Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Το πρώτο περιοδικό αποκλειστικά για τον εξορκισμό κυκλοφορεί στην Πολωνία



Ο εξορκισμός στην Πολωνία βρίσκεται σε «άνθηση» τον τελευταίο καιρό και γι αυτό, οι Ρωμαιοκαθολικοί ιερείς «ένωσαν» τις δυνάμεις τους με έναν εκδότη προκειμένου να εκδώσουν το 1ο μηνιαίο περιοδικό στον κόσμο του οποίου η θεματολογία θα εξειδικεύεται αποκλειστικά στον εξορκισμό και το «κυνήγι» των κακών πνευμάτων!

«Το γεγονός ότι ο αριθμός των εξορκιστών αυξήθηκε από 4 σε 120 τα τελευταία 15 χρόνια στην Πολωνία, κάτι λέει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής φιλοσοφίας και θεολογίας, Aleksander Posacki, ο οποίος ειδικεύεται στη δαιμονολογία και τον εξορκισμό.

Ο Posacki, απέδωσε ειρωνικά το φαινόμενο αυτό στην αλλαγή του καθεστώτος της χώρας, όταν το 1989, από τον άθεο κομμουνισμό πέρασε στην ελεύθερη αγορά του καπιταλισμού.

«Έμμεσα οφείλεται στην αλλαγή του συστήματος: ο καπιταλισμός δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για επιχειρηματικές δραστηριότητες στο χώρο του αποκρυφισμού», δήλωσε ο Posacki, συμπληρώνοντας: «Αν οι άνθρωποι βγάζουν λεφτά από αυτό, είναι φυσικό να παρατηρούνται αλλαγές και σε πνευματικό επίπεδο. Η κατοχή (του κακού πνεύματος) έρχεται σαν αποτέλεσμα της διάπραξης μίας κακής πράξης, όπως κλοπή, δολοφονία καθώς και άλλες αμαρτίες».

Σύμφωνα με τον Ρωμαιοκαθολικό ιερέα Andrzej Grefkowicz, οι εξορκιστές στη Βαρσοβία έχουν λίστα αναμονής τριών μηνών, δηλαδή το καθημερινό τους πρόγραμμα είναι σχεδόν γεμάτο από περιπτώσεις ανθρώπων που βασανίζονται από φαινόμενα εξορκισμού και κατοχής πνευμάτων.

Οι ιερείς που ειδικεύονται στον εξορκισμό συνεργάζονται επίσης και με ψυχιάτρους προκειμένου να αποφεύγεται η αμφιβολία για την ψυχική ασθένεια του ασθενούς.

«Πολλές φορές έχουν τύχει περιπτώσεις όπου οι ψυχίατροι είχαν διαγνώσει ότι ο ασθενής έπασχε από υστερία ή άλλου είδους μορφής ψυχική ασθένεια, και όχι από κατοχή (πνεύματος)», δήλωσε ο Grefkowicz.
Σύμφωνα με τους παραπάνω δύο εξορκιστές, οι διαδικασίες και τα τελετουργικά που βλέπουμε στις ταινίες τρόμου είναι σε μεγάλο βαθμό ακριβείς με την πραγματικότητα. «Κραυγές, φωνές, θυμός, οργή, απειλές, είναι μερικά από τα κοινά στοιχεία που παρατηρούνται και στις δύο περιπτώσεις», ανέφερε ο Posacki, προσθέτοντας: «εκδηλώσεις όπως η αιώρηση του ατόμου είναι κάτι που συμβαίνει λιγότερο συχνά, ωστόσο συμβαίνει, και πρέπει να μιλήσουμε και γι αυτές τις περιπτώσεις – είναι άλλωστε κάτι που έχω δει με τα μάτια μου».

Το πρώτο τεύχος του Egzorcysta αποτελείται από 62 σελίδες, τα αντίτυπά του ξεπερνούν τις 15.000, το κόστος του είναι περίπου 2.35 ευρώ, ενώ μερικά από τα άρθρα του είναι τα “Νέα Εποχή: ο πνευματικός καθαρισμός” και “Ο Σατανάς είναι αληθινός”.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: