Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας σε καθολικό ναό στη βόρεια Νιγηρία

Αμπούζα, Νιγηρία
Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε καθολικό ναό στην πόλη Καντούνα της βόρειας Νιγηρίας.

Η επίθεση έγινε από τουλάχιστον ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, την ώρα που η εκκλησία ήταν γεμάτη πιστούς.


Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, ωστόσο η ακραία ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει εμπλακεί σε παρόμοιες επιθέσεις στην περιοχή.


Στρατιώτες και αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της έκρηξης, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την επίθεση αυτοκτονίας, οργισμένοι χριστιανοί βγήκαν στους δρόμους της Καντούνα οπλισμένοι με μαχαίρια και ρόπαλα και επιτέθηκαν σε όσους θεωρούσαν ότι είναι μουσουλμάνοι.


Σύμφωνα με εκπρόσωπο των συνεργείων διάσωσης, ο δράστης της επίθεσης βρίσκεται μεταξύ των νεκρών και ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες.


Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτό, ο καμικάζι προσπάθησε να ρίξει το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που οδηγούσε στο εσωτερικό της εκκλησίας, αλλά φαίνεται ότι προσέκρουσε σε κάποιο εμπόδιο.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: