκεφτείτε τα τελευταία χρόνια τι γίνεται στις δικές μας εθνικές γιορτές και παρελάσεις και από ποιούς). Το επόμενο βήμα λοιπόν, είναι, λόγω της «αμαύρωσης της γιορτής από εξτρεμιστικά στοιχεία» η εθνική γιορτή να καταργηθεί!  Ω, τι όμορφος νεοταξικός κόσμος μπαμπά…
Η είδηση όπως μεταδόθηκε σχεδόν από όλα τα «ενημερωτικά» sites:

Βίαια επεισόδια έλαβαν χώρα την Κυριακή στο κέντρο της Βαρσοβίας μεταξύ αστυνομικών και ακροδεξιών διαδηλωτών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσουν πορεία με την ευκαιρία του εορτασμού των 94 ετών από την ανεξαρτησία της Πολωνίας. Πριν την έναρξη της πορείας, κουκουλοφόροι άρχισαν να τραγουδούν εθνικιστικά συνθήματα, καταγγέλλοντας υποτιθέμενες Εβραϊκές συνωμοσίες. Στη συνέχεια, οι κουκουλοφόροι εκτόξευσαν πέτρες, κροτίδες και αναμμένους δαυλούς εναντίον της ισχυρής αστυνομικής δύναμης που είχε παραταχθεί στους δρόμους της πολωνικής πρωτεύουσα, προκειμένου να αποτρέψει τη μετατροπή της πόλης σε πεδίο μάχης μεταξύ ακροδεξιών και ακροαριστερών.






Ο εορτασμός της Ημέρας της Ανεξαρτησίας θεσπίστηκε το 1937 και έγιναν μόλις δύο φορές εορτασμοί πριν ξεσπάσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Επί κομμουνιστικού καθεστώτος στην ουσία καταργήθηκε, καθώς μετατέθηκε στις 22 Ιουλίου, όπου είναι η ημέρα δημοσίευσης του «Μανιφέστου Απελευθέρωσης» του 1944, από το φιλο-σοβιετικό Πολωνικό Κομιτάτο (PKWN). Ο εορτασμός επανήλθε στην ημερομηνία της 11ης Νοεμβρίου το 1989 με την κατάρρευση του κομμουνισμού.
Η συμμετοχή στην πορεία ολοένα και μεγαλώνει. Στην φετινή πορεία έλαβαν μέρος από 20.000 άτομα (όπως έλεγαν τα τηλεοπτικά κανάλια) έως και 100.000 (σύμφωνα με τους οργανωτές της πορείας).

Την ίδια ημέρα υπάρχουν και άλλες 3 πορείες:
 
  • Των Αριστερών/»αντιφασιστών»(σύμφωνα με την TV, γύρω στους 4.000).
  • Του προέδρου της Πολωνίας η πορεία με το όνομα “Μαζί για την Ανεξαρτησία” (σύμφωνα με την TV, γύρω στους 4.000, ξεκίνησε φέτος μετά τα περσινά επεισόδια)
  • Του Σοσιαλιστικού Κόμματος. (αγνώστου αριθμού.)
Διαβάστε την ιστορία πίσω από την πορεία της ημέρας της Ανεξαρτησίας στη Βαρσοβία - από τον blogger Green Infidel:

Ο επίσημος σκοπός της πορείας είναι για να τιμηθεί η επέτειος της ανεξαρτησίας της Πολωνίας στις 11 Νοεμβρίου, 1918, και συγκεκριμένα ένας από τους δύο βασικούς ηγέτες του αγώνα για την ανεξαρτησία, ο Roman Dmowski — Πολωνός εθνικιστής («αντισημίτης» όσο και αντιγερμανός) κατά την περίοδο του μεσοπολέμου. Για πολλά χρόνια, η εκδήλωση λάμβανε χώρα στις 11 Νοεμβρίου για τον λόγο αυτόν, η πορεία τελείωνε στο άγαλμα του Dmowski. Εδώ και αρκετό καιρό η πορεία αντιμετωπίζεται από ένα «αντιφασιστικό» μπλόκο από εκείνους που επιμένουν ότι η πορεία είναι "φασιστική".
Τα τελευταία δύο χρόνια όμως, οι διοργανωτές της πορείας προσπάθησαν να την κάνουν πιο….mainstream, καλώντας λαϊκά συγκροτήματα, βετεράνους και πολιτικούς όπως τον συντηρητικό δεξιο-φιλελεύθερο Janusz Korwin-Mikke, και από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, αλλά με ριζοσπαστικές ιδέες, κοινωνικά συντηρητικές και οικονομικά φιλελεύθερες που έχουν απήχηση ιδιαίτερα σε νέους και φοιτητές.

Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για τους αριστερούς που αντιτίθενται στην πορεία, που είναι αποφασισμένοι να κολλήσουν την ταμπέλα «φασίστας» στον οποιονδήποτε. Από τη στιγμή που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (κυρίως η ‘Gazeta Wyborcza’, η μεγαλύτερη πολωνική Εφημερίδα, που πρόσφατα συνδέθηκε με τον Guardian και άλλες αριστερές εφημερίδες, όπως η Le Monde και η El Pais) άρχισαν να ενημερώνουν τον κόσμο ότι «αντισημιτικά συνθήματα» και «αγκυλωτοί σταυροί» κάνουν την εμφάνισή τους στη πορεία και οι «αντιφασίστες» κάλεσαν τους διαβόητους Antifa φίλους τους από τη Γερμανία, το ενδιαφέρον της πορείας μεγάλωσε — καθώς πολλοί άνθρωποι δυσφορούν με μεροληψία που δείχνει η Gazeta Wyborcza, και ακόμη περισσότερο με την ιδέα της εισβολής αριστερών τραμπούκων από τη Γερμανία, που έρχονται να που τους Πολωνούς «φασίστες», και να διαταράξουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Πολωνίας (η οποία γιορτάζει την ανεξαρτησία της, μεταξύ άλλων, από την Γερμανία).
Πολλά μηνύματα στο Facebook για τη πορεία έκαναν λόγο ότι «οι Γερμανοί έρχονται στην Βαρσοβία». Και στην πορεία, η πρώτη ερώτηση που έκαναν ορισμένοι από εκείνους με τους οποίους πήγα ήταν «πού είναι οι Γερμανοί;» (Και εγώ το ίδιο σκεφτόμουν!)

