Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ήταν λευκοί και ήταν σκλάβοι



ΚΟ: Στερεότυπα και προκαταλήψεις. Ποιος δεν επηρεάζεται; 
Έτσι, όταν γίνεται λόγος περί «ρατσισμού», αυτόματα, στο μυαλό των περισσοτέρων ανθρώπων έρχεται η εικόνα ενός λευκού που μισεί και κυνηγάει έναν ταλαίπωρο μαύρο ή ένα άτομο μιας άλλης φυλής. Όταν πάλι, ακούμε περί «δουλείας» στο μυαλό σχεδόν όλων των ανθρώπων έρχεται η εικόνα ενός δυνάστη λευκού που έχει στην ιδιοκτησία του ταλαίπωρους μαύρους σκλάβους. Είναι όμως όλα τα στερεότυπα σωστά;
Θα έλεγα ότι η πρόκληση για τον ΚΟ είναι, αυτό που έχει περάσει σαν «δόγμα» στις συνειδήσεις μας, να είναι το αντικείμενο έρευνας και αμφισβήτησης. Μια διαδικασία που γίνεται, τις περισσότερες φορές σε «μη πολιτικώς ορθά» μονοπάτια. Τα πράγματα δεν είναι πάντα «άσπρο - μαύρο». Ιδιαίτερα όταν το μαύρο (δηλ. το αρνητικό) καθορίζεται από μια συγκεκριμένη ‘πολιτικά ορθή’ νομενκλατούρα που καλλιεργεί την εθνική / φυλετική εαυτοφοβία και αυτομαστίγωση. 
Η ίδια μέθοδος που χρησιμοποιείται για να καλλιεργήσει στους Έλληνες που αντιδρούν στα «αγαθά» της πολυπολιτισμικότητας, την ιδέα ότι είναι οι αποκλειστικοί φορείς του «ιού του ρατσισμού» ενοχοποιώντας τους συνολικά με σκοπό την αδρανοποίησή τους και την υποταγή τους στα νεοταξικά σχέδια, είναι η ίδια που χρησιμοποιείται για να στιγματίσει τους λευκούς Αμερικάνους, αλλά και όλους τους λευκούς ανεξαιρέτως ως απόγονους των απάνθρωπων δουλεμπόρων που καταδυνάστευσαν χιλιάδες ή εκατομμύρια μαύρους κουβαλώντας τους από τα βάθη της Αφρικανικής ηπείρου. Κάτι για το οποίο πρέπει αιωνίως να απολογούνται και να αυτομαστιγώνονται. Στην Αμερική μάλιστα, ορισμένοι προωθούν την ιδέα ότι η αυξημένη εγκληματικότητα των μαύρων (και μάλιστα κατά των λευκών) είναι «δικαιολογημένη», εξ αιτίας όλων αυτών που υπέστη φυλή τους. (Διάβασε σχετικό άρθρο: “White Guilt”. Η θεωρία που λέει ότι πρέπει να νιώθεις πάντα ‘ενοχές’που ανήκεις στην λευκή φυλή).
Θεωρώντας ότι η ρατσιστική βία και ο θεσμός της δουλείας είναι σαφώς, σκοτεινά σημάδια της ανθρώπινης φύσης και της ανθρώπινης ιστορίας, αλλά όχι «προνόμιο» μιας συγκεκριμένης φυλής, μεταφέρω κάποια στοιχεία που ανατρέπουν την κατεστημένη γνώμη για την δουλεία. Είναι από το blog violence against whites. Παρακάτω τρία σχετικά βιβλία που καταγράφουν την - όχι και τόσο γνωστή ιστορία - των λευκών σκλάβων.
Για όσους δεν αντέχουν την προπαγάνδα των αριστερο-φιλελευθέρων που προσπαθεί να κάνει τους λευκούς να αισθάνονται ένοχοι για τη δουλεία, υπάρχουν μερικά ιστορικά σημεία που χαλάνε την «σούπα»:

  • Όλες οι φυλές είχαν σκλάβους σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας.
  • Στα περισσότερα από τα αμερικανικά πλοία που μετέφεραν σκλάβους και στα περισσότερα αμερικάνικα σκλαβοπάζαρα κουμάντο έκαναν Εβραίοι. Αλλά κανείς δεν κατηγορεί τους σύγχρονους Εβραίους. Διότι αν σήμερα κάποιος πει ότι τα πάντα  "διευθύνονταν από Εβραίους", αμέσως θα τον απορρίψουν ως τρελό αντισημίτη, άσχετα αν είναι ή δεν είναι αλήθεια.
  • Όταν τα υπερατλαντικά πλοία που μετέφεραν σκλάβους έπιαναν λιμάνι στην Αφρική και στα αφρικανικά σκλαβοπάζαρα για να αγοράσουν σκλάβους, αγόραζαν σκλάβους που ήταν ήδη σκλάβοι. Ήταν οι Άραβες Μουσουλμάνοι και οι Αφρικανοί μαύροι, οι ίδιοι, που συλλαμβάνανε μέλη αντίπαλων φυλών και τους πήγαιναν στα παράκτια σκλαβοπάζαρα για να τους πουλήσουν σε λευκούς και Εβραίους. Οι λευκοί δεν πήγαιναν στην Αφρική και απαγάγανε ελεύθερους μαύρους. Δεν ήταν τίποτα το δύσκολο να κατέβουν από τα πλοία τους για να αγοράσουν σκλάβους, ήταν σαν να αγοράζεις εφημερίδες σε περίπτερο. Οι σκλάβοι ήταν ήδη αλυσοδεμένοι σκλάβοι στην αγορά, έτοιμοι για πώληση.


  • Τον 16ο - 18ο αιώνα, οι Αφρικανοί είχαν κάνει σκλάβους 1,5 εκατομμύριο λευκούς Ευρωπαίους στο βερβερικό εμπόριο σκλάβων. Οι Αφρικανοί Μουσουλμάνοι εισέβαλαν μέχρι τις ακτές της Ευρώπης, ιδιαίτερα στα βρετανικά νησιά, αλλά ακόμη και μέχρι την Ισλανδία, απαγάγοντας και υποδουλώνοντας λευκούς Ευρωπαίους χριστιανούς. Οι άνδρες ήταν σκλάβοι για τις γαλέρες και οι γυναίκες σκλάβες του σεξ. Αυτό ήταν κάτι πολύ πιο σκληρό από ό, τι να εργάζεσαι σε μια φυτεία ή ως οικιακός βοηθός.
  •  Οι Ινδιάνοι και οι Εβραίοι ήταν ιδιοκτήτες μαύρων σκλάβων επίσης, αλλά κανείς δεν φαίνεται να καλλιεργεί μια συλλογική ενοχή στους σύγχρονους Ινδιάνους και στους σύγχρονους Εβραίους για τη δουλεία τους. Στην πραγματικότητα, οι Εβραίοι ήταν οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες σκλάβων στην Αμερική κατά κεφαλήν.
  • Λιγότερο από το 2% των λευκών στην Αμερική ήταν ιδιοκτήτες σκλάβων.
  • Οι λευκοί ήταν οι πρώτοι που έβαλαν ένα τέλος στη δουλεία στη σύγχρονη εποχή, την στιγμή που η δουλεία εξακολουθεί να υπάρχει στην Αφρική μέχρι τις ημέρες μας. Στην Μαυριτανία η δουλεία χαρακτηρίστηκε αξιόποινη πράξη μόλις το 2007!

  • Μόνο το 5% των μαύρων σκλάβων διέσχισαν τον Ατλαντικό για να μεταφερθούν στις σύγχρονες ΗΠΑ. Οι περισσότεροι σκλάβοι στην πραγματικότητα πήγαν στη Λατινική Αμερική για να υπηρετήσουν Ισπανούς ιδιοκτήτες σκλάβων. Αλλά κανείς δεν αντιμετωπίζει τους σύγχρονους ισπανόφωνους, ως σατανικούς ιδιοκτήτες σκλάβων.
  •  Ο λευκός ήταν υπεύθυνος για τη δουλεία κατά τον ίδιο τρόπο που κάποιος που κάπνιζε τσιγάρα Pall Mall για μερικά χρόνια είναι υπεύθυνος για το σύνολο της βιομηχανίας καπνού. Ναι ο καπνιστής Pall Mall αγόρασε τσιγάρα Pall Mall από ένα κατάστημα στο τέλος της διαδικασίας, αλλά δεν καλλιέργησε όλα τα καπνά, δεν έκανε την συγκομιδή όλων των καπνών, δεν έφτιαξε όλα τα τσιγάρα και τα διένειμε σε όλα τα καταστήματα.







ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: