Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Διεγράφη από την αποσχισμένη συντηρητική καθολική αδελφότητα «Άγιος Πίος ο Θ’», ο επίσκοπος Richard Williamson που αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα


Όπως γράφει η καθολική ιστοσελίδα Zenit.org

Μία δήλωση που κυκλοφόρησε από την ‘Κοινωνία του Αγίου Πίου Θ΄’ (Fraternitas Sacerdotalis Sancti Pii X) επιβεβαίωσε ότι ο επίσκοπος Ρίτσαρντ Γουίλιαμσον έχει διαγραφεί από την υπερ-παραδοσιακή αυτή καθολική αδελφότητα επειδή «αρνήθηκε να επιδείξει σεβασμό και υπακοή στους νόμιμους ανωτέρους του».

Το ανακοινωθέν αναφέρει ότι η απόφαση αυτή εκδόθηκε από τον Ανώτερο Γενικό Επίσκοπο Bernard Fellay, της συντηρητικής αδελφότητας που ιδρύθηκε από τον Γάλλο αρχιεπίσκοπο Marcel Lefebvre (1905 – 1991).

Η Αγία Έδρα προσπάθησε για πολλά χρόνια να συνεργαστεί με την αδελφότητα ώστε να αποκτήσει και πάλι κοινωνία με την Εκκλησία της Ρώμης. Ο Πάπας Βενέδικτος XVI ήρε τον αφορισμό που επιβλήθηκε σε τέσσερις επισκόπους, συμπεριλαμβανομένου του Williamson, οι οποίοι είχαν χειροτονηθεί από τον Lefebvre, χωρίς την άδεια της Ρώμης.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν σε μια συνέντευξή του ο Williamson αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα την ίδια μέρα που ήρθη ο αφορισμός. Σύμφωνα με την Catholic Herald, ο επίσκοπος Γουίλιαμσον ζήτησε συγγνώμη από τον Πάπα Βενέδικτο, αλλά δεν ανακάλεσε τη δήλωσή του.

ΚΟ: Ο Williamson, ο οποίος είναι Βρετανός γεννημένος το 1940 σε οικογένεια Αγγλικανών, δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε στη σουηδική κρατική τηλεόραση ότι οι Εβραίοι δεν είχαν πέθαναν στους θαλάμους αερίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος και ότι μόνο 200.000 ή 300.000 Εβραίοι σκοτώθηκαν.
Η οργή των Εβραίων που προκλήθηκε από την αποκατάσταση του Williamson από το Βατικανό (η οποία φαίνεται, να οδήγησε στην άκρως προσβλητική εκπομπή ισραηλινού τηλεοπτικού σταθμού για τον Ιησού Χριστό και τη Παναγία – βλ.σχετικό άρθρο εδώ) υποχώρησε μόνο μετά την συνάντηση του Πάπα Βενέδικτου XVI με Ιουδαίους ηγέτες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο γερμανικής καταγωγής Πάπας αποκήρυξε με επίσημη δήλωση τον αντισημιτισμό, δηλώνοντας ότι είναι απαράδεκτο για κάθε άνθρωπο – και ιδίως κληρικό – να αρνείται ή να μειώνει το Ολοκαύτωμα.

Το δελτίο τύπου κατέληξε λέγοντας ότι η απόφαση ήταν αναγκαία για την ευημερία της αδελφότητας. "Αυτή η οδυνηρή απόφαση έχει καταστεί αναγκαία από την ανησυχία για το κοινό καλό της Κοινωνίας του Αγίου Πίου Χ και την καλή της διοίκηση, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο Αρχιεπίσκοπος Lefebvre: «Αυτή είναι η καταστροφή της εξουσίας Πώς μια εξουσία μπορεί να ασκηθεί αν πρέπει να ζητήσει από όλα τα μέλη να συμμετέχουν στην άσκηση της εξουσίας;» έλεγε η δήλωση.

Το έμβλημα της αδελφότητας
Όπως γράφει η εβραϊκή ιστοσελίδα Times of Israel:

Η συμφιλίωση με την Κοινωνία του Αγίου Πίου Χ ήταν μια από τις προτεραιότητες του Πάπα Βενέδικτου XVI από τη θητεία του ως επικεφαλής της Συνόδου για το Δόγμα της Πίστεως.

Η αδελφότητα δημιούργησε θόρυβο για τις απόψεις της που θεωρήθηκαν «αντι-σημιτικές» και για τον επίσκοπο Williamson που έχει αρνηθεί δημοσίως ότι οι Εβραίοι σκοτώθηκαν σε θαλάμους αερίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

KO: Ο Williamson έχει πει τους Εβραίους «εχθρούς του Χριστού» και τους θεωρεί, μαζί με τους Μασόνους, υπεύθυνους για την διάβρωση και την διαφθορά της καθολικής εκκλησίας, ενώ πιστεύει ότι τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών είναι γνήσια. Ο ίδιος δεν αποδέχεται τον όρο «αντισημίτης». Έχει επίσης επίσης εκφραστεί επικριτικά για τον Πάπα Παύλο Β', έχει προωθήσει "θεωρίες συνομωσίας" σχετικά με την δολοφονία του Κένεντι και τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, ενώ έχει "συντηρητικές" απόψεις για την διάκριση που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στα δύο φύλα και δεν δέχεται η γυναίκα να φοράει παντελόνι (Πηγή). 
 