Ωστόσο, πιστεύω ότι υπάρχουν ευρύτεροι λόγοι για την μεγάλη προσέλευση στην πορεία. Δύο χρόνια μετά τη συντριβή στο Σμολένσκ τον Απρίλιο του 2010, (όπου σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα ο τότε Πολωνός Πρόεδρος Lech Kaczynski και πυροδτήθηκε μία σειρά από ιστορίες "συνομωσίας" - δες εδώ) η ατμόσφαιρα γίνεται ολοένα και πιο διχαστική. Από τη μία πλευρά είναι οι «ήπιοι», αγαπητοί των media, φιλοδυτικοί, κοσμικοί, φιλοευρωπαϊστές Φιλελευθέροι (που τώρα βρίσκονται στην κυβέρνηση). Πολλοί από αυτούς ντρέπονται για την παραδοσιακή ταυτότητα της Πολωνίας και πιστεύουν ότι η Πολωνία θα πρέπει να γίνει όπως και οι δυτικές χώρες.

Από την άλλη πλευρά είναι οι παραδοσιακοί, πατριώτες, θρησκευόμενοι, αντι-ΕΕ, αντικομμουνιστές Συντηρητικοί. Πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που είχαν δεσμούς με το κομμουνιστικό καθεστώς εξακολουθούν να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή από το παρασκήνιο (π.χ. στην αστυνομία, στις μυστικές υπηρεσίες, και σε ένα μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης), και ότι η υπάρχουσα διαφθορά κρατάει πίσω την Πολωνία, και η ‘πολιτική ορθότητα’ εξασθενεί την πολιτιστική της ταυτότητα. Είναι αυτοί επίσης, που αντιμετωπίζονται περιφρονητικά από τους «εκσυγχρονιστές», που τους βλέπουν τους ως «τρελούς», «ανθρώπους του παρελθόντος» και «φανατισμένους θρησκόληπτους» (ακόμα και αν πολλοί από αυτούς δεν θρησκεύονται ή είναι άθεοι).

Η πορεία έγινε σημείο συσπείρωσης για το δεύτερο στρατόπεδο και αυτό αντικατοπτρίζεται σε μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται: «Κάτω ο κομμουνισμός», «Θεός, τιμή, πατρίδα» (Bóg, Honor, Ojczyzna στα πολωνικά - ένα σύνθημα που φώναζαν οι Πολωνοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια Β’ Παγκοσμίου Πολέμου) και — ίσως με τους Antifa στο μυαλό — «μία φορά με το σφυρί, μία φορά με το Δρεπάνι, χτυπήστε τις κόκκινες ορδές» (στίχοι που έχουν καλύτερη ομοιοκαταληξία στα πολωνικά!).

Ωστόσο παρά την πληθώρα θρησκευτικών συμβόλων, δεν είδα κανένα αντισημιτικό σύνθημα σήμερα, πόσο μάλλον κάποιο σύμβολο των «ναζί», όπως προειδοποιούσαν πολλές εφημερίδες... Αν και τουλάχιστον ένας μαύρος φοιτητής με ειδικές ανάγκες ήταν μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν την πορεία.

Εάν παρακολουθήσετε το τέλος του βίντεο, θα δείτε ότι στο τέλος υπάρχουν νεαροί έφηβοι και καθόλου αστυνομική προστασία. Σε πλήρη αντίθεση με το μπλόκο των αριστερών, που προστατεύονται από την αστυνομία στις τέσσερις πλευρές. Μετά την πορεία, έμαθα ότι οι αριστεροί έκαναν σε ένα σημείο επίθεση, και πέταξαν πέτρες κατά την πορεία στις. Ωστόσο, ελλείψει της αστυνομίας, οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Legia της Βαρσοβίας μαζεύτηκαν και παρείχαν εκείνοι «προστασία», και επιτέθηκαν στους αριστερούς. Πολύ γρήγορα η απειλή καταλάγιασε και οι αριστεροί δεν ξαναπλησίασαν την πορεία.

Δείτε παρακάτω 2 βίντεο της περσινής πορείας και την περιγραφή της από τον παραπάνω blogger. Ειδικά το 2ο δείχνει αναλυτικά με περιγραφή και κάμερα μέσα στους «αντιφασίστες» και τους αστυνομικούς (πολλοί με πολιτικά), τα επεισόδια με τις ενισχύσεις του ντόπιου «αντιφασιστικού» μπλοκ με Γερμανούς "antifa" και επιθέσεις σε οποιονδήποτε κρατάει Πολωνική σημαία και την σκληρή αστυνομική βία…


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr/2012/11/skyfall.html?m=0

Το σχόλιο μου είναι άσχετο με την ανάρτηση αλλά όχι με το σάϊτ.
Αν θες δες το είναι λίγο παρατραβηγμένο αλλά μπορεί και αλήθεια.

12θεϊστής είπε...

Πρωτοποριακό μπλογκ για τα ελλαδικά δεδομένα! Συνέχισε έτσι.