Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

“Elvis has left the building” (but not our hearts)

 
Πέρασαν ήδη 35 χρόνια... Ήταν 16 Αυγούστου του 1977 όταν ο Elvis Presley, η μεγαλύτερη φωνή που ακούστηκε στη γη, άφησε αυτόν τον κόσμο σε ηλικία 42 ετών.


Φέτος, για πρώτη φορά, εμφανίστηκαν δημόσια στο Γκρέισλαντ του Μέμφις, όπου μαζεύονται κάθε χρόνο κρατώντας αναμμένα κεριά χιλιάδες φίλοι του «βασιλιά», η κόρη του και η πρώην σύζυγός του.
«Απέφευγα να έρθω γιατί σκεφτόμουν πως θα είναι συναισθηματικά επώδυνο, όμως απόψε αισθάνονται πως είναι πραγματικά σημαντικό το να βρίσκομαι μαζί σας», δήλωσε η 44χρονη Λίζα Μαρί, ενώ η 67χρονη Πρισίλα είπε: «Αυτό είναι κάτι που ούτε ο Έλβις θα μπορούσε να φανταστεί ότι συμβαίνει».


Το "Elvis has left the building!" («ο Elvis έχει αποχωρήσει από το κτήριο») είναι μια φράση που χρησιμοποιούσαν οι εκφωνητές μόλις ολοκληρωνόταν μία συναυλία του Elvis Presley, προκειμένου να πειστεί το κοινό που τον λάτρευε και τον περίμενε να ξαναεμφανιστεί, να αρχίσει να διαλύεται ησύχως.

Η φράση χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Horace Lee Logan στις 15 Δεκεμβρίου του 1956 στο Shreveport της Λουιζιάνα. Συγκεκριμένα είχε πει: "Alright, alright, Elvis has left the building. I've told you absolutely straight up to this point, you know that he has left the building; he left the stage and went out the back with the policeman and he is now gone from the building."

Καθ 'όλη τη δεκαετία του 1970, τη φράση χρησιμοποίησε ο παρουσιαστής Al Dvorin ο οποίος έλεγε: "Ladies and Gentleman, Elvis has left the building. Thank you and good night”.


Στα επόμενα χρόνια η φράση χρησιμοποιήθηκε από μερικούς backup τραγουδιστές του Presley για να ηρεμoούν το κοινό μετά τις συναυλίες.
Από τότε η φράση έχει γίνει δημοφιλής και χρησιμοποιείται για κάποιον που έχει φύγει από κάπου.

Λίγο μετά τον θάνατό του, ο J.D.Sumner και οι Stamps, το φωνητικό gospel συγκρότημα που περιόδευε μαζί με τον Elvis από το 1971 έως και το 1977, κυκλοφόρησαν ένα tribute album, με τον τίτλο ‘Elvis Has Left The Building


Με τον ίδιο τίτλο κυκλοφόρησε το 2004 μια ταινία με την Kim Basinger.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε κόκκινε ουρανέ, μας συγκίνησες πάλι!

Εύρυτος είπε...

Έχω την εντύπωση πως και αυτός ήταν Εβραίος και έπαιξε έναν ρόλο παρόμοιο με τους μπιτλς...

SkyWatcher είπε...

Υπήρξα αφιερωμένος φαν του Έλβις και ακόμα με συγκινεί η μουσική του και η ζωή του. Οπότε είναι μάλλον απίθανο να διαβάσεις κάτι αρνητικό για αυτόν στον ΚΟ. Ο Έλβις ήταν μια βόμβα μεγατόνων στην Αμερική του '50, παρόλα αυτά όμως, αν και σίγουρα το σύστημα τον χρησιμοποίησε, τα τραγούδια του ήταν αρκετά "εύπεπτα" χωρίς χυδαιότητες ή μυστικά μηνύματα. Για τον Έλβις έχουν γραφτεί ένα σωρό ιστορίες και ένα κάρο βιβλία. Ένα από αυτά ισχυρίζεται ότι η προγιαγιά του ήταν, λέει, Εβραία. Και έτσι να είναι (αμφιβάλλω) δεν αλλάζει τίποτα.