Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Είναι "φυσιολογικό" για τους Εβραίους να φτύνουν τους χριστιανούς στους δρόμους της Ιερουσαλήμ, λέει Καθολικός κληρικός



Είναι "φυσιολογικό" για τους Εβραίους να φτύνουν τους χριστιανούς στους δρόμους της Ιερουσαλήμ, δήλωσε ένας ανώτερος Καθολικός κληρικός της πόλης, ο πατέρας Pierbattista Pizzaballa, που έχει τον τίτλο ‘custos’ (στα λατινικά ο κηδεμόνας) των ιερών τόπων για λογαριασμό του Βατικανού.

Μέσα από συνέντευξη που έδωσε στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz μετά την νέα εμπρηστική επίθεση και τους βανδαλισμούς στο Μοναστήρι Trappist στο Latrun, όπου κάποιοι έγραψαν με σπρέι στα εβραϊκά "Ο Ιησούς ήταν ένας πίθηκος", ο Pizzaballa υπενθυμίζει στους Ισραηλινούς το πώς αντιμετωπίζονται οι Χριστιανοί στο Ισραήλ.

Σε σχέση με τα μακροχρόνια, συνεχή περιστατικά με ορθόδοξους Εβραίους εξτρεμιστές στην Ιερουσαλήμ που φτύνουν τους χριστιανούς κληρικούς, ο Pizzaballa, δήλωσε: «Όταν ήρθα στη χώρα, μου είπαν ότι πρέπει να ξέρω ότι αν περπατώ με το ράσο στους δρόμους της πόλης [Ιερουσαλήμ], οι άνθρωποι θα με φτύνουν και εγώ δεν πρέπει να προσβάλλομαι, γιατί είναι κάτι ‘φυσιολογικό’. "

Χωρίς να έχει σημασία αν έχει υψηλή θέση, κάθε ιερέας που θα περπατήσει γύρω από την πόλη αργά ή γρήγορα θα δεχτεί τα φτυσίματα και τις κατάρες από ένα μαθητή yeshiva, (ιουδαϊκού θρησκευτικού σχολείου) πρόσθεσε.

Ο Pizzaballa, ο οποίος ζει στο Ισραήλ εδώ και 22 χρόνια, είναι ο επικεφαλής του Τάγματος των Φραγκισκανών στη Μέση Ανατολή. Ως ‘Custos’, είναι ένας από τους ιθύνοντες της Καθολικής Εκκλησίας και έχει την επιμέλεια των περισσότερων Χριστιανικών ιερών τόπων της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Εκκλησίας του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ, και της Εκκλησίας της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ.

Μετά από περισσότερο από δύο δεκαετίες εδώ, είπε ότι γνωρίζει τις περιοχές της Ιερουσαλήμ, όπου κινδυνεύει να δεχτεί φτύσιμο, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής της Πύλης της Γιάφας και της αρμενικής συνοικίας.

Οι βανδαλισμοί στο μοναστήρι Latrun είναι το τελευταίο περιστατικό ενός πρόσφατου σερί επιθέσεων κατά χριστιανικών ιερών τόπων.

Τον Φεβρουάριο, ύστερα από τα γεγονότα στην Ιερουσαλήμ, ο Pizzaballa έγραψε στον Πρόεδρο του Ισραήλ, Shimon Peres, ότι τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του είχαν μάθει να αγνοούν τις προκλήσεις, αλλά ότι τώρα έχουν κλιμακωθεί τόσο που έχουν γίνει αφόρητες.

Μετά την επιστολή του προς τον Πέρες, ωστόσο, ήρθε στην επιφάνεια η αντιχριστιανική εχθρότητα, ακόμη και στην Κνεσέτ, με το σκίσιμο της Καινής Διαθήκης μπροστά στην κάμερα από τον βουλευτή της Εθνικής Ένωσης Michael Ben Ari.

«Ήταν σοκαριστικό», είπε ο Pizzaballa. "Αν εσείς ως Εβραίοι θέλετε οι άνθρωποι να σας σέβονται, θα πρέπει να σέβεστε κι εσείς τους άλλους. Υπάρχουν δισεκατομμύρια  χριστιανοί για τους οποίους αυτό το βιβλίο είναι ιερό".

Τόνισε επίσης την αδύναμη απάντηση από το πολιτικό σύστημα του Ισραήλ και το ευρύ κοινό για την πράξη του Ben Ari, λέγοντας ότι περιορίστηκε σε δηλώσεις του στυλ ότι ο Ben Ari δεν έπρεπε να κάνει αυτό που έκανε. «Είναι μια έλλειψη ευαισθησίας», δήλωσε ο κληρικός. "Ένα τέτοιο σοβαρό πράγμα συμβαίνει και κανείς δεν κάνει τίποτα. Στην πράξη, με αυτό αρνούνται την ύπαρξή μας εδώ. "
 
Σχετικό άρθρο της Haaretz : Christiansin Jerusalem want Jews to stop spitting on them

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Tὸ κοράνιον γιατὶ δὲν τὸ σχίζουν;

Καὶ ὄχι τίποτε ἄλλο βοήθεια ζητοῦν ἀπὸ τοὺς χριστιανούς, ἀλλιῶς δὲν θὰ ὑπῆρχαν.