Την αδελφότητα ίδρυσε ο Αρχιεπίσκοπος Marcel Lefebvre (φωτο) το 1969, λόγω αντίθεσής του στην εισαγωγή της καθομιλουμένης στην λειτουργία, (επίσης στις φιλελεύθερες και μοντέρνες αλλαγές στην εκκλησία, στις οικουμενιστικές κινήσεις) και στην προσέγγιση με τους Εβραίους. Το 1988, το Βατικανό αφόρισε τον Lefebvre και τέσσερις επισκόπους που τους είχε χειροτονήσει χωρίς παπική συναίνεση.

Ο Βενέδικτος προσπάθησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την αδελφότητα, με την αποκατάσταση της χρήσης της αρχαίας λατινικής λειτουργίας, την άρση των αφορισμών των επισκόπων και τον θεολογικό διάλογο της αδελφότητας με το Βατικανό.

Ο Βενέδικτος φοβήθηκε την ανάπτυξη μιας παράλληλης εκκλησίας πιο συντηρητικής από τη δική του.

Αλλά η αδελφότητα, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για τους 550 ιερείς και τους 200 ιεροσπουδαστές της, αρνήθηκε να υπογράψει μια δήλωση βασικών δογματικών σημείων που απαιτούσε το Βατικανό για να επιστρέψει σε αυτό.

"Η αδελφότητα για μας δεν είναι κανένας διαπραγματευτικός εταίρος, γιατί δεν πιστεύουν σε διαπραγματεύσεις," είπε ο Monsignor Gerhard Ludwig Mueller, που είναι ο τωρινός επικεφαλής της Συνόδου για το Δόγμα της Πίστεως.

Το Κέντρο Simon Wiesenthal χαιρέτισε το γεγονός ότι οι συνομιλίες με την αδελφότητα κατέρρευσαν και δήλωσε ότι ελπίζει τα μέλη της αδελφότητας " να εγκαταλείψουν τελικά τη θεολογία του αντισημιτισμού και της άρνησης του Ολοκαυτώματος."

Όπως γράφει το ιστολόγιο Μαύρος Κρίνος

"....Είναι απαράδεκτο το ότι η Αδελφότητα στην οποία ανήκε μέχρι πρότινος το εν λόγω πρόσωπο, και η οποία αποτέλεσε επί σειρά ετών προμαχώνα αντίστασης στις αντικαθολικές παρεκκλίσεις του Βατικανού, υπέκυψε στις πιέσεις των Σιωνιστικών κύκλων που εδώ και χρόνια ήθελαν τον αποκλεισμό του Σεβασμιότατου και τον διασυρμό του.

Ο Σεβασμιότατος Γουίλιαμσον αρνήθηκε κατηγορηματικά να ''μετανοήσει'' για τα λεγόμενα του και αυτό το πλήρωσε ακριβά. Η Αδελφότητα θα έπρεπε αν μη τι άλλο να σεβαστεί τους πιστούς της, στην πλειοψηφία τους Εθνικιστές και Φασίστες στη Γαλλία και αλλού, και οι οποίοι έχουν φυσικά τις ίδιες ιδέες με τον Βρετανό επίσκοπο, θα έπρεπε να σεβαστεί τις θέσεις που και η ίδια εξέφραζε μέχρι πρότινος και αυτές που διακινούνται στα βιβλιοπωλεία της!

Και κυρίως θα έπρεπε να σεβαστεί πολλές εκατοντάδες Ρωμαίους Ποντίφικες που πολέμησαν και κατεδίωξαν τον ρυπαρό Ιουδαϊσμό, τους χιλιάδες Καθολικούς ιερείς και μοναχούς που συνελάμβαναν τους Εβραίους για να τους παραπέμψουν στα εκκλησιαστικά δικαστήρια και τον ίδιο τον Ιησού Χριστό που στο κατά Ιωάννη ανακράζει έναντι των Ιουδαίων ''Έχετε τον διάβολο για πατέρα''!

Ας θυμηθούν οι ιερείς της Αδελφότητος ότι 15 χρόνια πριν οι προκάτοχοι τους κήδεψαν τον Γάλλο Μωρίς Μπαρντές ηγετική μορφή του Γαλλικού Φασισμού και αναθεωρητισμού, ότι επί χρόνια έκρυβαν τον Σεβασμιότατο Ζαν Μαγιόλ ντε Λυπ εφημέριο της Μεραρχίας Καρλομάγνος των SS και ότι κάθε χρόνο τελούν λειτουργίες υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του Χοσέ Αντόνιο Πρίμο ντε Ριβέρα (ιδρυτή της Ισπανικής Φάλαγγας - φώτο) και του Σεμπαστιάν Ντεζιέ !

Όλοι οι Εθνικιστές και Φασίστες καθολικής ομολογίας ετούτες τις δύσκολες γι' αυτόν ώρες περιβάλλουμε με την πιο θερμή μας αλληλεγγύη τον Σεβασμιότατο Ρίτσαρντ Γουίλιαμσον και διατρανώνουμε ότι ο πόλεμος που ξεκίνησε το 33 μ.Χ. ανάμεσα στον Χριστιανισμό και τον διεθνή Ιουδαϊσμό θα συνεχιστεί μέχρι τη συντριβή του θεοκτόνου γένους, που επιχειρεί να μολύνει την Ευρώπη εδώ και αιώνες τώρα".


Δεν υπάρχουν σχόλια: